G4Media.ro

Manifestație violentă propalestiniană în Damemarca. Mai mulți protestari au aruncat cu pietre…

Manifestație violentă propalestiniană în Damemarca. Mai mulți protestari au aruncat cu pietre în ambasada israeliană și în forțele de ordine

Trei persoane au fost arestate în capitala daneză în urma violenţelor din cursul unei manifestaţii în sprijinul palestinienilor, unii protestatari aruncând cu pietre în direcţia forţelor de ordine şi ambasadei israeliene, potrivit poliţiei şi presei locale.

Poliţia a continuat să fie prezentă la locul manifestaţiei pe tot parcursul nopţii, a declarat inspectorul de poliţie Paw Kaltoft pe canalul public danez DR, după ce a anunţat arestarea a trei persoane.

Manifestaţia, care a avut loc în faţa ambasadei Israelului la Copenhaga, a fost dispersată din cauza „tulburării” ordinii publice, au declarat poliţia locală pe Twitter, precizând că numeroşi membri ai forţelor de ordine au fost mobilizaţi la faţa locului.

Potrivit presei locale, circa 4.000 de persoane au participat la manifestaţie. Un grup de 50 până la 100 de persoane a început să arunce cu pietre asupra clădirii ambasadei şi poliţiei, a precizat aceasta.

Potrivit televiziunii publice DR, poliţia a recurs la gaze lacrimogene şi bastoane pentru a dispersa manifestanţii.

„Toată lumea are dreptul să se exprime paşnic în Danemarca”, a scris pe Twitter Jeppe Kofod, ministrul de externe danez, adăugând că aruncarea cu pietre asupra poliţiei şi ambasadei israeliene a fost „complet inacceptabilă”. „Condamn acest lucru clar şi ferm”, a insistat el.

Demonstraţia, numită „Solidaritate cu Palestina”, a fost organizată ca răspuns la conflictul în curs din Israel şi teritoriile palestiniene şi a lansat un apel în special guvernului danez să condamne statul evreu.

În Cisiordania, un teritoriu ocupat de Israel de peste 50 de ani, ciocnirile au fost foarte violente vineri, cu 11 palestinieni ucişi, majoritatea de gloanţe reale trase de soldaţii israelieni, şi peste 150 de răniţi, potrivit autorităţilor palestiniene, relatează Agerpres, conform AFP.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. „În Cisiordania, un teritoriu ocupat de Israel de peste 50 de ani …” … bai prostilor, ala e teritoriul Israelului din vremuri imemoriale!

  • nu zau? din timpuri imemoriale? aaa, pai atunci situatia e rezolvata. nu uita sa suni si la NATO, ONU, SUA, UE, Israel si Palestina sa ii anunti ca ai tu informatia care lor le lipseste.

  • La recensamintele otomane din secolul al XIX-lea erau sub 5% din populatia Palestinei…pe asta cum o explici, milenarule :))) Si BTW, nu e Cisiordania, e Palestina!

 2. Ne întoarcem la normalitate!
  Dar dacă e o manevră, un blat înainte de alegeri?
  În Franța, până acum se lăudau toți că ei scot țara din pandemie sau criză economică. Acum tema e noi vă scăpăm de teroriști, ba nu că noi.

 3. Așa, așa…Luați-le partea la ciuhapi. Poate se detonează arafat sau ne mai pomenim cu vreun bataclan… niște pacifiști

 4. s-a rasculat OCCIDENTU!!!!!!!!!!

 5. Datul cu pietre nu poate decât să confirme că susținătorii cauzei respective sunt niște sălbatici.
  Unde a rezolvat asta ceva?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.