G4Media.ro

O italiancă de 33 de ani moare de cancer după ce a…

sursa foto: Pixabay

O italiancă de 33 de ani moare de cancer după ce a refuzat tratamentul pentru a naște / Femeia era sub tratament de cinci ani, când a rămas însărcinată

Azzurra Carnelos, o tânără italiancă de 33 de ani a murit la Treviso în nordul Italiei, după ce nu a mai urmat tratamentul pentru cancerul la sân de care suferea. Ea a rămas însărcinată în timpul tratamentului, însă a preferat să nască, anunță La Repubblica.

Femeia, aflată deja sub tratament pentru cancer în urmă cu cinci ani, își anunțase sarcina în februarie 2023. După câteva luni, boala a recidivat.

A murit de cancer la vârsta de 33 de ani, după ce a născut un fiu, pentru care a suspendat tratamentul timp de câteva luni.

Femeia fusese diagnosticată cu cancer la sân în 2019. Într-un vis, a povestit ea, bunica ei, de asemenea victimă a cancerului, o sfătuise să nu rateze controalele. Și astfel, Carnelos descoperise acel nodul malign și se supusese tratamentului indicat de medici, ieșind din acel prim neoplasm.

În februarie 2023, anunțase, împreună cu partenerul ei Francesco, pe care îl cunoscuse în 2013, în timp ce studia în domeniul bancar și financiar, că rămăsese însărcinată.

În iulie, însă, în timpul controalelor de sarcină, medicii au anunțat că tumora a recidivat. Carnelos a decis să continue sarcina fără tratament. Copilul, Antonio, a fost adus pe lume la 32 de săptămâni.

Abia după naștere, Azzurra Carnelos a reluat tratamentul împotriva cancerului, dar până atunci tratamentul era insuficient în comparație cu agresivitatea tumorii. Femeia a murit la vârsta de 33 de ani. Fiul ei are acum opt luni.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Articol scris cu picioarele. Daca boala a recidivat, inseamna ca oricum intrase deja in cancer metastatic. Nu intreruperea tratamentului a contribut decisiv la deces ci evolutia naturala a bolii. Tratamentul putea doar sa mai amane un pic dar probabil si-a dorit sa nasca un copil sanatos lucru imposibil sub tratamente.