G4Media.ro

O inimă prelevată de la o tânără de 32 de ani nu…

sursa foto: Pixabay

O inimă prelevată de la o tânără de 32 de ani nu a putut fi transplantată, după ce nu s-a găsit niciun receptor compatibil / Trei pacienţi români au fost salvaţi, prin transplant hepatic şi renal

Agenţia Naţională de Transplant anunţă, miercuri, o prelevare de organe realizată la Spitalul Judeţean Arad, de la o pacientă de 32 de ani. Trei pacienţi români au fost salvaţi, prin transplant hepatic şi renal, anunță News.ro. A fost recoltat şi cordul, dar nu s-a găsit receptor compatibil.

”La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, familia unei tinere de doar 32 de ani aflată în moarte cerebrală a găsit puterea de a preschimba suferinţa lor în speranţă pentru alţi semeni. Aşa că a fost de acord să doneze organele acesteia şi să salveze vieţile altor semeni aflaţi în cumpănă. Transmitem sincere condoleanţe familiei şi mulţumim cu respect şi recunoştinţă pentru decizia dificilă pe care a fost nevoită să o ia”, a transmis, miercuri, Agenţia Naţională de Transplant.

Potrivit sursei citate, echipa de coordonare a spitalului arădean a fost formată din Dr. Dana Moţ – coordonator de transplant, Dr. Adrian Crişan, colectivul din secţia ATI.

”Alţi 3 români se vor putea bucura de viaţă în urma intervenţiilor de transplant hepatic şi renal. Efortul şi dăruirea lor au fost preluate de alţi profesionişti dedicaţi, echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni şi Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, care au încheiat cu succes intervenţia de prelevare atât a ficatului, cât şi a rinichilor. Familia pacientei a fost de acord şi cu donarea cordului, dar, din păcate, în ciuda eforturilor ANT, nu a fost găsit un receptor compatibil pentru acesta. De asemenea, la Arad a fost prezentă şi echipa de prelevare plămâni de la Spitalul Clinc Sf. Maria Bucureşti, dar din motive medicale organele nu au putut fi eligibile pentru transplantare”, a mai transmis Agenţia Naţională de Transplant.

La Centrul de Transplant Hepatic, echipa de chirurgi a încheiat cu succes încă o intervenţie de transplant hepatic, salvând viaţa unui pacient de 39 de ani aflat în suferinţă.

În acelaşi timp, alţi doi pacienţi (doi bărbaţi de 40 de ani şi, respectiv, de 44 de ani) au primit, după aproape 3 ani de aşteptare, şansa mult visată pentru un transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca.

sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Cum, nu are Arsinel vreo problema cu inima?

    • Doctor Adrian Cacovean: “Am trait spaima devenirii de donator de organe, credeam ca am murit cand ii auzeam ce au de gand si intelegeam ce teste urmeaza sa faca pe mine”

      Doctorul Adrian Cacovean, medic primar chirurgie cardiovasculara, in varsta de 50 de ani, militeaza fervent pe Facebook impotriva promulgarii legii privind promulgarea de organe. Dr. Cacovean a trecut el insusi, in urma cu putini ani, prin moarte clinica, coma, si, la un moment dat, a implinit criteriile de moarte cerebrala si spune ca, in tot acest timp, a auzit tot ce se intampla in jurul lui.

      “Creierul meu nu a murit desi nu exista explicatii stiintifice pentru supravietuirea creierului si a constientei mele cu constiinta si cunostinta cu tot. Timpii de hipoxie cerebrala inregistrati de medicii care au avut grija de mine depasesc duratele la care creierul poate rezista fara alterari ireversibile. Cei care au avut permanent acces la date directe si indirecte despre mine in perioada celor 11 zile de coma, au ramas uimiti si au spus ca asa ceva nu se poate.

      Dupa prima moarte clinica determinata de stopul respirator si cardiac prelungit (al doilea, la cam o ora de la internare si dupa primul stop cardiac) cele 11 zile de coma, am intrat de mai multe ori in moarte clinica, de data asta datorita manevrelor de incercare de a ma incadra in mort cerebral (am fost supus testelor de moarte cerebrala, repetat).

      Sursa:
      https://www.bzi.ro/doctor-adrian-cacovean-am-trait-spaima-devenirii-de-donator-de-organe-credeam-ca-am-murit-cand-ii-auzeam-ce-au-de-gand-si-intelegeam-ce-teste-urmeaza-sa-faca-pe-mine-628620

  2. Făceați şi voi o chetă (taloane, cercei, lanțuri, ghiuluiri, terenurile din inravilan, apatamentele lui părinților, nişte împrumuturi substanțiale; pe scurt, tot ce ține masa), să scape măcar unul dintre voi de pe listă.
    Sistem eşuat. Haideți odată cu privatizarea!
    Frumoasă poveste 😔 între timp Covidul mocneşte în familiile noastre, care aştesptã în frig contolul total şi sărăcia.
    Condoleanțe!