G4Media.ro

O fostă colaboratoare a opozantului rus Alexei Navalnîi, condamnată la 7 ani…

Sursa foto: Pixabay

O fostă colaboratoare a opozantului rus Alexei Navalnîi, condamnată la 7 ani şi jumătate de închisoare pentru „extremism”

Justiţia rusă a condamnat-o miercuri pe Lilia Ceanişeva, o fostă colaboratoare a opozantului rus Alexei Navalnîi, la 7,5 ani de închisoare pentru „extremism”, informează Mediazona, preluată de agenţia EFE, citată de Agerpres.

Decizia a fost luată de tribunalul din Ufa, capitala republicii ruse Başkortostan, a precizat sursa citată.

Ceanişeva, fostă coordonatoare al unuia dintre birourile lui Navalnîi din Başkortostan, a fost arestată în noiembrie 2021.

Opozanta a fost găsită vinovată de crearea unei organizaţii extremiste şi a unei organizaţii neguvernamentale care atentează la drepturile cetăţenilor.

Ceanişeva, al cărei proces a avut loc cu uşile închise, nu şi-a recunoscut vinovăţia şi a descris urmărirea sa penală ca fiind motivată politic.

Activista a fost prima dintre susţinătorii lui Navalnîi care a fost arestată după ce organizaţiile acestuia au fost scoase în afara legii în 2021.

În 2022, Ceanişeva a fost inclusă pe lista oficială a Rusiei cu persoanele legate de extremism şi terorism.

Navalnîi însuşi ispăşeşte o pedeapsă de opt ani de închisoare pentru fraudă şi sfidarea instanţei şi riscă până la 30 de ani de închisoare într-un nou caz de extremism.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...