G4Media.ro

Noi variante virale ale SARS-CoV-2 ar putea să apară în această iarnă,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Noi variante virale ale SARS-CoV-2 ar putea să apară în această iarnă, avertizează EMA

Noi variante ale coronavirusului SARS-CoV-2 ar putea să apară în această iarnă, însă vaccinurile existente pe piaţă ar trebui să protejeze în continuare populaţiile împotriva formelor grave de COVID-19, a anunţat vineri Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), relatează Agerpres.

Agenţia europeană de reglementare medicală a organizat conferinţa sa de presă săptămânală despre situaţia COVID-19 în contextul în care Uniunea Europeană se pregăteşte să lanseze o campanie de vaccinare cu doze booster înaintea unui val anticipat de noi infectări până la sfârşitul acestui an.

Campania va fi realizată cu vaccinuri adaptate – autorizate joi de către EMA -, ce vizează varianta de acum dominantă Omicron, precum şi cu vaccinurile originale dezvoltate pentru a combate tulpina originală a noului coronavirus, detectată pentru prima dată în China la sfârşitul anului 2019, au precizat specialiştii de la EMA.

Însă oamenii „nu ar trebui să aştepte un vaccin specific”, a declarat directorului departamentului de strategie vaccinală din cadrul EMA, Marco Cavaleri.

„Ar putea să apară o nouă variantă emergentă, pe care noi nu putem să o prevedem astăzi”, a adăugat el.

EMA a aprobat joi vaccinurile adaptate de Pfizer-BioNTech şi Moderna care vizează subvarianta Omicron BA.1 şi tulpina originală a noului coronavirus.

Un nou vaccin Pfizer, care ţinteşte subvariantele deosebit de contagioase de Omicron BA.4 şi BA.5, apărute în ultimele luni şi care au devenit dominante la nivel mondial, ar urma să fie autorizat de EMA la jumătatea lunii septembrie. Un vaccin similar dezvoltat de Moderna se află la rândul său în pregătire.

Aceste vaccinuri adaptate pentru a combate Omicron vor fi în mare parte rezervate persoanelor vulnerabile, precum vârstnicii, femeile însărcinate şi angajaţii din sectorul sănătăţii, a subliniat Marco Cavaleri.

Cei mai mulţi europeni vor primi vaccinurile originale, „care sunt în continuare capabile să ofere protecţie împotriva formelor grave de COVID-19 şi împotriva riscului de deces”, deşi sunt mai puţin eficiente împotriva riscului de transmitere virală, a explicat el.

De altfel, „nu este exclus” să apară în această iarnă noi variante mai apropiate de subvariantele anterioare de Omicron, depăşite în prezent ca areal de răspândire de subvariantele BA.4 şi BA.5, a precizat oficialul european.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Normal ca or sa apara in iarna!!! Doar e rece afara si oamenii stranuta si tusesc mai des!! Multumim EMA pt comunicat, chiar nu stiam!!😂😂😂🙄🙄🙄

 2. Tulpina originală nu a apărut la sfârșitul lui 2019.
  A apărut prin august 2019 dar abia prin decembrie 2019 au reușit să facă bulgărele destul de mare încât să se rostogolească singur provocând panica.
  In august, septembrie pe la știri era când si când câte o informație despre o gripă neobișnuită ce se descoperise in China.Intr una din milioanele de piețe ale Chinei.
  Dar doar una era in preajma unui laborator medical din milioanele de laboratoare din China.
  Dar doar acest laborator studia virusuri respiratorii purtați de lilieci.
  Doar ăsta era in colaborare cu un laborator( din sutele de mii )din SUA unde era șef un anume Faucci.
  Căutați filmul Plandemic.

 3. Eu mă duc de acum să mă așez la coadă la vaccin. Așa, pentru orice eventualitate.

 4. Pe aici comenteaza doar cei in viata….

  • PARAZITII-VALOAREA UNEI VIETI
   =0.
   MAI DE PRET E O ALBINA.
   PRODUCE MIERE.
   https: //versuri. ro-versuri. ro/Valoarea-unei-vieti-versuri-Parazitii.html

 5. Se vede ca esti specialist de pa fb și bați campii.
  Pacat ca nu te-a prins un virus ne-mutat sa scăpăm de inteligența ta!