G4Media.ro

Nicușor Dan susține că a convins proprietarii unei case vechi de peste…

sursa foto: Facebook

Nicușor Dan susține că a convins proprietarii unei case vechi de peste un secol să nu o demoleze, în ciuda autorizației date de administrația Firea

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a anunțat azi că a convins proprietarii unei case vechi de peste o sută de ani din București să nu demoleze imobilul, deși fosta administrație Firea a emis o autorizație de demolare.
”Casele valoroase ale Bucureștiului trebuie păstrate și valorificate, nu distruse. Am oprit azi demolarea unei case situate pe strada Dionisie Lupu nr.39, cu o istorie de peste 100 de ani, ridicată după planurile arhitectului Ateneului, Albert Galleron. Fosta administrație a emis, în ultimele zile de mandat ale Gabrielei Firea, o autorizație de demolare a acestui imobil, pe care am reușit să-l salvăm pe ultima sută de metri. Am agreat cu proprietarii să nu demoleze casa. Aceștia au fost de acord să găsim o soluție, astfel încât imobilul valoros să fie păstrat și integrat”, a scris Nicușor Dan.
Primarul Bucureștiului nu a explicat care e soluția găsită pentru a opri demolarea și construirea unui nou imobil.
Foto: Nicușor Dan / Facebook
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

30 comentarii

  1. Păi parcă tot ce era vechi trebuia demolat și distrus și construit ceva nou în loc.
    Acum ce facem, ne împiedicăm de o vechitură? Acolo se poate constri o clinică, o grădiniță, o creșă etc, ceva util.

    • Da , ne ” împiedicam” si chiar conservam „vechiturile” pentru ca sunt unica sursa despre trecutul nostru .

    • O „vechitura” este si castelul Peles. Il demolam? Se poate construi in loc ceva util – o sala de pacanele, un bordel.. ceva pentru cei care nu apreciaza vechiturile.

      Fraieri aia din Paris cu vechitura lor de Notre Dame, pe care vor sa o reconstruiasca. E locul perfect pentru cateva blocuri cu zeci de etaje.

    • Felicitari, aproape ca ati depasit prima treapta din piramida lui Maslow.

    • Cine, masterii pesederaști care trollează pentru mafie? Niciodată.

    • Bai tichie de margaritar, casa e proprietate privata, deci nu se construiesc nici spitale, nici clinici, gradinite sau altceva acolo. Construieste proprietarul ceea ce vrea sau lasa locul viran, cum vrea p… lui. Radeti bai centrul vechi al capitalei si faceti spitale, ca numai asta visati.

  2. Faine coloane!

  3. Astept ca ND sa se apuce de treaba ca primar si nu ca ONG-ist.
    Mai este ONG-ist? Legea ii da dreptul sa fie si primar si ONG-ist? Conflict de interese?

  4. Mai scumpă ața ca fața!
    Proverb.

  5. Ăsta în loc să ne dea apă caldă și căldură că murim înghețați în case de frig nu de covrig, plicușor ban se ocupă de matrapazlacuri, dă o dreaqu de cocioabă sau e rost de ceva bănuți

  6. Foarte frumos din partea lui Nicusor. Astfel de unicate trebuesc pastrate si reabilitate

  7. E adevarat ca numarul de paturi ATI e controlat de primarie? Atunci cand comentam de Piatra Neamt, mi se spunea ca PNL nu poate controla spitalele, ca primariile sunt stat in stat etc.

    De cate luni s-au umplut paturile ATI in Bucuresti? care sunt criteriile prin care mahlerii decid cine ocupa un loc eliberat de un mort?

  8. Plicușoare de ce nu i răspunzi bă crețule lu ciucu la telefon? Ești primar general sau ce… ești?

    • zicea ”Moromete de codrii vlăsiei” care folosește fantoșa czc:

      vrea fimiu să se n soare, decât să i dau bani de lăbăreală

      s-o fi însurat?

  9. @Bad@ întreab o pe sorta

  10. Un om integru, cel putin acum la inceput in rolul de primar, sper sa continue asa, pentru ca asa a inceput, cu Salvati Bucurestiul. Fiecare casa de patrimoniu salvata este o pagina de amintiri salvata. Bucurestiul, mutilat de Ceausescu, paraginit de la ’90 incoace ca sa vina baietii destepti sa infiga monstuozitati in parcuri, cartiere cu farmec, centrul istoric, cartierul evreiesc. La Oradea si Budapesta s-au refacut centrul, cladirile istorice – Godju acela pe care vrem sa-l dam pe nimic asa cum am dat Branul, pana si muntele Retezat. Nobilimea maghiara a fost despagubita o data iar acum a mai si primit inapoi conace si paduri, munti, prin furtisaguri. Voi ce comentati aici negativ, ori nu ati crescut in Bucuresti, ori sunteti mai putin umblati prin carti, ori nu ati vazut Parisul cu al lui cartier modern pus undeva intr-o parte. Bravo, Nicusor Dan! Poate o sa fii primul primar ce nu o sa fie uitat. Sper.

  11. pana maine dimineata e la pamant, a plecat papagalu’ ala de nicusor cu aiurelile lui noi avem aici de facut proiect imobiliar esti nebun?

  12. N-avem noi apă caldă și aer curat, dar măcar a fost salvată o casă boierească în care va funcționa firma unor șmecheri sau în care se vor muta niște nomenclaturiști. E ceva!

    • Comentariul asta ar trebui studiat la facultate 🙂

      „Mi se incalzeste apa? Nu! Deci da-o-n p.. mea de casa.”
      „Ma mut eu in ea daca nu se demoleaza? Nu. Deci da-o-n p… mea de casa”
      Cred ca si un caine poate sa vada mai departe de bolul cu mancare din fata lui. Tu, nu 😄😄

    • n-ai apa calda si aer curat ptr ca asta e mostenirea-ti lasata de fierea cu sarma-n cur. ai impresia ca esti la circ si toul se rezolva cu hocus-pocus?

  13. Superb, felicitari!!! Abia astept sa gasesca o solutie juridica sa fie renovata si adusa la stralucirea de altadata. Cate case proiectate de Albert Galleron exista in Bucuresti ca sa-ti permiti sa le dai aviz demolarii? Dar la Voluntari nu exista aceasta preocupare, acolo important e sa-ti iasa banul, sa ai ce da la manelisti. Vad ca mai sunt unii care nu realizeaza importanta acestui act. In afara de Ateneu, arhitectul francez a participat intr-un colectiv si la proiectarea Palatul vechi al Bancii Nationale, cel de pe Lipscani, cladire considerata chiar de marele arhitect roman Ion Mincu cea mai frumoasa cladire din Bucuresti din acele vremuri. Deci avem o „cladire Galleron”. Ce facem cu ea? O demolam? Pe bune?

  14. Buna dimineata, de blocul din Blanari 14 cand va apucati? Ne-ati mutat de jumatate de an că in August vă apucati de consolidat si…. nici o miscare, nici o schela, locuiesc in continuare chiriasii celor ce au pus apartamentele spre chirie.
    Cand vedem si noi contractele cu constructorul, ce surprize ne mai pregatiti, ce intentii aveti???

  15. Bun… Sa vedem acum continuarea… Ma refer la ce va face primarul sau primăria..
    De multe ori aceste imobile sunt într-o stare foarte avansata de degradare nu numai pe exterior ci mai ales în interior unde igrasia a ajuns pana la cărămidă sau structură, pentru ca în general aceste imobile au fost naționalizate iar cei care au locuit cu chirie în ele nu le-au întreținut, iar după ce au fost retrocedate proprietarii au vândut aceste imobile către rechini imobiliari care le-au lăsat sa se degradeze în continuare. În aceste imobile locuiau toți boscgetarii din zona, furau tot ce se putea vinde din interior etc, etc. Chiar dacă sunt renovate igrasia va reveni și nu știu cine ar mai locui sau lucra în ele. Am văzut totuși și alte soluții în care au fost păstrate fațadele, de ex acele coloane iar în spate s au construit alte ziduri noi. Eu zic ca ar fi o soluție deși nu sunt arhitect, pentru a păstra ceva și din arhitectura vechiului imobil…