G4Media.ro

Niciun ofertant nu s-a înscris la licitaţia pentru vânzarea Termocentralei Mintia

Sursa foto: Prefectura Hunedoara / Facebook

Niciun ofertant nu s-a înscris la licitaţia pentru vânzarea Termocentralei Mintia

Nicio firmă nu s-a înscris la licitaţia organizată pentru vânzarea Termocentralei Mintia din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), termenul limită pentru depunerea unei oferte fiind marţi, 12 iulie, la ora 12.00, a declarat, pentru Agerpres, administratorul judiciar al CEH, Emil Gros.

El a precizat că licitaţia programată pentru data de 15 iulie se va ţine şi în aceste condiţii, urmând ca în procesul verbal ce se va încheia cu acel prilej să se consemneze situaţia de fapt.

Licitaţia se va relua apoi, la acelaşi preţ, de 91,23 milioane euro, fără TVA, pe data de 29 iulie, la sediul CEH din Petroşani.

În cazul în care activul nu va fi valorificat, licitaţia se va relua în 12 august şi ulterior în 26 august, în aceleaşi condiţii de preţ şi locaţie, aşa cum au aprobat creditorii societăţii.

Procedura de valorificare a acestui activ a fost aprobată de adunarea creditorilor CEH în cadrul şedinţei convocate de administratorul judiciar, SC Expert Insolvenţă SPRL, la data de 20 mai 2022.

Printre condiţiile impuse de Ministerul Energiei companiei care va achiziţiona termocentrala se află şi obligativitatea realizării unei noi capacităţi energetice de 800 MWh în bandă pe gaz metan şi energie regenerabilă până la finele anului 2026.

Termocentrala Mintia face parte din CEH şi este compusă din terenuri în suprafaţă de 329,8 ha şi construcţii, precum şi bunurile mobile şi echipamentele aferente.

Termocentrala a fost oprită în martie 2021 din cauză că nu mai avea cărbune, iar personalul a fost disponibilizat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. atentie la unitati de masura: energia se masoara in MWh iar capacitatea in MW

  2. Statul roman chiar nu e in stare să se ocupe de nimic, vinde tot tot

  3. Capacitați mult mai mari (4-500MWp) s-au vândut cu 4-5M EUR. La început s-a cerut 60-100MEUR. A durat 10 ani vânzarea lor.

    Cum sa ceri 91M EUR pe o gioarsă și să pui condiții să facă 800MWp in 3 ani? N-au aviz de mediu, in procese la CJUE, n-au cărbune ( huilă).

    Huăileu tucă na glava!

    Iernut, ROMGAZ, 400MWp in construcție de 6 ani si încă nu e gata.

  4. BINE CA S-A GASIT „CUMPARATOR” PENTRU DOMENIUL STIRBEY !

    • Securitatea nu bate și nu schingiuiește!

  5. Așa este scenariul, la prima nimeni, se reface documentația de licitație cu valoarea de licitație scăzută cu 30% parcă și uite așa Popescu o va oferi pe moca cui trebuie. Gurile rele spun că Comanescu ar fi interesat, dar mai mult pentru fierul vechi, cupru și oțelurile speciale. PS G4 poate poți posta comentariul din greșeală.

  6. Dece nu Cumpara Statul Termocentrala ?