G4Media.ro

Mircea Toma este propus de USR PLUS membru în Consiliul Național al…

Mircea Toma este propus de USR PLUS membru în Consiliul Național al Audiovizualului

Mircea Toma, președintele ActiveWatch, este propus de USR PLUS membru în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), iar Dan Radu, vicepreședintele Asociaţiei „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”, este propunerea pentru membru supleant.

„USR PLUS și-a asumat ca obiectiv în cadrul coaliției de guvernare reforma Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), care trebuie să înceapă cu transparentizarea numirii membrilor, digitalizarea și transpunerea directivei UE privind serviciile audiovizuale. În contextul în care urmează să fie făcute noi desemnări pentru anumite poziții disponibile în cadrul CNA, USR PLUS a anunțat, încă de la începutul anului, că va face din această numire un proces transparent, bazat pe consultări și competențe. USR PLUS va propune întotdeauna profesioniști în funcții publice. Prin umare, îl susține pentru poziția de membru în cadrul CNA pe Mircea Toma, secondat de Dan Radu ca supleant. Ambele nominalizări au avut la bază profesionalismul și integritatea pe care le-au dovedit de-a lungul timpului în domeniile în care au activat”, a anunțat USR PLUS într-un comunicat.

Mircea Toma este președintele ActiveWatch, organizaţia care acționează pentru protecția drepturilor omului, militând pentru comunicarea liberă în interes public. Deține un doctorat în psihologie și a activat, de-a lungul carierei sale profesionale, în următoarele arii: monitorizare și analiză mass media; advocacy pentru drepturile omului; formator antidiscriminare și interculturalism; jurnalism; coordonare și formare competențe comunicare publică; asistență psihologică, educație media.

Dan Radu este vicepreședintele Asociaţiei „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”. Este absolvent al Institutului Politehnic din Iaşi și a lucrat pentru mai multe instituții mass-media, ocupând funcțiile de reporter, redactor-șef, director general, editor, director de programe.

„USR PLUS a apărut pentru că avem disperată nevoie să acoperim prăpastia dintre politică și societate. Nominalizările lui Mircea Toma și Dan Radu sunt încă un pas decent și firesc pe care îl facem în această direcție de a aduce societatea în politică. Ambii sunt oameni profesioniști, care sunt convins că vor reprezenta cu cinste în CNA valorile în care USR PLUS crede, ducând această instituție acolo unde trebuie și unde avem mare nevoie de ea”, a afirmat Dan Barna, copreședinte USR PLUS și viceprim-ministru, citat în comunicat.

„Contăm pe anvergura morală și profesională și pe independența lui Micea Toma pentru a readuce credibilitatea în această instituție de reglementare, care va trebui reformată și adaptată la noile realități ale audiovizualului din România și Europa. Iar Dan Radu va aduce, alături de Mircea Toma, viziunea și experiența sa reformatoare pentru un audiovizual modern“, a declarat copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș, lider al Grupului Renew Europe în Parlamentul European.

Sursa foto: Facebook Mircea Toma

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. E de bine.Un basist convertit în usr ist!
  Sa mai vina Liiceanu si Pleșu si avem garda completa de basisti!!!

  • ce reforma sa faca CNA? – daca reporterul vrea sa „regizeze” o stire in folosul unuia sau altuia atunci nu are cine sa-l opreasca. cei care casca gura la stiri nu au decat sa mute canalul

  • Ceea ce trebuie că i-a impresionat profund pe Cioloş şi pe Barna să propună această candidatură pentru CNA, este credinţa în superioritatea intelectuală a lui Mircea Toma asupra oricăror altor concurenţi, evidentă încă de la publicarea în Adevărul, la 30 martie 2016 a articolului „Sfântă bătrâneţe legionară: Ana Blandiana şi disidentul Gabriel Liiceanu”.

 2. „Deține un doctorat în psihologie și a activat, de-a lungul carierei sale profesionale, în următoarele arii: monitorizare și analiză mass media; advocacy pentru drepturile omului; formator antidiscriminare și interculturalism; jurnalism; coordonare și formare competențe comunicare publică; asistență psihologică, educație media.”

  Nu inteleg ce meserie are si ce stie sa faca. Cine ii da salariu pentru salata de cuvinte? Tot din bani publici traieste si asta? Alt bugetofag ONG-ist?

  Mai bine il puneati pe Dan Negru sau vreun cameraman, oameni cu meserie care fac ceva real, palpabil, din domeniu.

  • Pe Dan Negru sa-l propuna PSD, ca-i de la postul aliatului Dan Voiculescu.

  • @tedrosu
   Daca nu intelegi ceva poti intreba… Nu-i rusine sa intrebi. Dar daca faci pe atot-stiutorul si arati ca nu te pricepi la nimic din ce subiect abordezi… asta chiar te face de ras(rusine).

  • @kata

   am intrebat si nici tu n-ai fost apt sa raspunzi, vorbesti ca sa te afli in treaba?

   a trait din bani publici toata viata (angajat TVR) si este recomandat tot la stat, cine e omul asta si ce stie el sa faca ? sariti multi curisti sa il aparati, dar nu stiti de ce, sau esti postac?

  • mircea toma, activewatch, open society…

 3. O alegere bună, numai că dl. Mircea Toma nu trebuie să se risipească într-o multitudine de activități, riscă să nu reușească să facă nimic temeinic.

 4. E bine ca se incepe curatirea puroiului de la CNA. Pina cind latrinele nu vor fi pedepsite exemplar pentru toate dejectiile varsate, societatea romaneasca are putine sanse sa devina normala.
  Totusi, imi aduc aminte ca, in perioada Ponta – Dragnea, dl Toma a avut citeva atitudini discutabile, in sensul ca a cintat de citeva ori in struna psd. Cit despre dl Dan Radu, stiu ca serii intregi de jurnalisti au invatat meserie de la dumnealui. Iar in scurta perioada cit a fost director de programe la TVR, chiar mai mai aveai la ce sa te uiti.

 5. Asta a fost inainte sau dupa ce a scris articolul din Libertatea?

  • Liiceanu, tu ești? :)))
   Mai lasă-ne, frate cu articolul ăla din Libertatea, că nu are nicio treabă și nici relevant nu este. Oricum, zice bine ce zice acolo, asta ca să mai demontăm niște mituri devenite povești populare.

 6. Este o alegere potrivita.Acest lucru se vede si din reactia disperata a comentatorilor afectati.

 7. Parcă era vorba ca useristii nu sunt sorosisti?
  Mircea Toma este un bolșevic cu acte în regulă.

 8. USR nu se dezminte: acum se poartă noua limbă de lemn – s-o promovăm, domnilor și doamnelor! (înainte era: „s-o promovăm, măi/băi tovarăși!) De la „Cațavencu” la „ActiveWatch” e un pas firesc – dacă râsul nu ne îndreaptă moravurile, le va îndreata noua găselniță a stângii, pardon… psihiatrice, occidentale. Toate noile ziceri ale lui IMircea Toma sunt pe linia „progresistă” a marxismului cultural. Să te ții de-acum, când vom fi copleșiți de promovări pidosnice și discriminări pozitive, antidiscriminare (cea negativă, firește) și interculturalism! Schimbăm CNA-ul vechi cu unul de un roșu adevărat. PSD-ul a murit! Trăiască USR-ul! Adică tot un bleah, dar de rit nou!

 9. O alegere greșită și total neinspirată.
  Dan Barna OUT!