G4Media.ro

Mircea Geoană, după discuțiile cu Rusia: „Chiar dacă avem poziții foarte diferite,…

Sursa foto: NATO.int

Mircea Geoană, după discuțiile cu Rusia: „Chiar dacă avem poziții foarte diferite, trebuie să dăm diplomației o șansă / Dacă există voință politică, putem reface Consiliul NATO-Rusia”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat joi la Digi24 că, în ciuda pozițiilor divergente cu Rusia privind conflictul din Ucraina, „trebuie să dăm diplomației și soluției politice o șansă”.

Geoană a deplâns faptul că în cadrul Consiliului NATO-Rusia de ieri „nu am avut în fața noastră o negociere în sens propriu”, „la fel ca la Geneva” și „nici astăzi la OSCE nu se va negocia”.

Oficialul NATO a subliniat că, „dacă există voință politică, am putea repeta Consiliul NATO-Rusia”.

El mai precizat că, dacă va fi cazul, NATO „va lua măsuri pe flancul estic”, însă a subliniat că Ucraina nu este membră NATO, deci Alianța „nu are nici o obligație de tipul articolului 5”.

În final, Mircea Geoană a insistat că NATO face „toate eforturile” pentru a se ajunge la o soluție politică cu Rusia.

Principalele declarații ale secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană:

 • Chiar dacă avem poziții foarte diferite, trebuie să dăm diplomației și soluției politice o șansă;
 • Vom transmite Rusiei propunerile noastre în scris (…), să vedem zonele în care nu putem fi de acord;
 • Ieri (la Consiliul NATO-Rusia – n.r.) nu am avut în fața noastră o negociere în sens propriu, la fel cum am avut la Geneva. Nici astăzi la OSCE nu se va negocia;
 • Dacă există voință politică, am putea repeta Consiliul NATO-Rusia pe teme mai specifice;
 • Ucraina nu este membră NATO, deci Alianța nu are o obligație de tipul articolului 5 (…) NATO va lua măsuri pe flancul estic dacă va fi cazul;
 • Ne dorim ca Federația Rusă să ajungă la concluzia evidentă pentru noi că soluția politică și diplomatică este cea potrivită;
 • În acest moment, NATO, ca de fiecare dată, analizează toate opțiunile care țin de flancul estic;
 • Facem toate eforturile să ajungem la o soluție politică.

Sursa foto: NATO.int

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. ne reprezinta Jenel, sigur vor pleca rusii cu capul in pamant. Rusinati.

  • „Prostănacul ” nu făcuse cumva o vizita ” privata” la Moscova înainte de a candida la funcția de Președinte al României ? Sau ne dezinformase ” Petrov” și slugile lui ?

 2. NATO nu este decat un sediu de sticla imens, ocupat de armate de functionari, la fel cum este Geoana. Mare scula de bascula. Ati facut rahatul praf la negocieri. Increderea in NATO tinde spre zero (0).

 3. Este evident ca Rusia nu doreste decit o intelegere cu SUA .Cum SUA nu poate oferi o astfel de intelegere ,trecind peste decizia UE, ne indreptam fie spre o radicalizare a actiunilor Rusiei si a actiunilor militare ale SUA in zona Ucrainei , fie spre o renuntare a SUA de as mai impune vointa in aceasta parte de lume . Rusia respinge categoric orice tergiversare .

 4. Suntem curiosi sa vedem acum cine are arcul cu sageata cea mai lunga .

 5. Ciuma contra ciuma.

 6. Si Geoană in care delegație era, la NATO sau la Ivan Turbinca? Ca șeful lui pe linie de partid e încă Nea Nelu Ilici de la Maskva.

 7. Doamne , ce a ajuns si nato ! Un „prostanac ” in pozitie de virf , of mihaela !

 8. Cum pana mea a ajuns papagalul de Geoana functionar la NATO… un demagog care vb si nu spune nimic ,,,,vorbarie lemnoasa la acest individ …Rusii nu-i baga in seama pe EU …..in luna Martie Ucraina v-a fi ocupata de mama Rusie …Ucraina se intoarce la sanul Mamei Ruse