G4Media.ro

Minivacanță pentru bugetari de sărbători: Guvernul aprobă zile libere pe 27 decembrie…

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Minivacanță pentru bugetari de sărbători: Guvernul aprobă zile libere pe 27 decembrie și 3 ianuarie

Guvernul va aproba astăzi o hotărâre prin care vor fi acordate pentru angajații din sistemul public două zile libere, în 27 decembrie și 3 ianuarie, astfel încât se va face „punte” pentru bugetari între Crăciun și weekend și, la fel, între Revelion și weekend.

Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern.

„Trezoreria va lucra pe 27. Deci nu închidem trezoreria, așa cum au făcut alții”, a ținut să precizeze premierul.

Cele două zile libere vor fi recuperate ulterior.

Prin Codul Muncii, zilele de 25 și 26 decembrie și de 1 și 2 ianuarie sunt nelucrătoare pentru toți angajații. Adoptarea hotărârii va face ca bugetarii să aibă câte 5 zile libere atât de Crăciun, cât și de Revelion.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

19 comentarii

  1. La munca lesinatilor sau va luati din zilele de concediu asa cum facem cu totii!

    • Lesinat esti tu! noi recuperam fiecare ora pe care o stam acasa, asa ca incearca sa iti gasesti o ocupatie, alta decat sa comentezi pe aici!

    • Alex tu ai impresia ca sunt zile libere primite cică de bugetari sunt gratis, astea sunt obligati sa isi ia zile de concediu si cine nu mai are va recupera
      stai linistit zilele acelea nu sunt o favoare pentru ei, nu primeste nimeni nimic gratis
      si am o intrebare: dc e orasul liber, lucreaza numai bugetari li acum sunt liberi?
      nu a facut guvernul nici o favoare bugetarilor ofticosule nemotivat

    • Ma amuza atat de tare cum se ataca astia. Oamenii care au avut grija de zilele de concediu in restul anului si-au pastrat pentru sarbatatori, cine nu o sa lucreze si lucreaza.
      La faza cu recuperatul, eu nu am vazut institutie publica care sa lucreze peste program sau in weekend pentru a recupera.
      Daca tot ziceti ca nu va place asta de ce nu protestati sau faceti ceva sa nu va mai dea? Oare chiar nu va place?

    • „Cele două zile libere vor fi recuperate ulterior.”

      Dar daca nu stii sa citesti…

    • Asta cu ulterior e vrajeala de politicieni.
      Ulterior cand?

  2. Alo Ludovic,
    Nu mai faceti aceasta greseala ca pzd-ul
    An de an.
    Adică sunt doua Romanii?
    Una a bugetofagilir care nu muncesc.
    Niciodata nu recuperează.
    Se fac ca recuperează.
    Nu e nimeni in Primarii,ANAF, Ministere, Politia si alte beneficiare de nemunca in sambetele urmatoare când ar trebuit recuperat chiulul legiferat.
    Niciodata nu a fost controlat sau verificat.
    Nici modificarea programului de lucru nu s-a facut decat sporadic dar de recuperat nimeni nu a recuperat.
    Cealalta Romanie e a celor ce muncesc pe 27 si 3.
    De ce doua Romanii: una a nemuncii si cealalta care munceste!
    Concluzie.
    Pentru a împiedica tranformarea societatii in una care nu munceste pentru ca are salarii babane propun:
    – O G la inceput de an pentru ca salariații sa faca asa zisa”punte” cu zile din concediul legal de odihna stabilit in luna ianuarie a fiecarui an calendaristic.
    Astfel, pe 20 ianuarie in fiecare societate prin planificarea CO in acele zile se trage oblonul si nu se mai fac planuri comuniste de recuperare a recuperările.
    Stopat nemunca si plata ei.

  3. Alo, domnu Orban, conduceți un guvern liberal, ar trebui să aveți grijă si de sectorul privat , nu doar de bugetari, ca pesedeul.
    Recuperează drac aceste zile, niciodata nu s-au recuperat.
    In Romania este o castă privilegiată, cea a bugetarilor, si una a fraierilor care muncesc si pe 27 si pe 3, in mediul privat?

  4. Si uite asa incepe PNL metamorfozarea in PSD. Incepem cu o chestie micuta niste zilisoare de vacanta pentru niste bugatari care si asa o duc mult mai bine decat sectorul privat. Nea Orbane, ce-ar fi daca si firmele de curierat ar da liber oamenilor in zilele astea? Cine v-ar mai livra acasa lucrurile frumoase platite din banii vostri de bugetari ? Un semn de normalitate , de asezare in matca fireasca a lucrurilor ar fi fost daca guvernul renunta la genul asta de pomana pentru bugetari. Dupa aia incepem cu sporuri de rusine, de uitat la calculator, de scarpinat in cur, de venit mai tarziu la serviciu si de plecat mai devreme, de ore suplimentare efectuate intre 10 si 16 am si ne mai miram ca nu ajung banii la buget.

    • Bugetarii ăștia muncesc prea mult saracii. Cică recuperează. Ce dracu recuperați ba bugetarilor leneși? Că aveți program scurt și în timpul programului frecați menta iar când vine un cetățean cu vreo problema îl luați la pula imediat. Deci asa munciți voi ???

  5. PNL este mai rau decat PSD.

    Deja si au dat arama pe fata in doar 2 luni de guvernare.

  6. Noi care lucrăm la privat nu primim nimic. Primim doar sarcini și muncă mai multă.
    Nu cred că se merită să mai stau în țara asta.

    • Ba „se merită” să rămâi. Mai mult ca în orice altă parte, aici îţi e permis să fii analfabet şi să te simţi măreţ aberând pe net, în timpul programului de lucru „la privat(ă)”.

    • Eu, care lucrez la privat, am concediu astea doua saptamani, vrand-nevrand. Mi s-a alocat concediul astfel incat zilele astea sa fim toti liberi. Deci se poate si la privat.

      Pe de alta parte, de ce la stat nu se poate?

  7. Trogloditii si scclavii din sectorul public fav spume ! Ma bucur! Din pacate fac degeaba, ala de rand RECUPEREAZA, sefimea este acoperita legal !

  8. Pe patronii de ce nu-i obliga legea să dea libere cum se dau la Bugetari?

    • Nu sunt libere totale. Se recupereaza fie prin taiere din concediu, fie prin ore suplimentare. Si vorbesc asta prin prisma bugetarilor mici. Aia mari isi iau libere cand vor muschii lor si ii vedeti prin guvern, parlament, dar nu mai faceti atata gura. Vorbeste cu patronul sa iti dea libere in ziua aia dar apoi trebuie sa recuperezi si tu banii pierduti cu acea ocazie. Sau muta-te la stat pe salariu de rahat… si cel mai bine, fa-te patron ca sa vezi si tu ce inseamna asta si daca apoi iti convine tie sa nu lucrezi in zilele in care se fac banii cei mai multi. si vorbesc asta si in calitate de patron de mi. sunt avantaje si dezavantaje in toate sectoarele de munca. depinde ce vrei de la viata.

  9. Ce sar de cur in sus sclavii care lucreaza la privat. Munciti sclavii mei, munciti!

  10. Nu toți bugetarii au atâtea zile libere: cei care lucrează la administrațiile cimitirelor vor munci – program normal – și ce muncă urâtă … iar salariile lor sunt minime . În anii precedenți, în luna decembrie, au fost între 8 și 13 înmormântări pe zi… deci nu toți bugetarii sunt în aceeași oală.