G4Media.ro

Ministrul rus al Apărării promite transparență în privința manevrelor militare pe care…

Sursa foto: eng.mil.ru (Ministry of Defence of the Russian Federation)

Ministrul rus al Apărării promite transparență în privința manevrelor militare pe care forțele ruse le vor desfășura în Belarus la mijlocul lunii februarie

Rusia a promis transparenţă în privinţa manevrelor militare pe care le va desfăşura în Belarus la mijlocul lunii februarie, în contextul temerilor că Moscova ar putea plănui să invadeze Ucraina, temeri ce au alimentat creşterea tensiunilor în regiune, transmite marţi dpa, citată de Agerpres.

Moscova i-a informat pe ataşaţii militari ai altor state cu privire la exerciţiul comun cu Belarus, a declarat marţi ministrul apărării, Serghei Şoigu, conform agenţiei Interfax.

Şoigu a menţionat că Rusia nu este obligată să ofere această informaţie, însă autorităţile sale au ales în mod voluntar să procedeze astfel.

Manevrele militare sunt programate să dureze zece zile, între 10 şi 20 februarie.

Potrivit lui Şoigu, numărul militarilor implicaţi este sub nivelul agreat prin Documentul de la Viena din 2011. Aceasta înseamnă că vor participa mai puţin de 13.000 de soldaţi, 300 de tancuri, 500 vehicule blindate şi 3.500 de paraşutişti.

Exerciţiile comune plănuite de Moscova şi Minsk au provocat îngrijorări în Occident dată fiind criza actuală legată de Ucraina, declanşată de masarea a zeci de mii de soldaţi ruşi de-a lungul frontierei cu această ţară. În acelaşi timp, Rusia a cerut NATO să-şi stopeze extinderea spre est şi să ofere garanţii că Ucraina nu va fi admisă în Alianţă.

Manevrele comune vor avea loc în sudul Belarusului, printre alte locuri, la graniţa cu Ucraina. Vor fi cinci poligoane de antrenament, a indicat Şoigu.

Rusia a deplasat deja soldaţi şi echipament militar spre ţara vecină, unii dintre ei pe o distanţă de până la 10.000 km, a mai afirmat ministrul apărării.

Sursa foto: eng.mil.ru (Ministry of Defence of the Russian Federation)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. E absolut necesar ca sa deplasezi militarii si echipamentul 10.000 km pentru exercitii! Daca asa departe e granita „prietenilor” pe care vrei sa-i saluti, n-ai ce face.

  2. Domnule Putin ceva exerciti militare la granita cu China, aveti curaj