G4Media.ro

Ministrul Mediului, Tanczos Barna: Sistemul de garanție-returnare va eficientiza foarte mult colectarea…

sursa foto: Captură video

Ministrul Mediului, Tanczos Barna: Sistemul de garanție-returnare va eficientiza foarte mult colectarea selectivă a deșeurilor din București

Lansarea sistemului garanţie – returnare (SGR) la nivel naţional va contribui foarte mult la eficientizarea colectării selective, a declarat, joi, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, după discuţiile avute cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, pe tema gestionării deşeurilor.

  • „Mă bucur extrem de mult că am putut să fac parte din această echipă care a generat un nou început în ceea ce priveşte viziunea de gestionare a deşeurilor din municipiul Bucureşti. Este un nou început pentru Capitală şi mă bucur să văd că la masă participă toate cele şase sectoare, Primăria Municipiului Bucureşti şi există gândire comună, că există coeziune şi există angajament pentru rezolvarea acestei probleme. În ceea ce priveşte Ministerul Mediului, noi vom contribui la eficientizarea acestui sistem prin lansarea sistemului SGR la nivel naţional. Cu siguranţă, acest sistem va contribui foarte mult la eficientizarea colectării selective”, a spus Tanczos Barna.

Totodată, a spus el, se lucrează la un program naţional prin care autorităţile publice locale vor fi ajutate la realizarea unor centre de depozitare pentru deşeurile voluminoase.

  • „Discutăm aici despre molozul din construcţii, deşeurile din construcţii, vorbim despre mobilier, despre textile, despre acele deşeuri care nu au voie să ajungă în deşeul menajer”, a precizat şeful de la Mediu.

Tanczos Barna a menţionat că următoarea întâlnire pe această temă va avea loc peste două săptămâni.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, şi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, s-au întâlnit joi după-amiaza cu reprezentanţi ai administraţiilor publice din sectoarele municipiului Bucureşti şi Ilfov, pentru a discuta o abordare integrată a gestionării problemei deşeurilor.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Captură video

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. Intre timp, SUMAL e praf.

  2. Ce-mi place ca unii se dau democrati, dar pe ascuns le place comunismul. Numai comunistii si socialistii extremi se pot gandi la a impune o taxa pe pet-uri, sticla, doze, etc. Magazinele ce o sa faca de acum incolo, v-ati gandit? O sa creeze inca o casa special ca sa returneze garantia? Multa minte mai au unii in tara asta.

    • Magazinele pot crea oricand o casa sau inchide, nu e ca si cum sunt proprietatile vreunor saracuti. Ce astept eu cu nerabdare e sa punem tefeleii sa aduca maculatura.

    • Dacă ai fi ieșit oleacă din curte pe la vecini ai fi văzut cum funcționează.
      Fiecare supermarket are un spațiu destinat aparatelor de colectare pentru PETuri, sticle individuale și lăzi cu sticle.
      Te duci frumușel cu ce ai terminat de băut (indiferent de unde ai cumpărat), pui sticlele în automat, îți dă o chitanță cu cod de bare pe care o folosești când cumperi din acel supermarket.
      O sa vezi ca pe lângă responsabilizarea sociala vor câștiga și sărmanii care cauta prin gunoaie o pâine destul de buna din reciclare.
      La care supermarketuri sunt și pe la sate, acoperirea e mai buna ca la telefonia mobila

    • Daca ai fi iesit un pic din curte, ai fi constata ca germanii nu pot sa isi culeaga sparanghelul si italienii isi dau bunica in grija statului.

  3. Mie-mi miroase a o Mare Prostie. Adica iei un Pet gol de bauturi, si ca sa primesti vreo 5-10 bani pe el trebuie sa- l pastrezi intreg in apartament pana il predai. Asta e IDIOTENIE !.
    Ideia ar fi, daca tot se face treaba asta cu selectarea selectiva, sa fie retunate Pet- urile la Kg si NU la bucata. Cea mai eficienta stare a unui Pet Gol intr-o gospodarie este in stare STRIVITA si nu in stare intreaga.

    • Daca toti am separa plasticul de menajer nu sar ajunge la asa ceva.
      Nu intereseaza pe nimeni daca petul tau e intact sau strivit doar sa nu mai ajunga aiurea.
      Ca oricum il vor recicla… eventual daca ai pretiozitati si esti foarte ocupat sa stai la coada la returnat platesti costul sa recicleze altul mai liber gen cei fara job.

  4. Domnul ministru, daca permiteti, offtopic putin:

    Cat plateste Acelor Mittal pentru tona de CO2 si pentu 1kg de NOx degajate in aer?

    Intreb pentru un prieten cu autovehicul Euro 3, care cica nu se intelege cu dvs. si vrea sa va convinga in limbajul universal al matematicii cum devine cu vreo taxa pe poluare corecta … 💡

    • masina la preten polueaza la botul calului in timp ce otelaria la cateva sute de metri mai sus+ au filtre nu ca masina ta germana cu standarde false.

    • @serios și dacă te taxează pe tine scade poluarea? Dacă tot vor sa facă ceva, sa interzică plasticul de tot. Dar e greu, mai bine îl taxează pe „fraer”.

  5. Colectarea selectiva a deseurilor va curata raurile si strazile de Pet-uri!
    Marile magazine, ce opereaza si in Romania, au spatii dedicate pentru colectare!
    Este simplu si civilizat, totul este automatizat: codul de bare este scanat automat si cand ai terminat de introdus toate sticlele ori pet-urle, primesti automat un bon cu care poti cumpara orice din acel magazin!
    Toata tara noastra stie cum se face, doar ca asa am fost obisnuiti: sa nu ne pese de nimeni si de nimic!

    • Vorbesti numai prostii !.
      ,,Civilizatia” de care vorbesti nu e decat o mare prostie !.
      E o prostie sa mergi pe strada catre Reciclare cu o plasa enorm de mare plina cu Pet- uri goale
      intregi !. Doar ca sa fie scanate intregi.
      Mai bine trebuie sa fie colectate la Kg !.
      Cand cumperi bauturi iti trece pe bon greutatea plasticului Pet- ului cumparat si apoi la returnare vi cu bonurile de la mai multe Peturi pline cumparate plus Pet- urile goale si strivite. La greutate Pet-urile golite si strivite vor egala Greutatea Plasticului de pe bonuri.
      Deci, pe Bonurile de Casa trebuie sa treaca obligatoriu greutatea fiecarui Pet de plastic (golit) in grame.

  6. @croco, ai dreptate, frate! Patronul din Ro plăteste la greu zilierii pe câmp și pensia bunicilor e folosită exemplar de copii și nepoți, nu pe țigări și băutură…

  7. Poate te colectează şi pe tine! Numai un deşeu politic protejează mafia defrişărilor.