G4Media.ro

Ministrul Mediului: România pierde anual 1.000 de hectare de teren arabil din…

Ministrul Mediului: România pierde anual 1.000 de hectare de teren arabil din cauza deșertificării. Am văzut cu ochii mei. Vom avea o climă foarte similară cu cea a Greciei

Ministrul Mediului trage un semnal de alarmă: România pierde anual 1.000 de hectare de teren arabil din cauza deșertificării din sudul țării. Mircea Fechet spune că singura soluție pentru a combate acest fenomen este împădurirea rapidă. Dacă nu se iau măsuri, în câțiva ani vom avea o climă ca-n Grecia, relatează Digi24.ro

„Am fost personal în sudul României, în judeţul Dolj, în judeţul Mehedinţi, şi am văzut cu ochii mei cum deşertul înghite pur şi simplu suprafaţa arabilă de acolo. E foarte greu să te gândeşti măcar cum trăieşte o comunitate dependentă de agricultură, în condiţiile în care în Sahara Olteniei, aşa cum o numim noi, pierdem anual 1.000 de hectare de terenuri arabile. Acest lucru nu poate fi combătut, după ştiinţa noastră actuală, decât prin nişte împăduriri rapide, motiv pentru care mă bucur să constat că mare parte din bugetul fondurilor de împădurire din PNRR, din Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă, ajung acolo unde e mai mare nevoie, respectiv în sudul ţării. Tot experţii ne spun că, dacă nu acţionăm rapid, în România, în 20 de ani sau poate puţin mai mult timp, vom avea un climat arid, vom avea o climă foarte similară cu clima Greciei. E adevărat că, într-o primă fază, mulţi oameni s-au bucurat când au aflat această veste, însă, dacă ne referim la modul în care va afecta agricultura, la modul în care va afecta alte sectoare economice şi la viaţa oamenilor de zi cu zi, până la urmă nu e nicio bucurie să suferim atât de repede o schimbare atât de profundă”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Domnule ministru,de acord cu inițiativa împăduririlor,opriți banii care merg către Ucraina și alocați-i în România.

    • Propaganda bolșevică nu se oprește nici aici ?
      Irigații și pomicultură atfel din deșert teren arabil nu se va mai face.

  2. Toti ministrii mediului au facut numai constatari si promisiuni. In rest nu se intampla nimic. Desertificarea asta a inceput de mult timp. La fel ca furtul padurilor, desfiintarea parcurilor prin neingrijire, hidrocentrale construite aiurea, densificarea oraselor. Fara programe consistente, oamenii din sudul si estul Romaniei vor saraci cu mic cu mare. Amintiti-va disperarea din vara trecuta a agricultorilor din Moldova.
    Toata lumea se mobilizeaza si lucreaza din plin la problema schimbarilor climatice, numai Romania se gandeste, ce bine, o sa fie ca in Grecia! Sa remarcam, fara mare.
    Exista ani de cercetare, implementare de masuri, concluzii, metoda Miyawaki. Noi stam si anuntam moartea padurilor. Macar sa stiti!

    • Niciodata sa nu va puneti sperantele in politicieni.
      Recomandarea mea pentru cei care detin terenuri agricole este sa-si planteze singuri salcami (sau alte specii) pe marginea proprietatilor. In Ungaria exista aceste perdele de arbusti si copaci la aproape fiecare proprietate.