
Ministrul Mediului, Diana Buzoianu, i-a prezentat ministrului federal al Mediului din Germania Parcul Natural Văcăreşti
Ministrul Mediului, Diana Buzoianu, i-a prezentat ministrului federal al Mediului din Germania, Carsten Schneider, Parcul Natural Văcăreşti, primul parc natural urban din România şi un exemplu unic de regenerare ecologică într-un cadru metropolitan, transmite News.ro.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
”Vizita delegaţiei Germaniei în Parcul Natural Văcăreşti – simbol al reconectării urbane cu natura. Am ales să-i prezint domnului ministru Schneider Parcul Natural Văcăreşti pentru că este un simbol viu al modului în care natura poate renaşte chiar şi în mijlocul oraşelor. Este o dovadă că investiţia în capitalul natural trebuie să meargă mână în mână cu dezvoltarea urbană. Văcăreştiul ne arată că soluţiile bazate pe natură nu sunt doar posibile, ci şi esenţiale în adaptarea la schimbările climatice.” a declarat ministra Diana Buzoianu, într-o postare pe Facebook.
În cadrul vizitei oficiale desfăşurate în România, ministrului federal al Mediului din Germania, Carsten Schneider, i-a fost prezentat şi primul parc natural urban din România şi un exemplu unic de regenerare ecologică într-un cadru metropolitan.
”Situat în inima Capitalei, Parcul Natural Văcăreşti reprezintă o oază de biodiversitate urbană, cu peste 150 de specii de păsări, specii protejate de amfibieni, reptile şi mamifere, precum şi un ecosistem umed de o valoare inestimabilă pentru educaţia ecologică, rezilienţa climatică şi calitatea vieţii urbane. Discuţiile purtate la faţa locului au vizat importanţa ariilor naturale urbane pentru sănătatea publică, conservarea biodiversităţii şi educaţia de mediu. Ambele părţi au subliniat nevoia de a include mai ferm aceste spaţii verzi în strategiile climatice şi urbane ale Uniunii Europene”, arată Ministerul Mediului.
Administraţia Parcul Natural Văcăreşti se subordonează Primăriei Municipiului Bucureşti şi reprezintă un model de protecţie activă a naturii în oraş, contribuind la reducerea insulelor de căldură, retenţia apelor pluviale şi conectarea cetăţenilor cu mediul înconjurător, se mai precizează în postare. Vizita reconfirmă angajamentul ambelor ţări pentru soluţii verzi, durabile şi centrate pe oameni, subliniază instituţia.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.