G4Media.ro

Ministrul Justiției: Este foarte grav când magistrații dau un semnal că nu…

Sursa foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Ministrul Justiției: Este foarte grav când magistrații dau un semnal că nu au încredere într-o instituție ca DNA, care și-a dovedit eficiența

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, critică „semnalul de neîncredere” în DNA dat de unii magistraţi în şedinţa Plenului CSM, unde a fost dezbătut proiectul de desfiinţare a Secţiei de investigare a infracţiunilor în Justiţie (SIIJ), ministrul considerând că procurorii anticorupţie şi-au dovedit eficienţa prin condamnările obţinute, în timp ce SIIJ a avut o „activitate dezastruoasă”.

„Este foarte grav atunci când magistraţii dau semnal că nu au încredere într-o instituţie care şi-a dovedit în timp eficienţa, în sensul în care au fost multe condamnări, inclusiv ale unor magistraţi, dar multe condamnări ale unor politicieni importanţi, care în instanţă, nu în altă parte, s-au dovedit vinovaţi. Şi atunci să spui că există o categorie de cetăţeni, respectiv judecătorii sau procurorii care nu ar trebui anchetaţi de DNA pentru că nu avem încredere în DNA este o mare greşeală. Ce punem în discuţie aici, existenţa DNA-ului?”, a declarat, vineri seara, ministrul Justiţiei, la TVR 1.

El a spus că în raport cu SIIJ, DNA „e incomparabilă” pentru că „a avut rezultate, a avut activitate” şi a reclamat „o activitate dezastruoasă” la SIIJ.

Ministrul Stelian Ion s-a referit şi la imunităţile „suplimentare” pe care le-ar cere unii magistraţi.

„Să condiţionezi obţinerea de imunităţi suplimentare de desfiinţarea SIIJ e o greşeală şi un semnal foarte greşit pe care îl dă, în opinia mea, CSM. Noi spunem că imunităţile inclusiv ale parlamentarilor ar trebui înlăturate, să fie păstrate doar imunităţile pentru votul acordat, pentru opiniile politice. În prezent, judecătorii beneficiază de o categorie de imunităţi, pentru percheziţii, pentru reţineri şi arestări, mai vor unii dintre judecători sau procurori alte imunităţi, care ar însemna să stea punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un magistrat în pixul unui om, respectiv procurorul general, oricare ar fi el, şi trimiterea în judecată, la fel, în decizia unui grup restrâns de persoane, o secţie din cadrul CSM”, a declarat ministrul Justiţiei.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ, joi, cu 11 voturi „pentru” şi opt „împotrivă”, proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

În timpul dezbaterilor, câţiva membri ai CSM, printre care judecătoarele Lia Savonea şi Gabriela Baltag, au criticat proiectul de desfiinţare a SIIJ, iniţiat de ministrul Justiţiei, Stelian Ion, făcând referire şi la DNA.

„Sunteţi perseverent pe acest proiect şi perseverenţa dumneavoastră este una politică. Mai mult ca niciodată, alături de clasa politică ce v-a acordat susţinere, nu doriţi decât să subordonaţi Justiţia. Vorbiţi despre SIIJ ca şi cum ar fi suma tuturor problemelor din Justiţie. Dar despre DNA? Nu am auzit niciun cuvânt. Nu aţi spus nimic despre atrocităţile DNA. Luaţi mâna de pe noi, domnule ministru, şi luaţi mâna de pe SIIJ”, i-a transmis Gabriela Baltag lui Stelian Ion.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

27 comentarii

  1. N-au incredere fiindca se stiu hoti: baltag, savonea, mateescu si celelate gunoaie din CSM

    • Dar ei tocmai asta isi doresc, un paznic mai adormit.
      O oarece surpriza este ca s-au dat de gol cu atata usurinta.

    • Nu au incredere pentru ca exista cazul de la DNA Oradea in care 4 procurori au fost inregistrati cand spuneau ca 2 judecatoare care dau solutii neplacute DNA vor avea puse pe rol niste dosare si se vor cuminti. Plus alte cauze unde au fost judecatori trimisi in judecata de DNA, au stat 2 ani fara salar, si la final au fost achitati.

  2. Pentru ca au fost condamnări date de judecători cu dosare la DNA care au fost șantajați sa le dea bai nea caisa Ion, de ce nu vorbești de rata imensa de achitării din dosarele DNA!

    • Ce condamnari bolsevicule? Prea putine la cat de mafioti au fost unii judecatori prieteni cu psd si mafia. Iar achitarile le-au dat tot judecatorii mafiei, mituiti de criminalii care au distrus si furat tara asta

  3. Magistratii infractori stiu bine ca DNA nu poate fi mituita.

  4. Magistratii ”neincrezatori” au cu siguranta legaturi cu afacerile, sinecurile si infractiunile institutionale ale mafiei P$D & Co .

    Confiscarea averilor ilicite!
    Inasprirea codului penal!
    Toleranta zero fata de corupti!

  5. Puriul ăsta un kkt cercetat penal e răspunsul Bruxelles ului pt colonia rromânia, un bun ce linge bine ca un cârlan iapa Bruxelles ului van der Basten sau mioara căprioară, adică rromânia a f t tut un cal în pi 314

  6. Puriul ăsta un k k t cercetat p e n a l e răspunsul Bruxelles ului pt colonia rro mânia, un bun ce linb ge bine ca un cârlan iapa Bruxelles ului van der Basten sau mioara căprioară, adică rro mânia a f t tu t un cal în pi 314 zdă

  7. Eroii revoluției au fost îngropați la pieptănari în capul ferentariumului Legiunea romană ferentarium dată de istoria interbelică a hortyshtylor sau hohentzolernului

  8. !Emil

    problema de principiu este ca DNA este mai legata de politic decat judecatorii!

    si apoi, chiar sa credem ca institutiile noastre sunt autonome si construite pe valori de profesionalism?

    pai noi am avut un candidat la presedentie al carui dosar Flota a fost respins de magistrati ca in loc sa fie semnat de procurorul general, cum prevedea legea, a fost semnat de un adjunct, si apoi omul a ajuns presedinte si inca 10 ani ne-a *pastorit*! iar procurorul ala a mai primit o stea de general!

    dar cazul Tundrea va spune ceva?

    adevarul ca magistratii trebuie controlati….dar nu am incredere in procurori…

  9. Pacat de popor ca Baltag nu a ars în incendiu.

  10. Numai magistrații corupți și vinovați se tem de DNA. După asta îi poți și recunoaște.

  11. Daca SIIJ este condusa de un prost, nu se desfiinteaza institutia, ci se schimba conducerea. La fel, daca un minister este condus de un prost, nu se desfiinteaza ministerul, ci se schimba ministrul.
    Stelica, ai fost avocat. Inseamna ca ar fi trebuit sa intelegi precis ce greseala de sistem a permis abuzuri din partea DNA. Si nu ma refer aici la achitarile date dupa ce s-au inlaturat probele facute de SRI pe mandate de siguranta nationala. Ci ma refer la dosarele in care au fost facute, cu efecte devastatoare, acuzatii monumental de stupide.
    Cand membrii CSM, aflati chiar in tabere potrivnice, iti spun la unison ca bati campii, inseamna ca tu esti foarte, foarte slab.
    Iar asteptarile mele de la USR sunt foarte dezamagite.

  12. Să spui că SSIIJ nu are rezultate cu 7 procurori și sa nu spui cum au încercat toate marionetele securiste să o împiedice prin toate mijloacele asta e nesimțire.Cei care au făcut abuzuri și au dat sentințe strâmbe sunt dornici să desființeze SSIIJ iar neomarxiștii vor cătușe la tv prin orice mijloace și protejarea procurorilor care astfel pot face abuzuri fără număr .

  13. Nimeni, dintre magistrați, nu pune preț pe vorbele lu’ papagalu’ ăsta. Au vrut ,,aliații”justiția, au luat-o; da’ nu ,,au făcut-o” ci s-au făcut ei de căcat. S-a dus Ion la-ntîlnirea cu CSM-u’ total nepregătit, taman ca Borrell la Lavrov; jumatea Cioloș, care i-a cerut lu’ Borrell demisia, lu’ Ion … ?!

  14. Cei 8 care au votat impotriva sunt cei mai corupti dintre csm-isti. Cum poti sa compari Ssij cu Dna ? Cati procurori are Dna sicati are Ssij? Manipulare grosolana!

    • Are Stelică cunoștințe juridice la fel ca Vlad Voiculescu despre sănătate că la economie ne-a fentat cu adeverința.

  15. La cum au scăpat mii de infractori pe mâna judecatorilor și la ce specimene avem în CSM este dovedită clar calitatea actului de judecată în românica. Ideea promovată la un moment dat la unison în fmmpsdaldeudmr de a desființa DNA încă nu a murit. CSM mai repde ar vota desființarea DNA decât SS-ul pesedist.

  16. E demn de Caragiale domnul ministru la fel de bun si eficient ca si precedentul de la justitie.
    Avem DNA care nu e controlata de nimeni.Avem judecatori corupti si judecatori cu dosare in astptare facute de DNA pentru santaj.
    Cum rezolva Romania problema? ca nu e doar problema domnului actual ministru la Justitie.

  17. Eficienta se masoara in indicatori de performanta, nu in catuse.Raportat la trimiterile in judecat/clasari totale, bani cheltuiti cu investigatiile(in care o mare parte din bani i-a consumat serviciile)/judecata/recuperarea prejudiciu-infim spre 0/, dar si metodele ilegale folosite de investigare proovate de fosti tortionari sau turnatori-inclusiv Petrov-/invetigatiile care nu s-au efectuat asupra multinationalelor/banksterilor, coroborta cu deschiderea a sute de dosare penale pentru judecatorii „reticenti” la plicul galben, care nu respectau decizia procurorului DNA(multi dinte ei fara abilitati si experienta promovati de la parchete locale de judecatorie care anchetau infractiuni de drept comun)…DNA a devenit o instituie susceptibila de executari la comanda politica! Istoria va vorbi!

  18. Probabil ai aflat că antibioticele prescrise in tratarea infecțiilor grave distrug și celule sănătoase, dar aceste „efecte colaterale” sunt considerare de către dom’ doctor inevitabile și chiar acceptabile, atâta timp cât tratamentul prescris vindecă pacientul de cangrena care i-a pus existența in pericol ?!

  19. E foarte grav să nu ți seama de avizul CSM.

    • „Să nu-ți dai seama că avizul CSM e consultativ”, asta ai vrut să spui? Data viitoare te rog să nu mai uiți liniuța și să duci ideea pân’ la capăt !

    • Da e perfect legal sa ignori avizul ala dar e total imoral

  20. Derapaje au existat si exista peste tot, si la judecatori, si la procurori, si la DNA, si la Inspectia Judiciara, nu mai zic de Gestapo SIIJ, pentru ca in 30 de ani de coruptie generalizata, in care legea lustratiei nu a fost data, multe cozi de topor ale vechiului regim impreuna cu absolventi obscuri de drept creati pe banda rulanta in tot felul de universitati, la fel de obscure, au infiltrat justitia cu ajutorul partidelor politice la adapostul carora s-au pus la caldurica (neoficial), transformandu-se din „justitiari” in mercenari. Noi ii numim politruci! Astia nu au ce cauta nici in justitie, nici in vreo alta institutie a statului! Important este ca justitia sa se curete de aceasta „raie” care apare pe alocuri si sa previna raspandirea ei in intreg sistemul judiciar.