G4Media.ro

Ministrul Justiției din Franța a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

Sursa foto: Pixabay

Ministrul Justiției din Franța a fost trimis în judecată, fiind acuzat că a profitat de funcția sa pentru a se răzbuna pe magistrații cu care intrase în conflict pe vremea când era avocat

Curtea de Justiţie a Republicii (CJR) a ordonat luni un proces împotriva ministrului justiţiei francez, Eric Dupond-Moretti, acuzat că a profitat de funcţia sa pentru a regla conturi cu magistraţi cu care a avut diferende pe când era avocat, au anunţat luni avocaţii ministrului, transmite AFP.

Decizia Curţii constituie o premieră în Franţa pentru un ministru al justiţiei în funcţie.

Avocaţii lui Moretti au anunţat imediat contestarea ordinului la Curtea de Casaţie.

‘Revine de acum adunării în plen a Curţii de Casaţie să se sesizeze în acest dosar şi să se pronunţe mai ales cu privire la numeroasele nereguli din acest dosar din ultimii doi ani, printre care figurează în primul rând poziţionarea atipică, pentru că a fost neloială şi părtinitoare, a procurorului general de la lângă Curtea de Casaţie’, François Molins, a declarat avocatul Rémi Lorrain.

Fost avocat pledant, Moretti, numit la conducerea Ministerului Justiţiei în vara lui 2020 şi reconfirmat în funcţie după realegerea preşedintelui Emmanuel Macron în luna mai, a fost pus sub acuzare de CJR în iulie 2015.

Eric Dupond-Moretti este acuzat că, odată instalat în fruntea ministerului, a profitat de funcţia sa pentru a regla conturi cu magistraţi cu care a avut diferende pe când era avocat, acuzaţie pe care el o contestă.

O anchetă judiciară a fost deschisă în ianuarie 2021 în urma unor plângeri ale sindicatelor de magistraţi şi asociaţiei anticorupţie Anticor, care denunţau conflicte de interese după venirea lui Moretti la minister.

sursa: Agerpres.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Uite ca-n Franța se poate.Pe când și la noi?

  2. La fel va fi si la noi cu savonea si corbu care ajunse în funcții la csm si iccj s au răzbunat pe judecătorii onești si si au satisfăcut toate poftele.

  3. S-a stricat tot in Europa. Au importat imigranti cu tot cu obiceiuri, mita, coruptie, etc. De aici si scade nivelul de trai.
    Coruptia ucide tot!