G4Media.ro

Ministrul Bogdan Gheorghiu: Reorganizăm MCIN, se va numi doar Ministerul Culturii

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Bogdan Gheorghiu: Reorganizăm MCIN, se va numi doar Ministerul Culturii

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale va fi reorganizat şi se va numi Ministerul Culturii, a anunţat miercuri ministrul Bogdan Gheorghiu, citat de Agerpres.

„Se va numi Ministerul Culturii, după Hotărârea de Guvern de astăzi. Cel mai probabil astăzi va fi. Nu se va mai numi Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, va fi doar Ministerul Culturii”, a spus Gheorghiu.

El a precizat că Departamentul Culte va funcţiona, în continuare, în subordinea premierului, la Secretariatul General al Guvernului.

„Nu intenţionăm să schimbăm acest lucru, pentru că eu cred că e o comunicare mai eficientă şi sunt atâtea probleme la Ministerul Culturii de rezolvat, încât nouă asta ne dă posibilitatea să ne aplecăm mai mult asupra altor aspecte”, a explicat ministrul.

Acesta a mai spus că intenţionează reorganizarea şi reprofesionalizarea Ministerului Culturii.

„S-a spus şi astăzi de o deprofesionalizare a ministerelor. (…) Din păcate, nu numai în acest minister, în general am înţeles că specialiştii au fost înlocuiţi de pile, de nepoţi, de tot felul de oameni fideli partidului-stat şi s-a preferat angajarea lor în detrimentul specialiştilor, pentru a se întări aparatul de partid. Şi acest lucru a dus la deprofesionalizarea ministerelor în general, în special la ministerul unde aceasta se evidenţiază mai mult, pentru că oamenii de cultură sunt mai uşor să îi citeşti că nu sunt de cultură”, consideră ministrul Gheorghiu.

Ministrul Culturii a menţionat că va pleda pentru reglementări salariale în instituţiile subordonate ministerului.

„Din păcate, Legea salarizării a dezavantajat foarte multă lume. Noi pledăm şi pentru acordarea statutului de cercetător celor care fac această muncă în muzee, dar nu li se recunoaşte acest statut. Şi sunt mai multe lucruri de reglementat în această Lege a salarizării, unde un artist e mai artist decât altul, doar prin prisma salariului pe care îl primeşte, deşi nu astfel trebuie evaluată munca unui om de cultură”, a mai declarat Bogdan Gheorghiu.

El a promis că se va „înconjura de specialişti pe fiecare domeniu”. „Oricât de bun ai fi pe un anumit domeniu cultural, nu poţi să acoperi întreaga paletă care ţine de Ministerul Culturii, de aceea secretul ţine de arta de a şti de ce fel de oameni să te înconjori”, a mai spus ministrul.

Acesta a participat la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” la finalul sesiunii de deschidere a Conferinţei de conservare-restaurare „Doina Darvaş”.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Ce? Nu mai vor sa-i spuna Ministerul Nationalismului Comunist-Pesedist? Ce zevzeci.

  2. Cred ca ar trebui schimbata conducerea de la Muzeul Satului, care a fost instalata nu pe criterii de competenta academica, stiintifica ci pe cumetrie politica – ( clan mafiot politic )
    Tot asa si-au facut si studiile sau promovati prin examene pregatite in favoarea acolitilor lor politici.
    Acest lucru s-a intamplat in toate institutiile statului roman, nu pe criterii de competenta ci pe pile si clan mafiot politic. Au intesat toate institutiile statului cu inculti-analfabeti, amante, in majoritate care au studii facute pe net sau facultati particulare fantoma si profesori promovati tot pe pile politice si nu pe competente academice.

    Ne-am ales cu prostii si analfabetii la conducerea institutiilor statului, pt ca sunt usor de manipulat si exevutat ordini criminale, de jaf, distrugeri, spolieri…., iar realele valori au fost inlaturati sau nepromovati si datorita acestui fapt au emigrat in alte state, Romania ramanand in majoritate doar cu incultii si analfabetii promovati pe pile politice.

    Ministerul Culturii este intesat de politruci sau oameni din clanul lor mafiot.

    Ar trebui ca la Ministerul Culturii, dar si din alte ministere, inlaturati toti cei angajati in ultimii 10 ani. Verificati prin reexaminare real stiintifica, iar aceasta facuta de oameni bine pregatiti, cu reale cunostinte academice, din afara institutiei respective si sub o supraveghere electronica pe timpul examenelor.

  3. Deci se schimba numele si pleaca ai lor si vin ai nostri.
    Asta da restructurare..

  4. Toata lumea vorbeste de 3 lucruri:
    – depesedizarea instituțiilor prin concedierea cumetrilor, verisoarelor, nepoatelor, amantelor.
    – reducerea deficitelor bugetare,).
    – restructurare.
    Toți vorbesc de acestea dar nu cred ca stie cineva cum sa o faca.
    Cum se identica rubedeniile angajate?
    Dar amantele?
    Chiar daca se dau OUG de desființare a unor institutii si de înființare a altora noi nu vad cum se dau afara salariații incompetenți.
    Cum se va determina pe repede inainte ca un salariat a incompetent?
    Va fi un val de litigii.
    Reducerea deficitelor nu prea vad cum.
    Daca se colectează mai bine nu vad cum.
    Cu cine?
    ANAF- ul e varza si daca fac restructurare tot nimic.
    In timp s-a creat o rețea între unii salariați anafisti si inteprinzatorii care nu platesc si de la care nu se colecteaza.
    E un proces de durata si care nu va da rezultate.
    Exact ca atunci când zici ca miliția e frate cu infractorul.
    Tot asa si aici.
    Blocaje financiare, insolvente, samd , greu de îmbunătățit colectarea.
    Sacrificarea investițiilor dar asta vrea poporul.
    Dorim autostrăzi, spitale si scoli.
    Reducerea deficitelor, ajustarea lor a de durata -poate 4 sau 5 ani.
    Nimeni nu mai are atâta răbdare.
    Si cine garantează succesul?
    Restrucurarea e un cuvant acceptat in societate si asimilat cu concedierile colective făcute de Directori idioți care nu au avut habar de ce trebuie facut si au vrut doar la butoane.
    Nici nu poate sa se faca o restructurare fara audit si un proiect profesionist de creare a unor organizații, institutii.
    Ne dorim dar nu stiu daca se poate!
    Era sa uit: amantele vor ramane.
    Schimba barca doar.