G4Media.ro

Ministerul ucrainean de externe l-a convocat pe ambasadorul Ungariei: Retorica anti-ucraineană este…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministerul ucrainean de externe l-a convocat pe ambasadorul Ungariei: Retorica anti-ucraineană este absolut inacceptabilă / Viktor Orban le-ar fi spus jurnaliștilor că Ucraina este „ţara nimănui” şi a comparat-o cu Afganistanul

Ucraina a protestat marţi pe lângă ambasadorul Ungariei cu privire la comentariile „dispreţuitoare” făcute de premierul ungar Viktor Orban şi le-a cerut autorităţilor de la Budapesta să înceteze ceea ce a numit „retorica anti-ucraineană”, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Ambasadorul Istvan Ijdjarto a fost convocat de Ministerul de Externe ucrainean după ce purtătorul de cuvânt al ministerului, Oleg Nikolenko, a scris pe Facebook că Orban le-a spus jurnaliştilor că Ucraina este „ţara nimănui” şi a comparat-o cu Afganistanul.

Istvan Ijdjarto a primit „un protest puternic în legatură cu recentele declaraţii denigratoare ale premierului Ungariei Viktor Orban’, a indicat ministerul.

„S-a subliniat faptul că retorica anti-ucraineană, care se aude de la conducerea ungară de o lungă perioadă de timp, este absolut inacceptabilă şi provoacă daune serioase relaţiilor ungaro-ucrainene”, a precizat sursa citată.

„Părţii ungare i s-a cerut să înceteze această tendinţă negativă pentru a evita consecinţe ireparabile pentru relaţiile dintre cele două ţări”, a adăugat ministerul.

Orban a declarat vineri că Ungaria se va opune oricăror sancţiuni UE împotriva Rusiei care afectează sectorul energiei nucleare. Ungaria are o centrală nucleară construită de Rusia pe care intenţionează să o extindă.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Ungaria nu mai există, au cumpărato rușii pe 1 metru cub de gaz. Mai întâi bolșevicii în au mazilit dorința de libertate a hunilor ucigând peste 3000 de maghiari, au reușit să pună stăpâni peste huni un rusofon ! Ungaria a devenit Orbanistan de Kremlin ! O minte intunecata ce nu poate fi ”eliberată” de ruble nici dacă vede crime in fata ochilor. Crimele boșevicilor in Ucraina arată și fața hâdă a mârlanilor ce conduc mici voievodate !

  2. Cine știe cu ce filmulețe îl au rusii la mana! Folcloriste, teancuri de bani sau valize sunt specialitatea KGB-ului iar Grasunici asta este ghidonat cum ghidonezi boii punându-le belciuge!

  3. Pai si nu are dreptate Orban? Cine guverneaza acolo? Cum e posibil sa trateze in halul asta minoritatile?

  4. probabil CA CUmatrul Orban a vrut sa zica ca Ucraina e ca Afganistanul pt Rusi…

  5. Terra deserta, nu? Probabil ungurii vor sa se stabiliasca si acolo si sa sustina ca era „tara nimanui”.

    „Nu era nimeni aici cand am asezat trepiedul de la ceaun sa facem gulyas”