G4Media.ro

Ministerul Sănătății cere CNA să ia măsuri după Revelionul de la TVR…

Ministerul Sănătății cere CNA să ia măsuri după Revelionul de la TVR pentru că „instigă la nerespectarea măsurilor sanitare”/ Aceeași solicitare a fost făcută și în cazul reclamei Centrului privat de testare OK Medical

Ministerul Sănătății a transmis luni un comunicat de presă prin care solicită Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) să analizeze și să ia măsuri în cazul Revelionului de la Televiziunea Română, pe motiv că „producția care a fost promovată în noaptea dintre 31 decembrie 2020 și 1 ianuarie 2021 și care prin discurs, mimică, mesajul transmis instiga la nesupunere a publicului față de măsurile de protecție luate de autorități”.

Aceeași solicitare a fost făcută și în cazul promoului Centrului Medical de testare rapidă anti COVID OK Medical, care ar induce tinerilor ideea că ai acces în spații aglomerate, fără mască de protecție, doar pe baza unui test RT- PCR, potrivit reprezentanților Ministerul Sănătății.

Comunicatul integral al Ministerului Sănătății 

„Astăzi, 4 ianuarie 2021, Ministerul Sănătății a solicitat Consiliului Național al Audiovizualului analiza și impunerea măsurilor necesare, în conformitate cu prevederile legislative, pentru două comunicări publice difuzate în sfera vizualului care instigă la încălcarea și nerespectarea măsurilor de protecție sanitară necesare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus și protejarea sănătății comunității.

Este vorba despre reclama TV a Centrului privat de testare “OK Medical” care induce publicului, în special celui tânăr, ideea falsă că ai acces în spații aglomerate închise, de exemplu concerte, fără mască de protecție și respectarea distanțării sociale, doar pe baza efectuării unui test RT-PCR.

De asemenea, Ministerul Sănătății dezaprobă producția care a fost promovată de Societatea Română de Televiziune (TVR) în noaptea dintre 31 decembrie 2020 și 1 ianuarie 2021 și care prin discurs, mimică, mesajul transmis instiga la nesupunere a publicului față de măsurile de protecție luate de autorități.”

MS solicită păstrarea unei informări corecte și bazate pe adevăr, în interesul public și îndeamnă la respectarea, în continuare, a tuturor măsurilor de protecție și igienă stabilite pentru limitarea infecției cu SARS Cov-2.

Sursa foto: captură video TVR

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 2. Mai repede cred că a fost foarte ofuscat leneșul de cotroceni decât vezi doamne vrăjeala cu instigarea la nerespectarea regulilor sanitare

 3. Un circ de prost gust , dacă era făcut de AUR ce spuneați??? Tot asa sa vedem ca va rupeti ca până la sf lunii ianuarie să apară o lege cu desființarea pensiilor speciale și nesimțite. De ce nu sariti asa când este vorba de probleme reale ale acestei țări???? O mizerie de scandal numai ca puterea să își impună clientela politică în funcții publice. De pensionarii care cumulează pensia specială cu salariul ocupând locuri de muncă ale tinerelor care stau în șomaj sau pleacă din țară și vor dezvolta economia altor state ce spuneti . Ocoliți subiecte importante iar faceti circ pe subiecte inutile .Rușine.

 4. Ar fi bine, singura problema e ca CNA = crima organizata P$D

 5. Publicitatea la medicamente și dispozitive medicale este reglementată printr-un ordin al ministrului sănătății ( ordin nr. 194 din 23 februarie 2015 publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 168 din 11 martie 2015 ) care aprobă normele de aplicare.
  La art. 52, pct. 8 scrie:„Este interzisă difuzarea de materiale publicitare pentru medicamente sau tratamente prezentate sau recomandate de profesioniști în domeniul sănătății, organizații academice, științifice, fundații, de personalități ale vieții publice, culturale, științifice, sportive sau de alte persoane care, datorită celebrității lor, pot încuraja consumul acestor medicamente sau folosirea tratamentelor respective.”. Contrar acestei prevederi legale se desfășoară o publicitate fără precedent la vaccinul Pfizer, vaccin care nu a fost aprobat de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România. De acest lucru trebuie să se ocupe CNA și chiar DNA !

 6. Toată mascaradă asta se face ptr schimbarea conducerii TVR ca USR să își impună clientela politică în funcții publice și a avut curajul sa se ia de molău acest fals actor Garcea, dictatură comunistă . Ministrul sănătății să își vadă de mizeria lor , de milioanele de Masti neconforme care sunt pe piața de mizeria din spitale de șpagă pe care o cer doctorii în spitale la ce salarii mari au ei încă se mai practică.

 7. Am crezut ca usr aduce oameni compententi, din cate se vede aduce comunisti.
  Fierbe comunismul in bulai cum fierbe borhotu’ sa iasa tuica.

 8. daca facea psd-ul asta eram in stare sa ies in strada…pe astia i-am votat, imi vine sa bag capul in buda… vai de capul nostru cu ce ne-am procopsit 🙁

 9. Ministrul Sanatatii cere sa se ia masuri din cauza unei prostii/ cica satira/comedie la TVR!

  va dati seama ce stat solid avem daca niste circari atenteaza la siguranta nationala?

  domnul asta de la sanatate este mortal, absolut mortal!

  asta este in stare sa spuna ca steagurile se misca din cauza flatulentei soldatilor de garda si sa ceara ca in cazarmi sa nu se mai dea fasole in zile de sarbatoare!

  eu zic ca bine ar facea Garcea daca l-ar coopta in echipa pe domnul ministru al sanatatii!

 10. Ministerul Sanatatii nu sesizeaza problemele grave din sistem?
  Suntem profund miscati de grija lui pentru programul de revelion!
  Varanilor!

 11. Ministerul Sanatatii a epuizat numarul de paturi ATI acum 3 luni, si a epuizat si cheful de a le extinde.

  Apoi, Ministerul Sanatatii a epuizat cele zece fiole de vaccin, si a epuizat si energia de a face gargara cu „pozeaza-te in timp ce esti vaccinat”. (Promit ca asa o sa fac in 2023.)

  Ministerul Sanatatii a epuizat si energia necesara strigatelor eroice „purtati masca de pepsiglas pe o raza de 100 de metri in jurul scolilor, intre orele 22 si 5”. Pe o parte, Putin negationistul striga chiar mai tare ca virusul mortal planetar nu exista si de aceea a produs vaccinuri. Pe partea ailata, Xi Jinping zice ca ar fi util sa testam mai mult de 5000 pe zi – tot un fel de negationism, intrucat Vlad Vasile crede ca ar fi bine sa testam si mai putini.

  Nemaiavand nimic de facut pe acasa, ministrul sanatatii o arde critic de televiziune. Daca persista pe sectorul televiziunii si daca ii creste numaratoarea de celule insamnatatoare, o sa se intoarca la el Melania.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.