G4Media.ro

Ministerul de Interne a semnat ordinul de înființare a Direcției pentru Siguranță…

Foto: Pexels.com

Ministerul de Interne a semnat ordinul de înființare a Direcției pentru Siguranță Școlară, care va funcționa în cadrul Poliției

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a semnat, marţi, ordinul de înfiinţare, în cadrul Poliţiei Române, a Direcţiei pentru siguranţă şcolară, transmite News.ro.

  • „Siguranţa în şcoli este o prioritate a Guvernului încă de la începutul mandatului şi astăzi am concretizat-o printr-o decizie normativă care înfiinţează această nouă structură a Poliţiei pentru siguranţa şcolară. Poliţia Siguranţa Şcolară va fi formată dintr-un număr de 270 de poliţişti organizaţi la nivelul Inspectoratului Generale a Poliţiei Române, a Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti şi a inspectoratelor de poliţie din fiecare judeţ”, a spus Vela, într-o declaraţie de presă.

Poliţia Siguranţa Şcolară va avea o subordonare centrală, iar obiectul de activitate este legat de asigurarea protecţiei şi siguranţei elevilor, cât şi a cadrelor didactice.

  • „Noua structură va preveni şi combate violenţa în şcoală, cu accent pe fenomenul de bullying şi a actelor de violenţă între elevi în interiorul şcolilor, cât şi în proximitatea acestora. Totodată, va monitoriza măsurile de siguranţă, va analiza fenomenele infracţionale din fiecare şcoală, va identifica riscurile şi problemele specifice fiecărei unităţi de învăţământ”, a declarat Vela.

El a precizat că Poliţia Siguranţa Şcolară va coordona toate acţiunile de combatere a infracţionalităţii şi va dispune prezenţa poliţiştilor de ordine publică, poliţiştilor de la rutieră, a jandarmilor şi a Poliţiei locale, pentru buna funcţionare a şcolilor în condiţii de siguranţă.

  • „Totodată, Poliţia Siguranţa Şcolară va coopera cu unităţile de învăţământ şi cu autorităţile locale, în vederea combaterii fenomenului criminogen din şcoli şi va acţiona în comun cu celelalte structuri din cadrul MAI pentru combaterea infracţionalităţii juvenile, a infracţionalităţii organizate, respectiv a traficului de persoane şi a traficului de droguri”, a mai spus ministrul de Interne.

Vela a adăugat că, pentru o bună comunicare cu toţi factorii implicaţi în acest demers, Poliţia Siguranţa Şcolară va colabora cu organizaţiile neguvernamentale, cu conducerea şcolilor, cu autorităţile locale şi cu comitetele de părinţi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

sursa foto: Pexels.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Pe când o politie pe clase de vârstă? Specializare absurdă.

  2. Legi si directii avem, nu avem oameni seriosi care sa le aplice.

  3. “Forme fara fond “ – sa aratam ca ne obsedeaza siguranta copiilor . Acum ceva ani la portile scolilor statea un jandarm , va mai amintiti? Dupa ceva timp n-am mai vazut pe nimeni pe acolo. Acu’ vin cu momeala asta sa-i voteze parintii si profesorii.

  4. Esti ne-buna rau de tot.

  5. Sa neglijam discutiile fara substanta privind oportunitatea infiintarii unei astfel de specialitati profesionale.
    Sa discutam despre mediila familiale din care provin minorii cu comportamente violente si unde rezida aceste comportamente.
    Da-i incolo pe-alde garcea, nu-s buni de nimic!
    Dar care sunt lucrurile alea marete pe care noi ceilalti le facem pentru eradicarea violentelor domestice?
    Este precum in ultimul articol despre gunoaiele din Delta Dunarii.
    Noi, cei multi, sa facem cat mai multa mizerie , ei, cei putini, sa o curete. Daca s-ar putea, numai prin actiuni de voluntariat.:))))))))

  6. Aceste responsabilități revin dascălilor, portarilor, numai în cazuri de forță majoră trebuie apelat la poliție.Daca puneți în fiecare sat, comuna, oraș la fiecare școală un polițist încărcați inutil bugetul statului cu oameni care freacă menta,cazurile in scoli unde necesita prezenta poliției fiind extrem de rare.Numai mintea lui Vela putea coace așa ceva.

  7. Fiecare isi da cu parerea.
    Dar in afara de niste sefi cu pile la partid o sa fie NIMIC.
    Sefi platiti cu muuulti bani publici.
    Care a cauza înființării acestei Direcții nenecesare?
    Proasta administrare a Ministerului plin de cumetrii si nepoate.
    Efect: zero.
    Ma mira faptul ca Valea nu înființează o Direcție de Siguranta a Interlopilor & Cocalarilor.
    Si ar mai fi de înființat una de Siguranta a Magistraților care salvează banditii!