G4Media.ro

Mario Draghi a depus jurământul în faţa preşedintelui Italiei, Sergio Mattarella, în…

Mario Draghi a depus jurământul în faţa preşedintelui Italiei, Sergio Mattarella, în calitate de premier al unui guvern de uniune naţională

Fostul preşedinte al Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, a depus sâmbătă jurământul în faţa preşedintelui Italiei, Sergio Mattarella, în calitate de premier al unui guvern de uniune naţională, al 67-lea al republicii, chemat să facă faţă crizei coronavirusului şi recesiunii economice, informează Agerpres, conform Reuters.

Toate partidele importante din Italia, cu excepţia unuia singur, au strâns rândurile în jurul lui Draghi, iar cabinetul său include legiuitori din întregul spectru politic, precum şi tehnocraţi în posturi cheie.

„Jur să fiu fidel Republicii, să respect cu loialitate Constituţia şi legile şi să-mi exercit atribuţiile în favoarea interesului exclusiv al naţiunii”, a rostit Draghi în faţa lui Mattarella, la Palatul Quirinale, transmite EFE.

După Draghi (în vârstă de 73 de ani), au depus jurământul şi cei 23 de miniştri ai cabinetului său, dintre care opt sunt femei. Executivul include opt tehnocraţi şi 15 reprezentanţi ai partidelor politice reprezentate în parlament care-l sprijină pe Draghi, cu excepţia partidului de extremă dreapta Fratelli d’Italia.

Foto: Mario Draghi / Sursa: Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. 😂😂😂😂asta a mai privatizat in Italia cand era trezorier in interesul bancherilor si multinationalelor si a umplut Italia de datorii acum a fost pus sa termine treaba .Sa vezi ce profesional o sa.I incalte pe italieni ,pacat,oricum sant o natie puternica ,si inteligenta acum insa trec printr.o criza identitara si psicoligica grea si nu merita deloc.

    • Unii din Italia ar dori sa dea timpul inapoi cel putin inaintea adoptarii monedei euro si primirii Chinei in WTO…ambele episoade nefericite pentru economia Italiei.
      Mai adaugi socialismul establishmentului italian care a incurajat anumite comportamente care au cerut niste miscari de populatii…o destabilizare dupa alta.
      Mario poate sa ceara bce sa cumpere ogligatiuni italienesti dar e tot un kicking the can down the road.

    • Păi au fost Imperiu, au condus lumea, puterea lor, ca și la alții, vine din jaful celor din jur. Acum e rândul ca putorile să se descurce pe munca lor.

  2. Mario „Goldman Sachs” Draghi va fi un bun agent electoral pentru Salvini. Dacă tot era vorba de Mario mai bine îl aduceau pe Monti…
    Ar mai fi de remarcat ipocrizia fostului răsfățat al presei progresiste, matteo renzi care dea înălțimea celor 3 procente ale partidului sau a provocat actuala criza.

  3. Alegatorii italieni cu al caror vot se sterg undeva „tehnocratii” sunt un pic mai bine decat alegatorii romani, care au dat PSDului cu 9% mai mult decat PNLului in 2016, pentru ca se trezeasca cu L Orban premier.

    De-aia zic, cel mai important e votul. Putin vrea sa ne punem sa o votam pe Sososaca, pentru ca votul e baza.