G4Media.ro

Marea Britanie, gata să iasă din perioada de tranziție cu Uniunea Europeană,…

Marea Britanie, gata să iasă din perioada de tranziție cu Uniunea Europeană, în „termenii Australiei”

Premierul britanic Boris Johnson i-a spus omologului său polonez Mateusz Morawiecki că țara sa este gata să se retragă din înţelegerile privind perioada de tranziţie cu Uniunea Europeană (UE) „în termenii Australiei”, în cazul în care nu se va ajunge la niciun acord asupra relaţiei lor viitoare, informează Reuters.

Regatul Unit a părăsit blocul comunitar pe 31 ianuarie 2020. O perioadă de tranziţie, în timpul căreia Regatul Unit va rămâne în Piaţa Unică Europeană şi în Uniunea Vamală, va expira pe 31 decembrie şi se fac tot mai multe presiuni ca să se ajungă la un acord de liber schimb înainte de aceasta.

În condiţiile în care cele două părţi nu au ajuns la o înţelegere, o rundă de „negocieri intensive” urmează să înceapă săptămâna viitoare.

„Boris Johnson a spus că Regatul Unit va negocia constructiv, dar de asemenea va fi gata să iasă din perioada de tranziţie în termenii Australiei, în cazul în care nu se va ajunge la o înţelegere”, a informat Downing Street într-un comunicat.

Australia nu are un acord comercial cuprinzător cu UE. Multe domenii din comerţul UE-Australia respectă regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului, chiar dacă înţelegeri specifice sunt în vigoare pentru unele bunuri.

 

Sursa foto: Dowing Street 10

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Atunci să mute UK langă Australia. Din cauza distanței au Australienii un acord bun. Ce șmecher e bufonul din regat !

  2. diferenta dintre a vrea si a putea, asta nu stie domnul Johnson!

  3. Le urez drum bun si cale batuta!

  4. ce crede boris ca se va intampla cu el cand prostimea care a votat pentru brexit isi va da seama ce saracie crunta inseamna brexitul?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.