
Marco Rubio spune că foloseşte în general canalele oficiale pentru a evita impostorii, după ce o persoană a folosit o voce generată artificial pentru a pretinde că este secretarul american de stat
Secretarul de stat american Marco Rubio a reacţionat joi după apariţia unei ştiri că o persoană a folosit o voce generată artificial pentru a pretinde că este el. Rubio a spus că preferă să comunice cu omologii săi din întreaga lume prin canale oficiale pentru a evita astfel de riscuri, relatează agenția de știri Reuters, citată de News.ro.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Potrivit unui document diplomatic văzut marţi de Reuters, persoana respectivă a contactat luna trecută trei miniştri de externe şi doi oficiali americani, pretinzând că este Rubio.
În declaraţiile făcute reporterilor în timpul unei vizite în Malaezia, Rubio a sugerat că au existat şi alte tentative de falsificare a identităţii sale.
El a spus că „la câteva zile după ce a devenit secretar de stat”, funcţie pe care a preluat-o la 21 ianuarie, a primit telefoane de la miniştri de externe care întrebau Departamentul de Stat „dacă le-am trimis un mesaj”.
„Aceasta este realitatea secolului XXI, cu inteligenţa artificială şi falsurile care circulă”, a spus el. „În general, comunic cu omologii mei din întreaga lume prin canale oficiale dintr-un motiv bine întemeiat, şi anume pentru a evita astfel de situaţii.”
El a adăugat: „Părerea mea este că… ţinta sunt persoanele pe care le contactează pentru a le păcăli să dea un telefon sau altceva, şi cine ştie ce fac cu informaţiile obţinute.”
El a spus că se pot aştepta şi alte incidente de acest gen.
„Nu mă refer doar la mine. Se va întâmpla şi altor persoane, pentru că tot ce ai nevoie este o înregistrare a vocii cuiva şi poţi să o foloseşti. Da, este doar una dintre marile provocări pe care ni le pune inteligenţa artificială.”
La jumătatea lunii iunie, impostorul a contactat miniştrii, un guvernator american şi un membru al Congresului prin intermediul aplicaţiei de mesagerie Signal şi a lăsat mesaje vocale pentru cel puţin doi dintre ei. Într-un caz, a fost trimis un mesaj text pentru a invita persoana vizată să comunice pe Signal.
În martie, administraţia americană s-a confruntat cu o criză când Mike Waltz, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Donald Trump, a creat un grup de chat pe Signal în care a fost adăugat din greşeală un jurnalist. Ulterior, în chat au fost împărtăşite informaţii despre atacurile militare din Yemen.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.