G4Media.ro

Marcel Ciolacu, despre o eventuală trimitere de armament în Ucraina: ”În acest…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Marcel Ciolacu, despre o eventuală trimitere de armament în Ucraina: ”În acest moment, România nu a luat o decizie în acest sens/ Încă nu este nevoie de intervenţia României de ajutor cu armament”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, afirmă că România nu a luat o decizie în ceea ce priveşte trimiterea de armament în Ucraina pentru că la acest moment „nu este nevoie” de intervenţia României în acest sens. El consideră că România a luat „deciziile cele mai corecte la nivel guvernamental” în relaţiile cu ţara vecină.

„În acest moment, România nu a luat o decizie în acest sens. Încă nu este nevoie de intervenţia României de ajutor cu armament. România s-a implicat foarte mult în zona umanitară, pentru refugiaţi în primul rând, şi am trimis veste antiglonţ, căşti, lucruri, până la urmă, de apărare şi ce aveau nevoie în mod direct ucrainenii”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi seară, la România Tv.

El a subliniat că nu se pune problema trimiterii de forţe armate în Ucraina, arătând că România nu este în conflict direct cu Rusia, dar că are „o obligaţie foarte mare în ceea ce priveşte Moldova”.

Ciolacu consideră că, în relaţia cu Ucraina, România „a luat deciziile cele mai corecte la nivel guvernamental”, implicându-se în zona umanitară şi dând de asemenea ajutor ţării vecine în ceea ce priveşte comerţul.

El a spus că exportatorii români de cereale nu au probleme din cauza ajutorului dat de României Ucrainei, arătând că ţara noastră ar trebui să-şi consolideze stocurile de cereale, nu să sporească exporturile.

„Nu ştiu dacă domnul prim ministru se va supăra sau nu, vreau să vă spun că împreună cu secretarul general, ministrul Agriculturii, aseară, la Guvern, cu primul ministru, am stat de vorbă pe aceste subiecte mai mult de două ore şi jumătate. Acum urmează deciziile. Deci este, pe de o parte, o îngrijorare, dar cred că cea mai importantă în acest moment este eficienţa guvernamentală şi se vor lua decizii pentru ca România să fie pregătită şi este pregătită în acest moment şi o să avem o recoltă bună”, a afirmat Ciolacu.

sursa: News.ro, Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Ciolacu: inca nu este nevoie de interventia Romaniei cu armament. Deocamdata Ucraina se descurca binisor si cu armament din SUA si GB. Daca totusi acest armament nu se va dovedi eficient in etapele urmatoare ale razboiului noi vom lua in considerare sa intervenim cu ajutor militar ultramodern ca sa ii salvam.

  • ….da….le trimitem prastii,elastice pt elicoptere și vâsle pt submarine…cred ca atât putem! Sau mai bine,ciolacu sa le cedeze pensiile speciale și pensia de revoluționar….ar ajuta mai mult!

 2. Putem sa ii exportam mai bine pe Oodrea si pe Ooprescu la rusi si ii terminam financiar in 2 zile! Baga faliment direct si se termina razboiul

 3. Nu are ce trimite, efectiv !!! Câteva bucăți de ARO 244D, eventual.Ce dreaq’u, mai deschide gura, cotoiul ăsta !?

 4. Hmm, is curios de ce tot o da pe inocentul statul roman. Exista imagini de pe front cu trupe Ucrainiene care folosesc armament romanesc.

  • Unde găsim asemenea fotografii??? Am fi și noi curioși sa vedem ce armament avem! 😀😀😀

 5. Ciocolax!
  Fii barbat! Suna la Moscova, cum a vrut iliescu pe 22 decembrie 89 si explica la telefon situatia, adica cine sunteti si ce vreti si vezi ce zice ala mic, chel si cracanat. Poate va lasa sa aruncati acolo niste tancuri expirate ca oricum nu conteaza pentru NATO.
  Aaa …ca in 30 de ani de cand sunteti la putere ati furat pe rupte astfel incat si daca chiar ati vrea nu puteti ajuta Ucraina nici cu sireturi pentru bocanci asta ramane in plan secund ca daca promitem ne ajuta NATO. Dar macar intentia

 6. CIOLACU vorbeste in numele romaniei?

  a inceput campania electorala pt 2024 si ce arme sa trimita romania: mig21?

 7. România nu ia decizii, România „analizează”. Mai iegzact „se analizează posibilitatea bla bla”.