G4Media.ro

Marcel Boloş, după ce S&P a reconfirmat ratingul suveran al României şi…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Marcel Boloş, după ce S&P a reconfirmat ratingul suveran al României şi perspectiva stabilă: Şomajul, aproape de minimele istorice / La capitolul reforme încă mai avem de muncă

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, afirmă, luni seară, după ce Agenţia S&P a reconfirmat ratingul suveran al României şi perspectiva stabilã, că investiţiile la care a tot făcut referire ”încep să-şi facă simţită prezenţa”. Ministrul afirmă, însă, că specialiştii externi au arătat că la capitolul reforme mai este de muncă, relatează News.ro

”«Investiţiile pe care le finanţaţi din bani europeni vor sprijini o perspectivă de creştere economică substanţială de aproximativ 3,6%, în medie, între 2025 şi 2027», spune S&P în cel mai recent raport pentru România. La fel ca în toamna anului trecut, ne reconfirmă ratingul suveran şi perspectiva stabilă”, a scris, luni sesră, pe Facebook, Marcel Boloş.

Ministrul afirmă că investiţiile la care s-a tot referit ”încep să-şi facă simţită prezenţa”.

”Autostrăzi, şcoli, spitale, reţele de apă şi canalizare – la asta mă refer, care ne sprijină potenţialul de creştere economică. Investiţii pentru care asigurăm confinanţări din bugetul naţional. S&P mai evidenţiază şi faptul că şomajul rămâne aproape de minimele istorice înregistrate. La fel de adevărat este că la capitolul reforme încă mai avem de muncă”, a mai scris Boloş.

Ministerul Finanţelor anunţă, luni seară, că Agenţia de rating S&P a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valutã, precum şi perspectiva stabilã.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Daaa, la noi totul e stabil, nimic nu mișcă!

  2. CE estimează un deficit de peste 6,5% din PIB în 2024.
    Am invins!
    Sa te duci la crucile tale, la economie esti praf!

  3. ja ja …speranta d mai bine a devenit o chestie periculoasa 🙂 au ajuns la fundul sacului si acopera gaurile …

  4. Șomajul e la limite istorice nu din cauză că sunteți voi competenți ci pentru că au plecat românii la muncă în afara țării și nu mai e suficientă forța de muncă.