G4Media.ro

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timişoara solicită prezenţa permanentă a unei autospeciale…

Sursa foto: DSU

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timişoara solicită prezenţa permanentă a unei autospeciale a pompierilor în curtea unității medicale, de teama unui incendiu

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara, dr. Cristian Oancea, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, că a solicitat ISU Timiş şi Prefecturii o autospecială cu prezenţă permanentă în curtea unităţii sanitare, pentru a evita producerea unui eventual incendiu cu urmări tragice, din cauza creşterii presiunii pe secţia ATI şi, implicit, pe sistemul electric al spitalului.

„Am solicitat ISU şi la Prefectură o autospecială care să stea permanent în curtea spitalului, pentru că noi avem autorizaţie pe sistemul de incendiu, dar nu şi pe clădirea care este foarte veche. Am crescut capacitatea secţiei ATI de la 13 la 34 de paturi cu concentratoare de oxigen, aşa că presiunea pe sistemul electric este la cote înalte„, a afirmat Cristian Oancea.

Managerul Spitalului „Victor Babeş” Timişoara a mai declarat că unitatea medicală face în mod constant inclusiv exerciţii de simulare de incendii, periodic fiind instruit personalul medical de către specialiştii ISU.

Trebuie să ştim cum să intervenim de urgenţă în cazul în care se declanşează un incendiu în spital. Este o perioadă foarte complicată. Spitalul este plin. Secţia de Terapie Intensivă are o încărcătură de 100%. (…). Aparatura pe care o folosim este suprasolicitată. (…). Am reuşit să schimbăm reţelele de oxigen şi cele electrice, dar nu uitaţi că vorbim de o clădire foarte veche, care are nevoie de reparaţii”, spune dr. Cristian Oancea.

Pe de altă parte, Universitatea Politehnica din Timişoara (UPT) va colabora cu Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” pentru îmbunătăţirea infrastructurii electrice a spitalului care este veche şi suprasolicitată din cauza procedurilor de tratament şi care poate ceda.

Cei de la UPT au făcut, în vară, o analiză a imaginii termice obţinute cu ajutorul unei camere de termoviziune şi s-a descoperit un contact electric care ajunsese la o temperatură de 140 de grade Celsius. În partea a doua a proiectului, specialiştii UPT vor verifica secţiunile şi panourile din fiecare clădire a spitalului pentru a vedea solicitările electrice la care acestea sunt supuse. Pe baza acestor analize, urmează a fi luate mai multe măsuri de refacere a unor circuite sau de înlocuire a unor piese şi trasee electrice.

Sursa foto: DSU

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Asa se face, mai ales unde avizele/autorizatiile de securitate la incendii si siguranta in functionare sunt false sau nu exista. Nu cum a procedat ministrul Ioana Mihaila.

  2. Medicina de sec xxi cu pompoierii in spate sa nu se aprinda ati.
    Aia-i, un nou record negativ legat de execritarea unui act medical.
    Felicitari pln-plusere-udmr si nu in ultimul rand jwk!!!!
    Ce urmeaza? Militian la fiecare bloc sa nu iesim din case? Sau bagati si jandarmi la spital in caz ca refuza careva actul medical?
    Scene de genul se mai vad in afganistan si somalia.
    Colonia germaneza rumanistan a resutsa mai doboare un record al lucrului bine facut.

    • Pompierii emit avize/autorizatii false, pompierii sa asigure securitatea la incendii.

    • Spitalele nu sunt renovate, de când au fost ridicate, au instalația nu a suportat nicio îmbunătățire, totul e vechi și degradat și nu datorita PNL – USR-UDMR, vi datorită PSD – UDMR care au lăsat jaful să fie lege. Spitalele nu s-au degradat în ultimul an. Dar de unde rațiune /la cea mai proastă națiune.