G4Media.ro

Managerul spitalului județean Ploieşti face apel la voluntari pentru a ajuta la…

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Managerul spitalului județean Ploieşti face apel la voluntari pentru a ajuta la comunicarea cu familiile pacienţilor: Să aibă curajul să îmbrace acele costume, să intre în secţie, să ia date despre pacienţi şi să comunice cu familiile

Managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, Bogdan Nica, a făcut, miercuri, un apel către voluntari pentru ca aceştia să ajute la realizarea comunicării cu familiile pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, relatează Agerpres.

„Fac un apel la asociaţiile care doresc să mă contacteze cu voluntari, care să aibă curajul să se îmbrace cu acele costume – le punem noi la dispoziţie – să intre în secţie, să (…) ia date despre pacienţi şi să comunice cu familiile”, a spus Nica într-o conferinţă de presă.

El a arătat că personalul se confruntă cu o mare problemă din acest punct de vedere, în condiţiile în care afluxul de pacienţi este foarte mare, iar personalul este suprasolicitat.

Totodată, Nica a precizat că, tot în regim de voluntariat, vor veni la SJU Ploieşti 25 de studenţi care vor acorda sprijin la ATI, Unitatea de primiri Urgenţe şi Secţia COVID.

„Ne vin nişte studenţi, dr Arafat a semnat un ordin, şi 25 de studenţi de ani mari, voluntari, vor sprijini şi la foile de observaţie şi la monitorizarea pacienţilor atât în ATI, cât şi în UPU şi pe Secţia COVID. Aş prefera ca voluntarii care să discute cu familiile să nu fie cadre medicale”, a adăugat managerul SJU Ploieşti.

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Păi angajați o echipă de comunicare. Cum puteți să cereți unor voluntari să dea vești proaste familiilor?

    Și cum ați vrea să comunice voluntarul, e bun exemplul?
    („Hî-hî, tatăl dvs. a murit, lasați-ne vă rog adresa de email, să vă trimitem condoleanțe, și dacă nu uitam și niște trandafiri virtuali”)

  2. Jur ca nu inteleg fraza: Aş prefera ca voluntarii care să discute cu familiile să nu fie cadre medicale”, a adăugat managerul SJU Ploieşti.
    Aa, care e logica, prietene? Tot cu voluntari? Si lipsiti de cunostinte medicale? De ce? Daca rudele intreaba despre starea lor de sanatate? Ce ii raspunde voluntarul?
    Alt set de intrebari: Dar de ce nu ii platiti? Le dato o masa calda ca isi scuipa plamanii si isi nenorocesc psihicul ? Dar impactul emotional? Stii ce e aia sa dai o veste ca a murit cineva? Sa auzi interlocutorul cum plange in telefon? Le platiti sporuri pentru munca cu impact psihologic? Spor de periculozitate?
    De ce nu dau imbuibatii aia din Parlament bani voluntarilor? Arafat de ce nu isi doneaza salariul pentru activitatile de genul?
    Nerusinatilor, nu exista iad care sa va primeasca. O sa o platiti scump, scump de tot. Candva. Traiesc cu speranta de a vedea asta.

  3. propun voluntari din randul celor care nu cred in covid! acolo au cea mai buna metoda sa demonstreze acest lucru!
    sau poate niste preoti/calugari/maicute????
    ar avea ocazia sa faca ceva bun pentru societate!
    hai, sa va vad ca aveti curaj sa fiti voluntari!