G4Media.ro

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iași: Vedem o schimbare importantă a…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iași: Vedem o schimbare importantă a profilului pacientului cu COVID admis în secțiile de Terapie Intensivă

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, dr. Florin Roşu, a declarat că s-a schimbat profilul pacientului COVID admis în Terapie Intensivă, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, de la începutul lunii iulie şi până în prezent au fost trataţi în regim de terapie intensivă 39 de pacienţi iar în Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă sunt internaţi acum 8 pacienţi.

„Valul şase de COVID ne demonstrează o agresivitate mai mică a manifestării acestei patologii infecto-contagioase, lucru care se vede cel mai bine în secţiile de Terapie Intensivă. Chiar vedem o schimbare importantă a profilului pacientului COVID admis în aceste secţii. Cei mai mulţi dintre ei sunt pacienţi cu vârste peste 75 de ani, sunt pacienţi cu necesar de oxigen de 10 până la 15 litri şi care cu suportul de oxigen ajung la saturaţii de peste 94%. Afectarea pulmonară este necuantificată, minimă spre medie, cu leziuni pulmonare minore sau chiar fără acestea. Astfel de pacienţi au nevoie de monitorizare şi îngrijire în regim de terapie intensivă din cauza comorbidităţilor de care suferă şi care sunt decompensate de patologia COVID”, a afirmat Florin Roşu.

Acesta a spus că pacienţii confirmaţi pozitiv la COVID-19 care ajung în ATI au afectată activitatea cardiovasculară.

„Dacă în valul precedent motivul principal de admisie în terapie intensivă era decompensarea pulmonară, în acest val ne confruntăm cu decompensarea cardiacă. Dat fiind faptul că marea majoritate a pacienţilor sunt în vârstă, aceştia prezintă comorbidităţi precum hipertensiune, fibrilaţii atriale, infarcte vechi, diabet, obezitate şi disfuncţii renale”, a explicat Florin Roşu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Iar ai scăpat din beci și ai pus mâna pe tastatura?

  2. Daca te iei dupa unii medici, infectia asta se schimba dupa cum bate vantul, ba e la tineri, ba la batrani, ba afecteaza plamanii, ba sistemul circulator samd.

    • Bre, creti, boala asta a avut diferite etape specifice diferitelor tulpini. Eu sunt bolnava de plamani si n-am avut treaba cu plamanii la Omicron. Daca aveam Delta sau Sarscov2 crapam. Nu medicii impun ritmul si felul de manifestare al bolii, ci tulpina si ce ai facut tu pentru protectie. Eu, spre exemplu, am facut abia in aprilie 2022, la 5 luni de la doza 3 de la un membru al familiei cu care stau in casa care a luat de la o inmormantare unde a avut unul. Si sunt invatatoare. Dar daca porti masca si te speli, dexinfectezi, nu faci nici pe naiba. Cum n am facut nici eu 2 ani. Ca daca faceam, nu mai scriam aici. La mine si o simpla faringita e problematica. Nu zic ca a fost usor sau simplu, dar nu a fost ce ma temeam la Delta. Omicron e in gat si ca gripa, Delta e pur pulmonar. Eu am avut pofta de mancare chiar mare de la pastile, am gospodarit, nu am pierdut miros, gust, mi am luat mereu saturatia si a fost 97-98. Deci nu mai vorbi aiurea!

  3. Domnul Limbadelemn deschide sezonul la admitere la ATI.