G4Media.ro

Maia Sandu, aleasă președinte al Republicii Moldova. Victorie detașată în fața prorusului…

Foto: Maia Sandu / Facebook

Maia Sandu, aleasă președinte al Republicii Moldova. Victorie detașată în fața prorusului Dodon, la peste 15 puncte procentuale

Maia Sandu a câștigat detașat alegerile și va fi prima femeie președinte al Republicii Moldova. După numărarea a 99,72% din buletinele de vot, Maia Sandu conduce cu 57,53% în fața lui Igor Dodon, care a obținut doar 42,47%.

Votul în Diaspora a fost zdrobitor în favoarea Maiei Sandu: 92,80% în favoarea candidatului pro-european, după numărarea a peste 95% din buletinele de vot.

Și în capitala Chișinău Sandu l-a învins pe prorusul Dodon, cu un scor de 59,70%-40,30%, după finalizarea numărăririi tuturor buletinelor de vot.

Prezenţa la vot în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova a fost de 52,69%, respectiv 1.644.510 alegători s-au prezentat la urne în total.

Cele mai importante momente ale zilei:

Ora 21:13 Primele declarații ale lui Igor Dodon, după închiderea secțiilor de vot: „În următoarele zile voi anunța schimbări serioase în politica internă a țării”. El susține că are încredere că rezultatele alegerilor vor fi în favoarea sa, iar voturile adunate în țară vor depăși numărul celor din diasporă.

Ora 21:00 Urnele s-au închis, votul s-a încheiat în Republica Moldova. Datele preliminare ale exit-poll-ului realizat de Comunitatea WatcDog.md și Istitutul de Politici Publice arată că lidera PAS, Maia Sandu are 54,7%, aproape 10% în fața contracandidatului său Igor Dodon, transmite Agora.md.

sursa foto: Agora.md
sursa foto: Agora.md

Ora 20:00 Protest la Londra: Moldovenii, nemulțumiți că nu ajung buletine de vot.

Ora 19:45 Cu trei ore înainte de închiderea secției de votare, la Frankfurt s-au terminat toate cele 5.000 de buletine de vot. În fața secției de votare nr. 1/349, unde astăzi a fost anunțată alertă cu bombă așteaptă să-și exercite dreptul la vot alți zeci de moldoveni. Un reprezentat al secției de votare i-a îndemnat pe oameni să se deplaseze la altă secție de votare pentru a-și exercita dreptul la vot. „Regret că nu ați putut vota. Noi am făcut tot ce este posibil”, a menționat reprezentantul secției de votare, transmite agora.md.

Ora 19:27 De două ori mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova domiciliați în regiunea transnistreană s-au prezentat în turul doi al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie, comparativ cu alegerile prezidențiale din 2016, atunci când Igor Dodon a fost desemnat câștigator.

Ora 19:15 Deși este interzis, alegătorii fotografiază buletinele de vot și le plasează pe rețelele de socializare. Până la ora 18:30, oamenii legii au semnalat 20 de cazuri de fotografiere a buletinelor, anunță șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian. Acesta a mai precizat că poliția a înregistrat peste 200 de sesizări cu privire la diferite incidente și încălcări cu caracter electoral, transmite agora.md.

Ora 19:00 Peste 50% dintre alegători au votat până la ora 19:00. Mai exact, și-au făcut alegerea 1.555.649 de alegători, ce constituie 50,40%, transmite agora.md.

Ora 18:00 Profilul alegătorului din Republica Moldova, până la această oră: Aproape 1,5 milioane de cetățeni au votat până la 18.30 în turul II al scrutinului prezidențial. Dintre aceștia, aproximativ 54 la sută sunt femei și 46 % – bărbați. Din numărul total de alegători – 8,07 % sunt persoane cu vârsta cuprinsă între 18-25 ani. În același timp, peste 23 la sută din alegători au vârsta de 26-40 ani. Persoanele de 41-55 ani s-au prezentat la vot în număr de 24,80 %, iar peste 33 la sută sunt oameni cu vârsta de 56-70 de ani. Persoanele care au o vârstă mai mare de 70 de ani reprezintă 10,33 % din alegători, transmite tv8.md.

sursa foto: tv8.md

Ora 17:36 Record: Numărul moldovenilor care au votat în diasporă a trecut de 200.000. În jurul orei 17:30, numărul moldovenilor care au votat peste hotarele țării a depășit 200.000, față de cei 149.178 de alegători din Diaspora, în total, în turul I, din 8 noiembrie, transmite agora.md.

Ora 17:09 De unde sunt cei mai activi alegători ai Republicii Moldova: Până la această oră, în raioanele din Republica Moldova se înregistrează o prezență pestriță la vot. În unele raioane cifra celor care au votat deja depășește 30 de mii, iar în altele – nici la 15 mii de alegători nu s-a ajuns încă. Municipiul Chișinău și UTA Găgăuzia înregistrează cei mai mulți alegători, având în vedere și numărul mare de locuitori, conform tv8.md.

Ora 17:06 Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a declarat duminică, 15 noiembrie că este gată să pună dispoziția, membrilor Comisiei Electorale Centrale (CEC), un avion privat pentru a transporta buletine de vot suplimentare pentru secțiile din diasporă.

Ora 16:56 Activitatea secției de vot din Frankfurt a fost suspendată după ce s-a înregistrat o alertă cu bombă, conform tv8.md.

Ora 16:27 Probleme tehnice, semnalate de cetățenii moldoveni din diasporă. La una dintre cele mai solicitate secții de votare din străinătate, cea deschisă în orașul italian Mestre, alegătorii care stau în rânduri, așteptând să voteze, au fost anunțați că ar exista o eroare tehnică – cele trei calculatoare au pierdut legătura cu serverul Comisiei Electorale Centrale, transmite tv8.md.

Ora 16:17 – Deși Diaspora înregistrează un nou record, depășind numărul de voturi din primul tur, dar cel și din 2016, În Republica Moldova până la ora 16:00 la urnele de vot și-au expus viziunea politică 40,90% , mai mică decât cea la al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 2016 când s-au înregistrat 43%, transmite agora.md.

Ora 16:10 – Sute de moldoveni de la Frankfurt pe Main protestează: „Vrem să votăm”. Oamenii spun că au stat ore la rând la coadă pentru a-și aștepta rândul de a intra în secția de votare, iar ulterior au fost anunțați că buletinele de vot sunt insuficiente.

Ora 15:11 – Atmosferă tradițională la secția de votare de la Dublin. Au fost aduse bucate moldovenești: Unul dintre torturi a fost ornamentat cu harta Republicii Moldova. „Gospodinele din birourile electorale din Dublin au pregătit și bucate”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ambasadei Republicii Moldova la Dublin, transmite tv8.md.

sursa foto: Ambasada Republicii Moldova în Irlanda

 

Ora 14:30 – Comisia Electorală Centrală (CEC) a condamnat acţiunile violente care au loc în localitatea Varniţa din raionul Anenii Noi, acolo unde locuitorii din zonă încearcă să blocheze accesul alegătorilor din Transnistria la secţiile de votare amenajate pe raza localităţii, iar forţele speciale ale Poliţiei au fost nevoite să intervină.

CEC a precizat, printr-un comunicat de presă, că în „acţiunile violente” „sunt implicate persoane din rândul localnicilor şi al forţei veteranilor, care încearcă să pericliteze desfăşurarea procesului electoral”.

„Regretăm faptul că a fost blocat accesul către secţia de votare, iar pentru aplanarea conflictului a fost necesară intervenţia colaboratorilor organelor de drept în vederea asigurării exercitării dreptului la vot pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului. Chemăm la calm şi toleranţă şi atenţionăm că orice acţiune de îngrădire a libertăţilor şi a drepturilor altor persoane este contrară legislaţiei Republicii Moldova. Obstrucţionarea dreptului la vot poate fi sancţionată contravenţional şi penal”, se arată în documentul transmis de CEC.

Ora 13.15 – Zeci de mascați au fost dislocați la Varnița, acolo unde zeci de alegători din regiunea transnistreană continuă să vină la secțiile de vot. Mascații au îmbrâncit mai mulți veterani care protestează acolo pentru a debloca carosabilul și pentru a face drum vehiculelor și microbuzelor care transportă alegători din stânga Nistrului la secțiile de votare din Varnița, potrivit publicației locale Ziarul de Gardă.

Ora 13:10 – Numărul cetăţenilor din Republica Moldova care au votat, duminică, în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale la secţiile de votare din străinătate era, la ora 12.00, de aproape trei ori mai mare decât în primul tur desfăşurat în urmă cu două săptămâni.

Vicepreşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Vladimir Şarban, a declarat, într-o conferinţă de presă, că la cele 139 de secţii din străinătate au votat, până la ora 12.00, peste 78.000 de alegători, în condiţiile în care în primul tur până la aceeaşi oră votaseră 28.000 de persoane.

„În străinătate este o mobilizare în partea de Vest, în Europa mă refer. Avem state unde sunt înregistrate aglomeraţii la unele secţii de votare, cum ar fi Belgia, Cehia, Elveţia, Franţa, Germania, Irlanda, Marea Britanie, Israel. (…) Avem rânduri destul de mari în Bruxelles, Paris, Berlin, Frankfurt, Londra, dar se atestă o prezenţă masivă şi în celelalte secţii de votare şi, de asemenea, în Federaţia Rusă”, a afirmat Şarban.

În acelaşi timp, la cele 42 de secţii de votare constituite pentru cetăţenii din Transnistria au votat, până la 12.00, peste 13.000 de persoane, dublu faţă de aceeaşi oră a primului tur, când au fost 6.400 de alegători.

Oficialul CEC a precizat că, până la ora 12.00, au fost exprimate în total peste 655.000 de voturi, din care peste 578.000 pe teritoriul Republicii Moldova.

Ora 12:00 – Preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSDR), Zinaida Greceanîi, care este şi preşedintele Parlamentului, a declarat că a votat, duminică, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale pentru un „conducător care trebuie să fie un statalist” şi care „nu vrea să o închine altui stat”, transmite Agerpres.

„Este o zi foarte importantă pentru Republica Moldova pentru că astăzi poporul ţării îşi alege conducătorul, un conducător care trebuie să fie un statalist, care ştie să apere Republica Moldova, să se mândrească cu propria ţară şi niciodată în viaţă să nu vrea să o închine altui stat. Pentru asta am votat, pentru stabilitate şi pace în Republica Moldova, pentru ţara noastră micuţă, dar foarte, foarte importantă pentru poporul nostru moldovenesc, indiferent de naţionalitatea care locuieşte aici”, a afirmat Greceanîi.

La rândul său, primarul Chişinăului, socialistul Ion Ceban, a afirmat, la ieşirea de la urne, că a votat pentru stabilitate, precizând că nu îşi doreşte ca Republica Moldova să ajungă „într-o situaţie de incertitudine sau haos”.

„Astăzi puterea e a fiecărui cetăţean şi viitorul Republicii Moldova stă în votul fiecărui cetăţean. Eu am votat pentru a continua lucrurile frumoase în Capitală, a avea stabilitate în ţară, a avea un curs de dezvoltare în care absolut toată lumea poate munci unit. În acest an am înţeles, o dată în plus, că doar prin eforturi comune, cot la cot, putem schimba lucrurile spre bine şi eu cred că Republica Moldova merită dezvoltare, merită linişte şi cel mai puţin mi-aş dori ca eventual să ajungem într-o situaţie de incertitudine sau haos”, a precizat Ceban.

De asemenea, liderul partidului politic Partidul Nostru, Renato Usatîi, care este şi primar al municipiului Bălţi şi care s-a clasat al treilea în primul tur al alegerilor prezidenţiale, a spus că a votat împotriva corupţiei şi că îşi doreşte alegeri parlamentare anticipate.

„Am votat împotriva corupţiei, pentru alegeri anticipate parlamentare, pentru o schimbare”, a afirmat Usatîi.

Ora 11:15 – Prezența la urne în Chișinău era de 14.84% 11:00, cu aproape cinci puncte peste cea din turul 1 la aceeași oră. În primul tur, Maia Sandu a câștigat detașat în Chișinău.

Ora 10:35 – Reprezentanţii CEC au transmis că, până la ora 10.00, s-au prezentat la vot, atât în secţiile de votare din Republica Moldova, cât şi în secţiile de votare deschise în străinătate, 348.436 alegători, cea ce înseamnă 10,60% din totalul celor 3.287.140 cetăţeni cu drept de vot din Republica Moldova.

Prezenţa la vot este cu 2,4% mai mare decât în primul tur desfăşurat în urmă cu două săptămâni. Pe 1 noiembrie, la ora 10.00, la urne se prezentaseră doar 7,06% dintre cetăţenii cu drept de vot.

Ora 10:30 – Cozi enorme în diasporă pentru turul doi al prezidențialelor, transmite agora.md. Moldovenii din afara țării s-au aliniat în fața secțiilor de vot și mai devreme decât în primul tur. Mai mulți cititori AGORA au transmis că sunt cozi de 2-3 kilometri, iar oamenii sunt mai activit decât la alte scrutine.




Ora 10:10 – Însoțit de soție și bodyguarzi, Dodon a votat: „Avem nevoie de schimbări calitative, nu șocuri, nu crize”.

„Mă bucur că astăzi cu toții suntem mai activi. Am votat pentru independența și statalitatea RM. Cred în viitorul acestei țări. Avem nevoie de schimbări calitative, nu șocuri, nu crize. Am votat pentru echitate socială, pentru dezvoltarea economică, pentru echilibru în relațiile externe. Nu vreau ca RM să devină un pion în joaca geopolitică internațională. Am votat pentru valori creștine. Sunt sigur că totul va fi bine. Totul ne va reuși. Vom asigura că țara va merge înainte. Cu Doamne ajute!”, a declarat Igor Dodon, citat de agora.md.

Ora 09:30 – Maia Sandu a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că de votul pe care îl vor da alegătorii în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale depinde cum va intra Moldova în următorul deceniu.

Maia Sandu a făcut apel la unitate, subliniind că „atunci când oamenii se unesc, lucrurile se schimbă”. În acelaşi timp, ea le-a cerut cetăţenilor moldoveni să se mobilizeze şi să iasă la vot.

„Astăzi este ziua voastră, astăzi toată puterea este în mâinile voastre, astăzi aveţi puterea să îi pedepsiţi pe cei care v-au minţit, v-au furat, care v-au sărăcit sau care v-au alungat de acasă. Astăzi, noi cu dumneavoastră decidem cum vor trăi oamenii din Republica Moldova în următorii patru ani, astăzi noi decidem cum va păşi Republica Moldova în următorul deceniu, dar pentru asta trebuie să ieşim la vot. Atunci când oamenii se unesc, atunci când oamenii îşi iau propriul destin în mâini, atunci lucrurile se schimbă. Eu astăzi am votat pentru schimbare. Eu am votat pentru o Moldovă în care toţi oamenii se uită cu încredere la ziua de mâine, în care oamenii trăiesc cu bucurie alături de familiile lor, în care oamenii îmbătrânesc cu demnitate. Eu am votat pentru o Moldovă de care cu toţii să fim mândri”, a afirmat Maia Sandu.

Aceasta şi-a exprimat speranţa că prezenţa la vot în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale va fi mai mare decât în primul tur, atunci când doar 48,54% dintre cetăţeni şi-au exprimat votul.

„Cred că va fi prezenţa foarte mare la vot. Am văzut cum s-a unit societatea. Sunt foarte mândră de oamenii noştri, care s-au unit şi, aşa cum am spus, atunci când oamenii se unesc, lucrurile se schimbă spre bine”, a adăugat candidata pro-europeană.

Ora 08:30 – La 8:30 prezenţa era de 3.29%, mai mare decât la primul tur, când a fost 2,57%, iar la mai multe secţii de vot din străinătate erau cozi, potrivit Deschide.md, care relatează că astfel de situaţii sunt la Frankfurt, Paris. Tel Aviv, dar şi la Bucureşti

Comparativ cu primul tur, numărul buletinelor de vot pentru secţiile de votare din străinătate a fost suplimentat cu 115 500 de exemplare.

Ora 08:00 – Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, s-a declarat convins că alegerile prezidenţiale de duminică vor arăta lumii „dacă moldovenii sunt în stare să organizeze alegeri democratice”.

Şeful executivului de la Chişinău a spus, la ieşirea de la vot, că speră că după acest scrutin „înţelepciunea va triumfa” şi „omenia va reveni acolo unde îi este locul”, iar de luni „toţi politicienii vor reveni în slujba poporului” şi nu îşi vor urmări „interesul lor personal”.

„Este un scrutin care va arăta lumii ce înseamnă statul Republica Moldova, dacă moldovenii sunt în stare să organizeze alegeri democratice şi libere, aşa cum a organizat şi anterior. A fost multă, multă tensiune şi manifestări din partea politicienilor nu chiar de apreciat în această campanie, dar eu sper că astăzi poporul pune punct la această campanie electorală. De mâine vom avea preşedinte ales de popor şi vom avea posibilitatea să continuăm activităţile menite să schimbe lucrurile spre bine în ţară, să putem ca stat să asigurăm oamenilor în vârstă o viaţă decentă, să putem achita pensiile şi salariile, să putem oferi tinerilor posibilitatea de a munci aici la noi în ţară, să putem aduce oamenii noştri de peste hotare acasă, care sunt cea mai mare valoare, să îi aducem acasă, să muncească aici şi, bineînţeles, fiindcă lumea şi ţara noastră parcurge o perioadă foarte complicată, sper ca votul de astăzi să asigure ţării noastre posibilitatea să trecem prin aceste provocări, acestei crize şi să ţinem piept, aşa cum am ţinut până acum, în linii mari. Sper foarte mult că înţelepciunea va triumfa, omenia va reveni acolo unde îi este locul şi moldovenii vor finaliza acest proces aşa cum ne dorim cu toţii, iar de mâine în ţară să fie pace, toţi politicienii să revină în slujba poporului, nu în interesul lor personal”, a afirmat Chicu.

La fel ca în urmă cu două săptămâni, autorităţile de la Chişinău au organizat 2.143 de secţii de votare pe teritoriul Republicii Moldova şi 139 în străinătate, dintre care cele mai multe în Italia (30), Federaţia Rusă (17), România (13) şi Statele Unite ale Americii (12).

Validarea alegerilor este condiţionată de prezenţa la urne a cel puţin o treime din numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale (3.287.140 cetăţeni cu drept de vot). Prezenţa la vot a fost, pe 1 noiembrie, de 48,54%.

La alegerile prezidenţiale anterioare, din 2016, preşedinte a fost desemnat socialistul Igor Dodon, care a învins-o în turul al doilea pe pro-europeana Maia Sandu, care a candidat din partea Partidului Acţiune şi Solidaritate. În primul tur, din 30 octombrie 2016, Dodon a obţinut 47,98% din voturi, în timp ce Maia Sandu a fost votată de 38,71% dintre alegători. În turul al doilea, din 13 noiembrie 2016, Dodon a avut susţinerea a 52,11% dintre cetăţenii care au mers la vot, iar Maia Sandu a fost votat de 47,89% dintre alegători. Prezenţa la vot a fost în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2016 de 50,95%, iar în turul al doilea de 53,45%.

Votul de duminică are loc în condiţii speciale, în contextul epidemiei de COVID-19, organizatorii alegerilor stabilind un set de reguli care trebuie respectate la intrarea în secţiile de votare. Purtarea măştii de protecţie este obligatorie. Măştile vor fi puse la dispoziţia alegătorilor de reprezentanţii Comisiei Electorale Centrale.

Cetăţenii Republicii Moldova pot vota duminică, la turul doi al alegerilor prezidenţiale din această ţară, în 13 secţii organizate pe teritoriul României.

Două secţii se află în Bucureşti – una la sediul Ambasadei Republicii Moldova în ţara noastră şi una la sediul Autorităţii Electorale Permanente.

Mai sunt organizate secţii de votare în Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Suceava, Timişoara.

Potrivit însărcinatului cu afaceri ad interim al Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti, Emil Jacotă, la primul tur al prezidenţialelor din ţara vecină au votat, în România, peste 10.000 de persoane.

La secţiile de votare vor fi disponibile măşti de protecţie sanitară iar procesul de vot se va desfăşura între orele 7,00 şi 21,00, cu posibilitatea de prelungire.

Emil Jacotă a precizat pentru AGERPRES că, spre deosebire de primul tur al alegerilor, de data aceasta, secţia de votare organizată în Iaşi este la Casa de Cultură a Studenţilor.

Lista cu adresele complete ale secţiilor de votare din afara Republicii Moldova, implicit şi din România, poate fi accesată pe site-ul Comisiei Electorale Centrale (CEC), la adresa: diaspora.cec.md.

Potrivit legislaţiei, studenţii care învaţă în România, indiferent de cetăţenie, beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, în tot cursul anului calendaristic, indiferent de distanţă sau rutele călătoriilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

44 comentarii

  1. Stimati Concetateni ( aceia cu acte de identitate Romanesti care salasiuesc la Chisinau, nu Diaspora )

    Daca Votati Dodon Inca Odata va promit ca demarez campanie de SUSPENDARE a prelungirii actelor de identitate pana la data votarii si validarii unui Conducator pro Romania si Valori NU pro urss in Acea Zona !

    Nu Ramaneti Nesimtiti ! Raspundem cu Aceeasi Moneda !

    • Promiți ca să te afli-n treabă :)))
      Am râs la glumița ta :)))
      Suspendarea aia de care vorbești zici că-i izvorâtă din mintea unui puștan din curtea școlii. Adică unul care a obținut cetățenia RO și votează sau are viziuni pro sau anti cineva/ceva trebuie să rămână fără cetățeni, în mintea ta de FunarCopil :))))))))

    • Bon Jour Clapon

      Iti re aduc in atentie urmatoarea chestiune culinara : cum ii mai bun claponul la cuptor ? In sos de vodka sau in sos de vin ?

      Fascinanta Intrebarea !

  2. maia sandu cistiga

    • #obligatoriusiNecesar

    • Ce cauta ruso-siberieni-ucraienieni-caucazieni, ca nici ei nu stiu de unde provin, de acest site.Auzi, un domn numit Igor.

    • Mie sa nu aducă și Putin „diaspora” lui, „omuleții verzi”.

    • Sunt mult mai multi diasporeni decat transnistreni. E doar rezultatul saraciei (cea mai saraca tara din Europa) care ia impins pe multi sa ia drumul exilului. Si acum vor sa-i trimita pe lacheii pupatori de bocanc rusesc la cosul de gunoi al istoriei.

  3. Succes Moldova! Sper să scăpați de comuniști, altfel n-o să-i mai puteți deosebi mai încolo. Uite la noi, încă n-am fost în stare după 30 de ani să scăpăm de ei. Se vopsesc din roșu în galben și fac ei cumva să fie tot timpul la putere.

  4. Maia Sandu Președintele Republicii Moldova!

    Hai basarabenii mei că se poate!

  5. Gata am votat, am băgat 300 km, Maia Sandu succes

  6. La Frankfurt a fost anunțat că e o amenințare cu bomba, probabil pentru a încetini procesul de votare cu 1 oră!

  7. Prezență la 17.05
    45%
    1.368.000

    In 2016 prezența in T2 a fost 1,6 milioane 54,5 %,
    Acum mai sunt 4 ore.

  8. Aceleasi magarii marca PSD la votul moldovenilor din diaspora, fac orice disperatii astia ca sa le ingradeasca dreptul de a vota – vezi ce se intampla in Frankfurt si in Italia, cu multimi de oameni care scandeaza ‘Vrem sa votam!’

    Fratii moldoveni ne dau o lectie de democratie, sper sa castige Maia Sandu si sa ne ambitioneze si pe noi sa votam masiv peste trei saptamani in Romania.

    M**e Dodon, M___ PSD !

    • Ce le lectie dau? Cui dau aceasta lectie ca nu am inteles?. Poate noi le-am dat o lectie acum cateva luni, nu ei noua

  9. La 18.15 votaseră 1.500.000
    Acum 18.38 1.533.000

  10. Teoretic Maia Sandu are sanse mari, dar totul depinde cit de mult va frauda alegerile Dodon si kgbistii lui. In Moldova sa furi citeva zeci de voturi nu a fost niciodata o problema. Daca Maia Sandu va cistiga atunci inseamna ca Dodon a pierdut la un scor cu o diferenta foarte mare. de fapt in 2016 rezultatele erau ceva de felul 49% Maia – 51% Dodon, daca alegerile in 2016 nu erau fraudate pai atunci scorul real ar fi fost cel putin 60% – 40%. Oamenii lui Dodon si Plahotniuc atunci(2016) au furat minimum 20% ! de voturi. Diaspora(in afara de cea din Rusia) este bravo ca si cea din Romania, acolo propaganda de pestera a comunistilor nu are nici-o putere, ba din contra.

  11. OH WOW rezultatul Maiei! Sper să nu scadă prea mult diferența!!

  12. De precizat ca exit poll ul care o da pe maia cu 10 puncte avans a fost facut prin telefon si are o marja de 5.4%. adica s ar putea sa fie la egalitate in final…

  13. Ce m-as bucura sa castige Maia.

    As vrea sa-i vad fata lui Putin mane dimineata cand il anunta de rezultatul alegerilor din Moldova. Ha ha ha… E timpul sa alungam sistemul putinist oligarhic si falit din Moldova si prin apropiere de Uniunea Europeana, Moldova sa asigure prosperitate tuturor cetatenilor ei, indiferent ca sunt de etnie romaneasca, rusa, tatara, turca, samd.

  14. se pare ca Maia cistiga iar Dodon va fi trimis la taiat lemne in Siberia

  15. Maia Sandu si Dacian Ciolos ne scapa de rusi.

  16. S-au numarat deja 95% din voturi si mai sunt inca 200 de mii de voturi din diaspora care vin mai greu.
    Maia Sandu are aproape 53% din voturi.

    Cele din diaspora sunt in proportie de peste 80% pentru ea.

    Maia a invins, moldovenii au invins. Ramane de vazut reactia lui Putin si ce se poate face cu parlamentul actual corupt. Sa nu uitam ca Maia a mai fost prim ministru si nu a putut face fata oligarhilor si coruptiei, dar acum situatia e mai prielnica.

    Felicitari Maia Sandu!
    E o zi mare si pentru R. Moldova si pentru romanii din Basarabia.
    Hai si noi cu PSD-ul la gunoi peste 3 saptamani sa putem sarbatori pe ambele maluri ale Prutului!

  17. Să vedem acum cât o să fure comuniștii lui Dodon peste noapte, sper că nu prea mult…

    • NU POT EI FURA, CAT POATE DIASPORA VOTA !

      Maia Sandu este noul Presedinte al Republicii Moldova !
      Bravo, Maia ! Felicitari !

  18. Maia castiga si destramarea sovietica merge mai departe, speram ca Dodon sa fie anchetat pentru coruptie si tradare.

  19. Maia e cuplata cu Dorin Chirtoaca la guvernare ? Asa singura nu o sa reuseasca ..

  20. Ooo, Unbelievable ! God Bless America ! :* Good work !

  21. Am văzut ieri, de 2 ori, coada la vot de la ambasada din Bucuresti. Mi-au plăcut moldovenii! Deci, se poate! Apropo de Diaspora, în cazul nostru, cu cine va vota mai mult, cu PNL sau cu USRplus, ce știți?!

    • Buna Dimineata
      Imi pare bine sa te regasesc ! prognoza mea :
      USR -45%
      PNL – 28 %
      P$D -10 % (* in 2024 nu mai ajunge in Parlament )
      UDMR – 5 %
      Independenti si alte Nationalitati 5%
      Partide Noi ( similar cu Autostrada Moldove, etc ) 7 %

      Cine nu intra : PMP, ProPonta feat Alde

    • @un domn.
      Ai indraznit sa-i spui lu’ RM ca nu intra PMP in parlament?? Ai „cojones” baiete :)); chiar daca e o prognoza personala.
      De sperai ca-ti RM iti este prieten, dupa acest comentariu ti-ai lins pe botic!! Nimeni, dar absolut nimeni nu-i da asemenea vesti Marcelului!!!

    • hai marcele nu stii cine a facut totul? Klaus desigur. ai banuit este ?

  22. Fapte adevarate, nu minciuni sfrantate ca la Iohannis.

  23. Cand sunt parlamentarele in Rep. Moldova ?

  24. cui credeti ca va multumi Maia ? zi marcele stii ?

  25. BRAVO!!!!!!!!!!!
    Romania si Republica Moldova trebuie sa se intalneasca in EU-Nato !

  26. Spiros, the best move ever, before we had met.