G4Media.ro

Mai mulți iepuri și un bursuc, găsiți morți pe un câmp din…

Mai mulți iepuri și un bursuc, găsiți morți pe un câmp din Timiş / Ar fi mâncat substanţe pentru combaterea rozătoarelor / Poliţiştii au deschis o anchetă

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Timiş au deschis o anchetă, după ce mai mulţi iepuri şi un bursuc au fost găsiţi morţi pe un câmp, după ce ar fi ingerat substanţe pentru combaterea rozătoarelor, transmite News.ro.

”La data de 26 februarie a.c., în jurul orei 09:00, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Timiş au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe un fond cinegetic care se întinde pe raza localităţilor Orţişoara-Vinga- Seceani, s-ar afla mai multe exemplare de vânat decedate”, a transmis IPJ Timiş.

Poliţiştii au găsit decedate mai multe expemplare de iepuri şi un bursuc.

”În urma primelor verificări efectuate la faţa locului ar reieşi faptul că exemplarele ar fi decedat în urma ingerării unor îngrăşăminte dăunătoare pentru rozătoare”, a mai precizat IPJ Timiş.

În cauză, poliţiştii au deschis dosar penal pentru utilizarea indiferent de scop a substanţelor chimice care provoacă intoxicarea, sterilitatea sau moartea exemplarelor de faună cinegetică.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Deci otravă de șoareci la liber pe camp! Care apropos poate omorî și oameni! Dar warfarina aceea nu este reglementată nicicum? Se poate lua cu sacul?