G4Media.ro

Macron cere o poziție comună a UE față de Turcia, pe care…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. doar nu o sa stea UE la mina turcilor

  2. „.. multe state europene depind de piața turcă și, în plină criză economică, nu își permit experimente economice.”
    Iar in plin avant economic nu-si permit sa le ia altcineva locul…. ipocriti!

  3. In principiu, de acord cu Franta. Dar, la fel va cere si impotriva Rusiei? Sau in Rusia inca mai au ei de vandut ceva vase amfibii?
    Germania si Franta liderii UE? Pai Rusia si Turcia isi bat joc de UE — ce fac „liderii”???
    Aaa, stiu ce fac. Fac pe ranitii cand SUA le cere sa investeasca in propria securitate, si brusc isi descopera vocatie de liedership in a face pe nemultumitii in fata Americanilor. Ca sa nu mai amintesc de „Ati ratat o ocazie de a tacea” adresata Romaniei, Poloniei et al. …

    • Franta a oprit vanzarea a 2 nave port-helicopter, catre Rusia. Si a rambursat banii platiti in avans de Rusia. Nu dezinformati. Merci

    • Faptul ca s-a gandit la asa ceva, spune deja TOTUL.
      Nu a anulat din proprie mustrare de constiinta ci la presiunea SUA si tarilor din estul UE.
      Te rog sa ai bun-simt.

    • Nu este ceva nou. Contractul de 1,2 miliarde de euro, a fost semnat in 2010/2011, pe vremea lui N Sarkozy. Si navele Mistral, nu au fost livrate Rusiei, contractul fiind anulat si banii rambursati, in vremea presedintelui F Hollande. Si nu la interventia Americii, ci datorita situatiei din Ukraina, la vremea respectiva.

      Franta nu a vandut armament de inalta tehnica Rusiei. Va rog sa opriti dezinformarea.
      https://www.lexpress.fr/actualite/monde/europe/la-vente-de-mistral_1572702.html

  4. U.E. nu a prea avut conflicte.
    De data aceasta însă, se prefigurează un conflict. Și nu doar între Grecia și Turcia, ci între Turcia și Uniunea Europeană – practic; luând în considerare îndemnul la adeziune al liderului Franței.
    Lucru care „trebuie măsurat /gândit .. de o sută de ori, și tăiat o dată!” înainte de a acționa. Dat fiind că Uniunea are multe puncte slabe.

    Iar Recep – cunoaște aceste „puncte vulnerabile” ale U.E. – diversitatea opiniilor Uniunii (în momente cheie de exemplu) – diversitate care a dus uneori la factori surpriză în cadrul Uniunii (un Orban apărut ca oaie neagră – peste noapte, Stat de drept amenințat în Polonia, Democrație aflată în pericol în statele baltice, etc).
    În plus, blocul uniunii nu are o armată proprie; lucru care – la tipul de personalitate al președintelui turc – aproape că-i gâdilă cilii vibratili..

    Iar dacă la toate astea, adăugăm grozav de fragila situație a „vecinilor” lui Erdogan – Orientul Mijlociu – care a fost dintotdeauna comparat aproape cu un butoi cu pulbere..

    Obținem, iată – și o imagine ceva mai clară; nu doar asupra viziunilor acestui lider (deloc previzibil, de la o vreme!) ci și o radiografie a cât de serioasă e situația aceasta, nou creată. Cu gazele.

    (De aceea, Erdogan trebuie atins la punctele slabe. Iar unul dintre ele – care chiar îl preocupă, sunt kurzii.
    Însă aici, analiștii în Politică Externă și în Orientul Mijlociu pot să vadă mult mai obiectiv cum stau lucrurile.)

  5. Pai asta e politica europeana? Adica tu te reunesti în comitet restrâns cu alti sase europeni si numesti asta politica europeana? Ba, baiatule, mai lasa forumurile la o parte si fa politica europeana serioasa. Nu mai intra în clenciuri din astea ridicole.

  6. „Macron cere o poziție comună a UE…”—> Macron ar face bine sa si ofere, nu doar sa ceara. Asta vrea sa arunce Europa in haos. Ar trebui inlaturat de la putere. A fi alaturi de Grecia nu inseamna neaparat sa declansezi ofensive contra Turciei. Exista multe alte solutii diplomatice inainte.

  7. Cred ca Macron are dreptate.

    Sincer, e nevoie ca Turcia sa fie corectata. Inteleg reticenta Germaniei, dar come on, momentul cand permiti unui autocrat sa faca ordine la tine in gradina esti mort.

    Sunt sigur ca daca UE se raliaza, vor fi mult mai multe state care vor interveni.

    SUA, ISRAEL, UAE. Sincer nu mi-as face probleme, as pune turcii sa isi arda toata flota daca chiar vor gazul ala. Daca nu o sa o faca ei, o sa o faca noua generatie.