G4Media.ro

Ludovic Orban: Presiunea de a comunica informații despre deschiderea școlilor acum este,…

Ludovic Orban: Presiunea de a comunica informații despre deschiderea școlilor acum este, mai degrabă, rezultatul inițiativei demagogice a PSD

“Cred că presiunea de a comunica informații despre deschiderea școlilor acum este, mai degrabă, rezultatul inițiativei demoagogice a PSD care m-a chemat să vorbesc despre școală, despre câte-n lună și-n stele”, susține premierul Ludovic Orban. Declarația acestuia vine cu o lună și jumătate înainte de începerea școlii, 14 septembrie 2020 fiind la acest moment cel mai incert debut de an școlar din istoria recentă.

Întrebat de jurnaliști cum ar trebui să se pregătească părinții în cazul în care au mai mulți copii și școala va fi hibrid (jumătate din clasă acasă, jumătate la școală), premierul Ludovic Orban a declarat: “Noi am constituit un grup de lucru interministerial, care pregătește toate scenariile în funcție de situația epidemiologică pentru deschiderea școlilor. Când vom avea suficiente elemente, le vom comunica“.

Cred că presiunea de a comunica informații despre deschiderea școlilor acum este, mai degrabă, rezultatul inițiativei demoagogice a PSD care m-a chemat să vorbesc despre școală, despre câte-n lună și-n stele. Când suntem foarte clari… – aici trebuie să facem o analiză a infrastructurii școlare, pe localități de tip urban mare, urban mediu și mic rural, trebuie să facem evaluarea cadrelor didactice“, a continuat liderul de la Palatul Victoria.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Este rezultatul modului in care cominicati voi: azi una, maine altceva, peste 5 zile ceva ce contrazice tot ce ati spus pana acum. Si mai e si cine spune! Si evident e de vina PSD. Voi niciodata.

 2. Scoala , in fosta ei forma, cu predare la clasa, sau in anfiteatre sau oriunde intr-o incapere ce aduce multa lume la un loc , daca pandemia nu se opreste si nu avem motive sa credem ca se opreste – nici atit de invocata cadura de vara – nu a avut efectul scontat,este pe puctul de a disparea . Primul caz de infectie ,aparut intr-o astfel de situatie , elimina automat prezenta in scoli (de orisicare fel) a elevilor ,studentilor -etc etc .Invataminitul online este viitorul . Lumea se schimba isi modifica intelegerea , cu cit mai repede cu atit mai bine .

  • Absolut si la clasa I inloc sa invete sa faca curbele din A, vor invata sa apese gratios pe tasta A. Iar in loc sa invete sa comunice fata in fata cu alti oameni vor invata sa trimita mail-uri cu emoticoane. Iar sportul poate fi foarte bine inlocuit foarte usor cu pastile anti-diabet.

   Mai serios: daca prin absurd se va face urmatorii 10 ani doar invatamant on-line atunci economia asa cum o stim trebuie sa se modifice radical. Toate pozitiile de interactiuni cu omenii (asa numitele servicii) trebuie sa dispara. Fabricile si agricultura trebuie sa se robotizeze masiv si nu avem ce sa cautam in concediu.

   Hai sa lasam stereotipurile cu digitalizarea e viitorul.

  • accepta viitorul si gata lasa curbele cu creionul

 3. Presiunea este timpul însuși. Uitati-va in calendar dl Orban. Învățământul nu a contat niciodată ptr clasa politica de după 1990. Aveti rezultatele!
  Căutați sa fie examenele cat mai usoare ptr.a va lauda cu o rata medie de promovare.

 4. Dar de ce atata graba? Licitatia pt tabletele copiilor saraci va fi pe joi.pe 10 septembrie, iar pe 14 ar trebui sa inceapa scoala. Deoarece este an electoral, guvernul a lasat optiunea deschiderii/structurarii anului scolar directorilor de scoli si inspectoratelor. Daca apar cazuri printre elevi, directorii vor fi vinovati! La fel cum suntem vinovati de incompetenta lor in gestionarea sitiatiei.

 5. Irlanda a ajuns la concluzia că învățământul online nu funcționează și că nimic nu poate înlocui scoala clasică. Toate statele europene vor deschide anul școlar în toamnă clasic, cu prezenta fizica la școală. De ce la noi ar fi altfel?
  Domnule Orban, poate că intr-adevăr PSD va presează sa găsiți o soluție pentru inceperea școlii cat mai repede dar și părinții indiferent dacă au sau nu orientare politică, doresc să știe cum va începe școala pentru a ști cum să se organizeze. La clasele primare copiii au nevoie de ajutor pentru a putea face școala online iar unii părinți fac predare cu copiii, pentru că online unii nu pricep nimic. Majoritatea părinților au joburi și nu își permit să stea acasă. Situația e foarte complexă și complicata , de aceea se insista pentru a găsi o soluție.
  Părerile tuturor sunt împărțite. Poate ar trebui să lăsați părinții să aleagă pentru copiii lor. Cine vrea sa ii trimită la școală, ok. Cine nu, sa urmărească ce se întâmplă în clasa online. Așa împăcați pe toată lumea. Nu obligați copiii nici să stea acasă, nici să meargă la școală. Iar fiecare părinte va fi responsabil pentru copilul lui.