G4Media.ro

Ludovic Orban: Efortul de a accesa fonduri europene nu poate fi făcut…

Ludovic Orban: Efortul de a accesa fonduri europene nu poate fi făcut de oricine. Rata de absorbție, până în 4 noiembrie, arată că cei care au guvernat înainte aproape că nu și-au dorit să acceseze bani europeni pentru a îmbunătăți viața românilor

În cadrul evenimentului de lansare a Planului Național de Redresare și Reziliență (cofinanțat din fonduri europene cu până la 30,4 miliarde de euro), premierul Ludovic Orban a subliniat că „nu este indiferent cine va câștiga alegerile”, pentru că „efortul accesării fondurilor europene nu poate fi făcut de oricine”.

„Dacă ne uităm pe rata de obsorbție, până în 4 noiembrie, reiese că cei care au guvernat înainte aproape că nu și-au dorit să ia bani europeni pentru a îmbunătăți viața românilor”, a spus Orban.

Premierul a apreciat că nu este simplu să absorbi bani europeni, că sunt necesare proiecte solide, serioase.

„Prin aceste proiecte trebuie să generezi o dinamică în întreaga societate. Absorbția depinde de un întreg ansamblu instituțional, de adminsitrații locale, de ONG-uri, universități, de beneficiari individuali care au capacitate să gestioneze implementarea acestor proiecte europene. Efortul de a transforma România va trebui să fie un efort al întregii societăți, pentru că merită. Toți acești bani ne vor oferi o șansă mai bună pentru fiecare din cetățenii României. Nu există om care să nu poată beneficia de pe urma acestor bani, indiferent ca e vorba de angajati, de patroni, de părinți, bunici (…). Obiectivul noastru prin acest Plan este să îi susținem pe toți aceia care merită o șansă de dezvoltare, sa-i susținem pe toți cei care au proiecte serioase, efectele să se vadă prin creșterea calității vieții pentru fiecare dintre români. Punem în aplicare un plan fără precedent, un plan bine pus la punct, care are asigurate capacitățile și resursele necesare pentru implementare. (…) Vă garantez că tot acest efort va merita. În următorii ani vom avea parte de o dezvoltare accelerată”, a comentat Ludovic Orban.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Si cu liberalul Robu cum rămâne? 0.4% rata de absorbție …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.