G4Media.ro

LIVE UPDATE Procurorii au identificat locul de unde a izbucnit incendiul și…

LIVE UPDATE Procurorii au identificat locul de unde a izbucnit incendiul și au început audierile. Victimele sunt necropsiate/ În mai puțin de 24 de ore de la tragedie, au început atacurile politice/ Zece morți și șapte răniți grav în urma incendiului de la Spitalul Județean Neamț

Zece persoane și-au pierdut viața sâmbătă seară și alte șapte au fost rănite, printre care mai mulți medici, în urma izbucnirii unui incendiu la Secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț.

Atât pacienții decedați, cât și cei răniți, erau bolnavi în stare gravă de Covid-19 și erau intubați la terapie intensivă. Opt dintre cei decedați se aflau în același salon și au murit în incendiu. Alți doi pacienți bolnavi de Covid-19 se aflau în salonul alăturat, erau în stare gravă și nu au decedat din cauza incendiului, ci după ce au fost transferați la UPU, potrivit autorităților.

Medicul de gardă a suferit arsuri puternice după ce a intrat în flăcări pentru a salva pacienții. Combinezonul medicului a luat foc, el aflându-se în acest moment în stare gravă. Medicul a fost transferat în această dimineață la spitalul militar Regina Maria Astrid din Belgia, specializat în tratamentul pacienților arși. La acest spital au fost tratați în 2015 mai mulți tineri care au suferit arsuri grave în urma incendiului din clubul Colectiv.

Prefectul județului Neamț a declarat că secția de terapie intensivă fusese mutată chiar sâmbătă de la etajul 3 al spitalului județean la etajul 2, acolo unde a izbucnit incendiul, fără a exista o autorizație pentru acest lucru. Managerul spitalului județean, însă, îl contrazice.

Ancheta cu privire la incendiul de la Spitalul județean din Piatra Neamț a fost preluată de Parchetul general, de procurorii Eduard Mihai Ilie și Marius Iacob, cei care au investigat incendiul de la maternitatea Giulești și de la Clubul Colectiv.

Update 17:30 Parchetul General a transmis că a început necropsia victimelor și că a fost stabilit locul din care s-a declanșat incendiul de sâmbătă, iar cercetările continuă. De asemenea, au fost stabilite persoanele care vor fi audiate şi au început audierile, care au loc în Piatra Neamț.

 • Comunicatul integral al Parchetului General: 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice câteva precizări privind avansarea cercetărilor care au loc la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, în măsura în care acestea nu pot afecta desfăşurarea în continuare a cercetărilor:

1. Au fost dispuse ordonanţele de efectuare a necropsiei victimelor. Au fost finalizate patru dintre necropsiile dispuse. Procedura medico-legală corespunde patologiei pentru care au fost tratate victimele – cazuri tip Covid;

2. În salonul incendiat a fost stabilit locul din care s-a declanşat incendiul şi vor fi ridicate dispozitive şi echipamente medicale, în vederea expertizării. Cercetarea locului faptei va continua în cursul zilei de 16 noiembrie;

3. Au fost predate înscrisuri de către reprezentanţii Spitalului, urmând să se analizeze dacă acestea răspund problemelor din anchetă şi în ce măsură este necesar să fie ridicate și alte înscrisuri;

4. Au fost stabilite persoanele care vor fi audiate şi au început audierile.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Update 16:32 Ludovic Orban a făcut declarații referitoare la transferul medicului Cătălin Denciu și a făcut apel la jurnaliști să nu mai ”bombardeze” spitalul militar din Belgia, unde este tratat medicul-erou din Piatra Neamț:

 • ”Despre medicul erou de la Piatra Neamț pot să vă spun că a ajuns la Spitalul Militar din Astrid (Belgia), a fost preluat, i s-a evaluat starea de sănătate, este în tratament. Am o rugăminte pentru reprezentanții mass-media: Nu mai sunați direct la spital, la secția respectivă, la Centrul pentru Arși, pentru că literlamente prietenii belgieni care i-au acordat sprijin imediat ne-au semnalat că există un bombardament a jurnaliștilor asupra activității. Îi rog pe cei din mass-media să nu mai sune pentru că nu fac altceva decât să deranjeze. Suntem ținuți permanent în legătură cu starea de sănătate, este îngrijit în cele mai bune condiții, ne rugăm pentru domnul doctor. Spitalul are cele mai ridicate standarde în materie de arși”, a declarat Ludovic Orban.

Update 15:30 Mai multe persoane au manifestat în Piatra Neamț după incendiul care a ucis, sâmbătă, 10 pacienți internați în Spitalul Județean. Oamenii purtau mesaje cu „Corupția ucide”, ”Nepăsarea ucide”, ”Piatra Neamț 14.11.2020”. Unii dintre aceștia strigau ”Arafat, când plătești? Munții Apuseni, Colectiv, Piatra Neamț!”, alții ”Corupția ucide”, iar alții cereau demisia Guvernului Orban.

sursa foto: Captură video

Update 15:00 – Președintele Consiliului Județean Neamț, social-democratul Ionel Arsene, susține într-un comunicat de presă că tragedia de la Spitalul județean putea fi evitată ”dacă liderii PNL ar fi fost maleabili la propunerile și măsurile luate de către PSD în domeniul sănătății”.

Ieri, la scurt timp după producerea incendiului în urma căruia și-au pierdut viața zece persoane și alte șapte au fost grav rănite, Arsene a făcut apeluri repetate la ”întreaga clasă politică” să ”nu folosească acest eveniment tragic în interes politic sau electoral”. ”Nu este momentul să vă cățărați pe cadavre! Nu folosiți această tragedie în scop electoral”, susținea ieri Arsene.

Update 14:25 – În urma ședinței convocate la ora 13.00, la sediul MAI, de către Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, s-au decis următoarele:

– trimiterea la fața locului a Directorului Institutului Național de Criminalistică, comisarul șef de poliție Romică Potorac, pentru susținerea echipei de cercetare la fața locului;

– s-au stabilit măsuri suplimentare pentru protejarea criminaliștilor împotriva infecțiilor cu noul Coronavirus, cât și a substanțelor chimice degajate în urma incendiului;

– pentru operativitatea analizei în laborator a probelor colectate de la fața locului, s-a ordonat constituirea unor echipe care vor asigura transportul rapid de la Piatra-Neamț la Institutul Național de Criminalistică;

– pentru coordonarea misiunii de transport între locul cercetării și INC, a fost desemnat adjunctul IGPR, chestor de poliție Florin Brăcea.

Totodată, s-a stabilit ca Grupul de lucru constituit la nivelul MAI pentru gestionarea activităților de la Piatra-Neamț și București, cu privire la finalizarea cercetărilor în cel mai scurt timp, să fie condus de către Secretarul de stat chestor-șef de poliție Bogdan Despescu.

Update 14:20 – Prefectul din Mureș a anunțat că unitățile sanitare din județul Mureș vin în sprijinul Spitalului Județean din Piatra Neamț cu paturi ATI, ventilatoare, monitoare și injectomate. De asemenea, spitalele din județul Mureș pot prelua de la Piatra Neamț pacienți COVID, dar și non-COVID, cu alte patologii.

“Am transmis prefectului județului Neamț sprijinul nostru. În măsura în care ne va fi solicitat ajutorul, suntem pregătiți să acționăm de îndată, cu aparatură medicală, personal de specialitate și asistență în tratamentul pacienților”, a declarat Mara Togănel, prefectul din Mureș.

Update 14:10 – La rugăciunea ”Îngerul Domnului” de duminică 15 noiembrie 2020, papa Francisc a transmis apropierea și rugăciunea sa față de familiile îndurerate pentru pierderea celor dragi în urma incendiului care a izbucnit în seara de sâmbătă la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț, potrivit Vatican News.

Update 14:00 – Primarul municipiului Chişinău, Ion Ceban, a depus, duminică, o coroană de flori la sediul Ambasadei României din Republica Moldova în semn de omagiu faţă de victimele incendiului produs sâmbătă seară la Secţia de anestezie şi terapie intensivă a Spitalului Judeţean din Neamţ.

Însoţit de soţia sa, Ceban a aprins, de asemenea, mai multe candele pentru victimele din judeţul Neamţ, transmiţând în numele locuitorilor din Chişinău sincere condoleanţe familiilor îndoliate.

„O mare tragedie s-a produs, ieri, în secţia ATI de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, unde mai mulţi pacienţi bolnavi de COVID-19 şi-au pierdut viaţa în urma unui incendiu. Din numele locuitorilor municipiului Chişinău aduc sincere condoleanţe familiilor, compasiune şi susţinere pentru toţi locuitorii judeţului şi primarului din Piatra Neamţ, Andrei Carabelea. Urez multă sănătate celorlalte persoane, printre care un medic, care au suferit arsuri şi sunt în stare gravă”, a scris Ceban pe contul său pe Facebook.

Update 13:35 – Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, l-a asigurat duminică dimineață pe premierul Ludovic Orban de tot sprijinul Washingtonului, inclusiv ajutor în ceea ce privește investigarea cauzei incendiului de la Piatra Neamț și prevenirea unor tragedii similare, potrivit unui anunț al reprezentanți diplomatice americane în România.

Potrivit sursei citate, Zuckerman l-a felicitat pe Orban pentru răspunsul prompt și a cerut arborarea drapelului american în bernă în semn de doliu pentru victime.

Update 13:25 – Un electrician care a lucrat la instalația electrică de la etajul 2 al spitalului județean din Piatra Neamț, acolo unde a izbucnit sâmbătă incendiul în urma căruia și-au pierdut viața zece pacienți, a declarat pentru G4Media că în trecut a găsit de încă ”2-3 ori” o problemă cauzată de injectomatele de la secția ATI.

Update 13:15 – Uniunea Salvaţi România a anunţat că suspendă orice activitate electorală, din respect pentru victimele incendiului de la spitalul din Piatra Neamţ.

„Din respect pentru victimele de la Piatra Neamţ, suspendăm astăzi orice activitate electorală. Sincere condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ”, se arată pe pagina de Facebook a USR.

Update 13:10 – Ministrul Afacerilor Interne, Ion Vela, a convocat, la ora 13.00, o nouă ședință operativă la sediul MAI, la care vor participa Secretarul de stat Bogdan Despescu impreună cu Inspectorul general al Poliției Române și conducerea Institutului Național de Criminalistică pentru evaluarea situației existente până la această oră și stabilirea de noi măsuri operative, astfel încât cei care vor fi găsiți vinovați de tragedia care s-a produs la Spitalul Județean din Piatra-Neamț să fie trași la răspundere în cel mai scurt timp, a anunțat MAI.

La ora 14.00, Ministrul Afacerilor Interne se va deplasa la sediul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției de la Ciolpani, unde va participa la videoconferința cu reprezentanții DSP, IGSU din teritoriu, cât și cu demnitarii de la nivel central responsabili pe situații de urgență și sănătate, activitate ce va fi coordonată de prim-ministrul României, domnul Ludovic Orban.

Update 13:00 – Publicația locală ”Mesagerul de Neamț” a intrat în posesia listei cu persoanele care și-au pierdut viața în urma incendiului din secția de reanimare a Spitalului Județean Piatra Neamț. O parte din acești oameni trecuseră de faza critică a bolii provocate de infecția cu Covid și erau optimiști, alături de medicii care-i tratau, că vor reuși să se vindece.

– Bârlădeanu Constantin 82 ani
– Afloarei Mihai 70 ani
– Covatariu Mircea 74 ani
– Gavril Tatiana 67 ani
– Militaru Mihai 80 ani
– Irimia Clement 86 ani
– Teslaru Frăsina 71 ani
– Ghelase Vasile 82 ani
– Toma Ion 67 ani
– Lupașc Verginia 84 ani.

Update 12:20Premierul Ludovic Orban a transmis duminică, într-un mesaj pe Facebook, că garantează familiilor victimelor de la incendiul de la Spitalul județean din Piatra Neamț tot sprijinul guvernului, subliniind că promite că vinovații vor fi identificați și vor fi trași la răspundere cu severitate.

Update 12:00 – ”Este o imensă tragedie ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ. Tocmai vin din biserică, unde cu toţii ne-am rugat pentru victimele incendiului. Ce pot să spun: condoleanţe familiilor îndurerate, iar celor care au supravieţuit, însănătoşire grabnică. Este foarte important acum să se afle foarte rapid cum a fost posibil un astfel de incendiu pentru a evita în viitor situaţii similare şi, evident, acest accident groaznic ne-a arătat încă o dată, dacă a fost nevoie, de ce este absolut necesară o reformă profundă a sistemului de sănătate publică din România”, a afirmat Iohannis, la Sibiu.

Update 11:30 – De asemenea, s-a decis ca, începând cu ziua de luni, echipe mixte ale Direcțiilor de Sănătate Publică și ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să desfășoare controale în toate secțiile de terapie intensivă de la nivel național pentru verificarea instalațiilor și a condițiilor de punere în funcțiune a aparaturii medicale.

Decizia a fost luată în cadrul unei întâlniri de lucru de la Palatul Victoria pe care premierul Ludovic Orban a avut-o în această dimineață cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență secretarul de stat Raed Arafat, șeful IGSU Dan Paul Iamandi și directorul Inspecției Sanitare de Stat, Mioara Comana.

Update 11:25 – Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, duminică, suspendarea oricărei acţiuni de campanie electorală din respect pentru tragedia de la Piatra Neamţ, menţionând că toţi decidenţii politici au obligaţia să se ocupe, în acest moment, exclusiv de sănătatea oamenilor, nu de alegeri.

El a precizat că este în contact permanent cu autorităţile judeţene şi s-au găsit soluţii pentru ca activitatea din spitalul judeţean din Piatra Neamţ să continue.

Update 11:15 – Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ, a declarat duminică dimineaţa că trei din cele şase persoane transferate de la Spitalul Judeţean Neamţ la Spitalul Mobil de la Leţcani sunt în stare foarte gravă.

„Cei şase pacienţi aduşi în cursul nopţii la spitalul de la Leţcani sunt în terapie intensivă, sunt pacienţi gravi. Trei dintre ei, înţeleg din spusele medicului care acum este şi face vizita, sunt mai gravi. Din fericire, aceşti pacienţi nu au leziuni în urma unor arsuri. Avem tot ce ne trebuie pentru a asigura medical tratamentul infecţiei cu SARS-Cov-2. Vom căuta să găsim evoluţia cea mai bună”, a declarat jurnaliştilor Carmen Dorobăţ.

Potrivit sursei citate, se caută soluţii privind detaşarea de personal la Spitalul Mobil de la Leţcani.

Update 10:40Managerul spitalului județean, Lucian Micu, îl contrazice pe prefect și susține că unitatea medicală avea avizul DSP pentru funcționarea secțiilor ATI atât la etajul 3, cât și la etajul 2.

”Este o informație care s-a preluat greșit. Atât etajul 3, cât și etajul 2, sunt avizate de către DSP ca secții ATI și frecvent se mută pacienți de la un etaj la altul. Practic, ieri nu s-a întâmplat nimic altceva decât au fost mutați pacienți de la etajul 3, la etajul 2 și atâta tot. Este drept că pe parcursul ultimelor 3 săptămâni s-au făcut lucrări pentru a crea încă 4 paturi suplimentare la ATI, însă ele s-au făcut în altă zonă decât cea în care s-a produs incendiul și nu are nicio legatură cu instalațiile de acolo. Nici nu era pusa în funcțiune”, a declarat Micu la TVR.

Update 10:35 – Procurorul general, Gabriela Scutea, intervenție telefonică la Digi24: Colegii de la Neamț au strâns o echipă pluridisciplinară. Cel mai important acum este să facem cercetarea la fața locului. În paralel, vor fi desfășurate mai multe activități specifice. Trebuie să ținem cont de activitățile ulterioare în funcție de funcționarea instalațiilor și a echipamentelor medicale și de instalațiile de suport. La astfel de incidente, nu putem ști decât momentul când începe ancheta, nu și când se termină. Nu pot să discut ce s-a făcut până în prezent sau ce nu s-a făcut.

Update 10:23 – O echipă formată din procurori de la Parchetul General, poliţişti şi specialişti în investigarea incendiilor au demarat, duminică dimineaţa, cercetarea la faţa locului în cazul incendiului de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.

Ancheta este condusă de procurorul Marius Iacob de la Parchetul General, cel care s-a ocupat în trecut de cercetările în cazul Colectiv sau incendiul de la Maternitatea Giuleşti.

Marius Iacob a declarat duminică faptul că cercetarea la faţa locului ar putea dura şi două zile, iar la aceasta participă specialişti în incendii de la INSEMEX Petroşani, specialişti de la Institutul Naţional de Criminalistică şi de la Poliţia Română.

„Este o echipă complexă de cercetare, pentru că vrem să stabilim cu exactitate ceea ce s-a întâmplat, să stabilim toate detaliile care sunt foarte importante în economia cazului. Cercetare la faţa locului ar putea dura mai multe zile, ar putea dura şi două zile. Vom intra echipaţi corespunzător şi vom lua toate măsurile de prevenţie, pentru a elimina riscurile în aceste cercetări”, a spus Iacob.

Update 10:00Mesaj pe Facebook transmis de Mihai Șora: ”Nu, nu suntem toți vinovați. Pentru că vinovăția nu se distribuie în mod egal. Cel care se ascunde în spatele unei vinovății paușale nu vrea, de fapt, decât să-și salveze funcția, prestigiul social. Să scape de ceea ce i le-ar pune în pericol: propria răspundere.

Update 09:40 – Premierul Ludovic Orban a convocat, pentru ora 10:00, o ședință de lucru la Palatul Victoria cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat

Update 09:20 – Prefectul județului Neamț, intrevenție telefonică la Digi24: Secția de terapie intensivă a Spitalului din Piatra Neamț a fost mutată chiar ieri de la etajul 3 la etajul 2, unde a izbucnit incendiul. Nu erau autorizații pentru acest lucru, nu a fost respectat cadrul legal, nu au fost verificări temeinice. Mutarea a fost făcută fără ca măcar să fi fost anunțată înainte Direcția de Sănătate Publică

Update 08:00 – Șapte dintre cei zece pacienți decedați în urma incendiului de la SPitalul din Piatra Neamț erau bărbați, iar trei erau femei, cu vârsta cuprinsă între 67 și 86 de ani, a anunțat duminică dimineața Unitatea Medicală într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în unitatea primiri urgențe a spitalului a fost amenajat în cursul nopții un salon de terapie intensivă cu două paturi și au fost demarate demersurile pentru amenajarea încă unui astfel de salon la etajul trei al clădirii.

Update 07:45 – Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiul care a izbucnit la unitatea sanitară sâmbătă, în urma căruia a suferit arsuri grave, este transferat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate, cu o aeronavă MApN care a decolat din Baza 90 Transport Aerian duminică dimineaţă, la ora 7,30.

Update 03:30 – Ministrul Tătaru: ”Pentru situaţia de 30 de ani, şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical şi nu numai autorităţile locale, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”.

Update 02:55 – Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat afirmă că nu există alţi pacienţi răniţi în incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ care să necesite transfer în Belgia.

Update 02:50 – Avionul cu medicul de la Piatra Neamț ars în incendiu va pleca spre Belgia în jurul orei 07:00 duminică dimineața. O echipă a fost pregătită deja pentru transportul pacientului

Update 02:30 – Raed Arafat, la finalul ședinței de la MAI: foarte greu de spus cum au murit cei opt pacienți, dacă au murit arși sau intoxicați cu fum

Update 02:25 – Departamentul pentru Situații de Urgență susține, într-un comunicat de presă, că pompierii au ajuns la spitalul județean din Piatra Neamț în 5 minute de la primirea apelului la 112 și că incendiul a fost lichidat în 25 de minute.

Comunicatul integral transmis de DSU:

Ieri, 14 noiembrie 2020, în jurul orei 19:00, a fost anunțat un incendiu la secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț.

În aproximativ 5 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără și degajări mari de fum, la secția ATI, în cele 2 saloane aflate la etajul 2 al spitalului.

Prioritatea echipajelor de intervenție a reprezentat-o salvarea persoanelor surprinse în urma incendiului, din cele două încăperi. Pentru evacuarea de urgență a pacienților, precum și pentru stingerea incendiului, pompierii au acționat simultan, atât din exterior, cu ajutorul scărilor, cât și din interior, prin echipe de căutare-salvare special echipate. Incendiul a fost lichidat în aproximativ 25 de minute de la primirea apelului.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale.

Totodată, pentru optimizarea misiunii de răspuns, forțele și mijloacele de intervenție au fost suplimentate gradual, la fața locului.

Astfel, echipajele de salvatori au fost suplimentate cu pompieri și resurse medicale de la ISU Neamț, ISU Bacău, ISU Iași și SAJ Neamț, respectiv:

ISU NT:1 Autospecială pentru transport victime multiple și 2 ambulanțe SMURD (cu medic)

ISU IS: 2 Autospeciale pentru transport victime multiple și 2 ambulanțe SMURD (cu medic)

ISU BC – 1 Autospecială pentru transport victime multiple

SAJ Neamț- 9 Ambulanțe tip B

Misiunea a fost una dificilă având în vedere numărul mare de persoane aflate la interior, precum și vizibilitatea scăzută din cauza fumului degajat, pompierii militari acționând pentru evacuarea pacienților din cele 2 saloane.

Ulterior acestei operațiuni, s-a constatat decesul celor 8 persoane aflate în incinta unde a izbucnit incendiul, iar celelalte 8 aflate în salonul alăturat au fost duse la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului.
Din nefericire, 2 dintre acestea (deja aflate în stare critică din cauza infectării cu noul tip de coronavirus) au decedat.

Pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impuneau pacienților evacuați și care nu puteau fi continuate la spitalul din Piatra Neamț, s-a luat decizia transferului la Spitalul Modular din Lețcani, Județul Iași. Cele 6 persoane au fost transportate cu 2 autospeciale de transport victime multiple și 2 unități de terapie intensivă mobilă. Totodata precizăm că împreună cu acestea a fost transportată și o altă persoană confirmată pozitiv, aflată la UPU în așteptarea internării la terapie intensivă. Pe toată perioada deplasării, persoanele au beneficiat de asistență medicală acordată de echipaje ale UPU SMURD Iași.

Printre persoanele afectate în urma incendiului se află și medicul de gardă.

În sprijinul lui, s-a luat de urgență măsura transportului cu o unitate de terapie intensivă mobilă SMURD la aeroportul din Iași, de unde a fost preluat cu o aeronavă militară pusă la dispoziție de Ministerul Apărării Nationale și transportat la Spitalul Floreasca din București.

Totodată, în urma acordului primit de spitalul militar “Regina Astrid” din Bruxelles, medicul urmează a fi transferat în cursul acestei dimineți, cu o aeronavă pusă la dispoziție de MApN.

Asistența și echipamentele medicale necesare transportului pacientului vor fi asigurate de un echipaj aparținând UPU- SMURD București.

***

Forțe participante la intervenție: 140 pompieri, medici și asistenți de la ISU Neamț, SAJ Neamț, ISU Iași, ISU Bacău, Spitalul Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț, Spitalul Clinic de Urgență Sf. Spiridon Iași și Spitalul Clinic Militar de Urgență Iași.

Mijloace implicate: 8 autospeciale de stingere, 1 autoscară, 1 autospecială de descarcerare, 14 ambulanțe tip B, 4 Unități de Terapie Intensivă Mobilă, 4 autospeciale transport persoane victime multiple.

Totodată, conform competențelor, poliția a derulat misiuni de identificare a victimelor, aparținătorii acestora fiind informați despre starea de sănătate a pacienților și transportul acestora către o altă unitate spitalicească. Totodată, au fost derulate și misiuni de informare a familiilor celor decedați.

Update 02:20 – Aeronava militară care l-a transportat pe medicul ars în incendiul de la Piatra Neamț a aterizat pe Aeroportul Otopeni din București. Doctorul va fi preluat de o ambulanță și dus la Spitalul Floreasca.

Update 02:00 – Tătaru a declarat că în timpul incendiului izbucnit sâmbătă seara la Spitalul Judeţean din Neamţ au ars complet opt paturi de la ATI, iar alte opt, aflate într-un salon alăturat celui în care s-a produs incendiul, pot fi folosite.

„Doar secţia de terapie intensivă. (…) Acolo opt paturi au ars complet. În celelalte opt au fost cei care au fost coborâţi la Primire Urgenţe. Pot fi folosite. În următoarea perioadă dorim evaluarea şi refacerea terapiei intensive. Îi mutăm la etajul trei, unde era cealaltă terapie intensivă care a funcţionat până astăzi şi care are o capacitate de 12 paturi pe ATI”, a explicat ministrul Sănătăţii, duminică noaptea, la Leţcani.

Update 01:30 – Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a efectuat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o vizită la Spitalul Mobil de la Leţcani, pentru a vedea modul în care a fost pregătită unitatea medicală ca să primească pacienţii de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ.

„Am venit să evaluăm pregătirea pentru cei şase pacienţi care vin de la Piatra Neamţ. Sunt în acest moment operaţionabile 18 paturi de ATI din care avem 10 paturi libere. Este suplimentat personalul (…)”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Potrivit acestuia, doi dintre cei şase pacienţi transferaţi de la Neamţ la Leţcani din cauza incendiului sunt intubaţi invaziv, doi sunt pe SiPAP şi doi pe canulă de oxigen.

Spitalul mobil este construit din aproximativ 100 de containere de diferite dimensiuni. Este amplasat în apropiere de Iaşi, pe DE 585, unde se află Parcul Industrial TransAgropolis din comuna Leţcani, pentru a facilita accesul transportului medical din celelalte judeţe ale Moldovei.

Pe perioada pandemiei de coronavirus spitalul a fost declarat spital suport COVID, în subordinea Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Update 00:50 – Nelu Tătaru, întrebat fiind dacă se simte vinovat pentru ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ: „Pentru situaţia de 30 de ani, şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical şi nu numai autorităţile locale, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”.

Întrebat ce măsuri va lua pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai întâmple, ministrul a menţionat reevaluarea managementului şi „tot ce înseamnă reevaluarea capacităţii de tratament a unităţilor sanitare, tot ce înseamnă coordonare”.

„Nu ştiu dacă vom da afară managerii. Coordonarea activităţii medicale trebuie să fie cea care reflectă activitatea lor”, a precizat Nelu Tătaru.

Update 00:40 – Prima ambulanță cu răniții de la Neamț a ajuns la Iași

Update 00:30 – Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii care au murit în incendiul de la Colectiv: ”De 5 ani le spun politicienilor și medicilor că trebuie să schimbe sistemul medical. Le spun că de Colectiv nu vor scăpa nici peste 20 de ani. Iar ei, fie miniștri sau secretari de stat, manageri de spital sau profesori șefi de secție, se uită la mine ca la un om cu o traumă care va dispărea in uitare, undeva. Au trecut 5 ani și povestea se repetă, Colectiv este din nou cu noi. De ce se întâmplă asta? Simplu, pentru că toți cred că la Colectiv a fost o întâmplare nefericită. Nu domnilor, Colectiv a fost rezultatul nepăsării, corupției, lipsei de asumare, lipsei de exercițiu, lipsei prevenției, hoției, ticăloșiei voastre. Nu ați schimbat nimic si iată, focul lovește din nou, moartea își ia din nou tributul. Pe voi cine vă ia?”

Update 00:25 – Președintele PSD, Marcel Ciolacu, mesaj pe Facebook: ”Sincere condoleanțe în acest moment de mare încercare pentru familiile îndoliate de tragedia de la Piatra Neamț. Le doresc sănătate, putere și recuperare grabnică tuturor supraviețuitorilor. Medicul erou care s-a luptat pentru a salva pacienții trebuie să aibă parte de cel mai bun și mai rapid tratament. Dumnezeu să îi aibă în pază!”

Update 00:20 – Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a confirmat transferul în Belgia al medicului de gardă de la secția ATI a spitalului Județean Neamț, rănit grav în incendiu.

„Medicul de la Piatra Neamţ, medicul de anestezie şi terapie intensivă Cătălin Denciu, va fi transferat de la aeroport în această seară de la Iaşi către Bucureşti, la Spitalul Floreasca, unde va fi evaluat şi tratat pentru arsuri. Mâine dimineaţă va merge în Belgia, la Spitalul Militar Reine Astrid, la Clinica de Arsuri. În această perioadă spitalul nu primea din exterior, dar am avut discuţii împreună şi cu premierul şi au acceptat transferul mâine dimineaţă”, a afirmat Tătaru.

Ministrul a precizat că a fost coleg de facultate cu medicul de la Spitalul din Piatra Neamţ şi este un adevărat profesionist.

„Este un profesionist. Îl cunosc din facultate. Îşi face meseria, după cum aţi văzut în această seară, încercând să salveze pe acei pacienţi”, a spus Nelu Tătaru.

Update 23.50Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de condoleanțe pentru victimele incendiului de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț și l-a elogiat pe medicul grav rănit care și-a riscat viața pentru a-i salva pe pacienți

Update 23.30Ministerul Apărării anunță că aeronava C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, va ajunge la București cu medicul rănit în incendiul de la Neamț în jurul orei 1:00.

Update 23:12 – Medicul de gardă rănit grav în urma incendiului va fi transferat mâine la spital Regina Maria Astrid din Belgia, specializat în tratamentul pacienților arși, potrivit surselor G4Media.ro.

Update 23:10 – Marius Filip, director ANMCS (Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate), într-o intervenție telefonică la Antena 3: Ultima evaluare a spitalului a fost făcută în urmă cu 5 ani. Atunci au fost identificate mai multe probleme referitoare la evacuarea pacienților și a personalului medical în caz de incendiu. Nu știm ce s-a întâmplat cu raportul nostru de evaluare. 

Update 23:06 – Președintele Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe pe Facebook: ”Tragedia care a avut loc la Spitalul Județean Piatra Neamț a îndoliat întreaga țară. Sunt profund îndurerat de decesul pacienților de la Secția de Terapie Intensivă și transmit condoleanțe și multă putere familiilor în aceste momente grele. Urez însănătoșire grabnică victimelor aflate în stare foarte gravă! Sunt alături de toți cei care sunt afectați de acest accident îngrozitor”.

Update 22:55 – Știrea despre incendiul de la Spitalul județean Piatra Neamț a fost preluată rapid de presa internațională. Au scris despre tragicul eveniment BBC, Euronews, Sky News, ABC News.

Update 22:38 – Spitalul județean a corectat comunicatul anterior și precizează că este vorba despre zece morți, nu 12:

 • În urma celor mai recente informații, vă comunicăm că zece pacienți internați în secția ATI afectată de incendiu au decedat. Dintre aceștia, doi pacienți intubați la ATI, în timpul incendiului, și care se aflau, ulterior, în UPU pentru transferul la Iași. Medicul de pe secție care a intervenit pentru salvarea vieții pacienților are arsuri pe 40% din suprafața corpului și primește îngrijri, starea acestuia fiind stabilă la acest moment, însă va fi transferat în secțiile speciale din țară. Alte trei cadre medicale – un medic și două asistente – care au suferit răni în urma intervenției de a salva pacienții din secția ATI primesc îngrijiri.

Update 22:33 – Medicul de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț care a suferit arsuri pe 40% din corp în urma incendiului de sâmbătă ”este conștient” și va fi mutat la Spitalul de Urgență Floreasca din București, a anunțat sâmbătă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, aflat la Piatra Neamț.

Update 22:29 – Spitalul județean Neamț anunță că încă două persoane au decedat în urma incendiului:

 • În urma celor mai recente informații, vă comunicăm că zece pacienți internați în secția ATI afectată de incendiu au decedat. Alți doi pacienți intubați la ATI, în timpul incendiului, și care se aflau, ulterior, în UPU pentru transferul la Iași au decedat. Medicul de pe secție care a intervenit pentru salvarea vieții pacienților are arsuri pe 40% din suprafața corpului și primește îngrijri, starea acestuia fiind stabilă la acest moment, însă va fi transferat în secțiile speciale din țară. Alte trei cadre medicale – un medic și două asistente – care au suferit răni în urma intervenției de a salva pacienții din secția ATI primesc îngrijiri.

Update 22:19 – Ministerul Apărării: Referitor la situația de la Piatra Neamț, putem confirma că Forțele Aeriene pregătesc o misiune de evacuare medicală de la Iași către București, cu o aeronavă de transport C-27J Spartan. Aeronava va decola în această noapte către Iași, de pe Baza 90 Transport Otopeni. Vom difuza comunicat de presă după decolarea de la București și vă vom transmite datele de contact ale ofițerului de presă pentru acces pe Baza 90 la sosire.

Update 22:18 – Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat, sâmbătă seara, pentru AGERPRES, că 13 cadre medicale şi doi studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa” din Iaşi au venit de acasă pentru a pleca în misiune medicală la spitalul din Piatra Neamţ.

Potrivit acesteia, şapte medici şi cinci asistente au venit de acasă pentru a pleca la Neamţ. Cel de-al optulea medic, Diana Cimpoeşu, a revenit în spital la mai puţin de 12 ore după ce a ieşit din gardă, pentru a coordona acţiunea.

Update 22:13 – Imagini după incendiul din Secția de terapie intensivă de la Spitalul Județean Neamț (sursa: Exploziv TV Neamț):

Update 22:04 – Ionel Arsene, președintele CJ Neamț (intervenție telefonică la Antena 3): Speculând, cauza poate fi una știută: suprapopularea spitalelor. ne organizăm, sunt în telefon cu toate autoritățile. Transferăm bolnavii la spitalele din județ unde avem locuri la ATI disponibile și la Iași. Managerul spitalului județean cred că este jurist. Ar trebui să vedem cauza tragediei, asta e cel mai important. Nu l-am numit pe manager pentru că a trecut de la PNL la PSD. Cred că mâine o să avem niște concluzii. Trebuie să vedem cauza: spitalele județene sunt supraîncărcate, suntem în geninchi. Felul în care gestionăm pandemia e tragică.

Update 21:55 – Managerul Spitalului Județean Piatra Neamț: Nu eram în localitate în momentul producerii incendiului, sunt din alt oraș. Cu toții am urmat procedurile, a fost activat codul roșu. Opt dintre pacienții morți provin din același salon, doi din salonul alăturat, care au murit în timpul transferului, dar nu din cauza incendiului. Cei doi au murit din cauza stadiului avansat al bolii, erau deja în stare critică.  Ei au murit după ce au ajuns la UPU. Dintr-un salon au murit toți cei opt pacienți care se aflau acolo

Update 21:51 – Ministrul Sănătății, Nelu Tataru a ajuns la Piatra Neamț. În această noapte se va deplasa și la Iași (detalii aici).

Update 21:46 – Carmen Dorobăț, manager Spital noli infecțioase Iași: Reușim până luni să ne descurcăm cu personalul nostru. Cerem medici să fie detașați medici. Ne așteptăm să fie pacienți cu răni grave.

Update 21:39 – Irina Popa, ISU Neamț: În urma incendiului au rezultat zece morți. Șase pacienți sunt la UPU, un medic este în stare critică și așteaptă să fie transferat la Iași. Pompierii au găsit într-un salon persoane decedate.

Update 21:32 – Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ, a declarat că va fi deschis încă un salon de Terapie Intensivă de la spitalul mobil de la Leţcani pentru a primi pacienţii afectaţi de incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ.

„Sunt locuri pentru şase pacienţi COVID-19 pozitivi, pacienţi de Terapie Intensivă. Vor fi duşi direct la spitalul mobil de la Leţcani, unde deschidem încă un salon de şase paturi Terapie Intensivă. Două locuri libere mai erau în urmă cu două ore. Vom putea să absorbim toţi pacienţii cu probleme de la Neamţ. În total vor fi disponibile 18 paturi. Încercăm să rezolvăm problemele de personal”, a spus Dorobăţ.

Terapia Intensivă de la spitalul mobil de la Leţcani, care pe perioada pandemiei este spital COVID-19 şi funcţionează ca secţie exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, are o capacitate totală de 100 de locuri.

Update: 21:26 – Ambulanețele de la Iași au ajuns la Piatra Neamț și stau la coadă pentru a prelua răniții

Update 21:24 – Ministerul Sănătății: Medicul cu arsuri, dupa o evaluare la Spitalul Județean din Iași, va fi transferat la Spitalul Floreasca

Update: 21:18 – Procurorii Eduard Mihai Ilie și Marius Iacob instrumentează dosarul incendiului izbucnit sâmbătă seară la Spitalul Județean din Piatra Neamț, potrivit informațiilor Parchetului General (detalii aici).

Marius Iacob, care a intrumentat dosarul incendiului de la Maternitatea Giulești, a plecat deja spre Piatra Neamț, unde va prelua cercetările începute de procurorii locali.

Eduard Mihai Ilie a instrumentat dosarul incendiului din clubul Colectiv.

 • Comunicat al Parchetului general: 
  • Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție va prelua ancheta în cazul incendiului de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamț.
  • Cauza a fost înregistrată inițial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, care s-a sesizat din oficiu, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.
  • Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

Update 21:11 – Premierul Ludovic Orban participă la sediul MAI la o şedinţă de urgenţă cu şeful DSU, Raed Arafat, şi reprezentanţi ai IGSU, pentru a evalua situaţia incendiului de la Piatra Neamţ şi pentru a superviza gestionarea efectelor acestei tragedii

Update 21:06 – Sursele G4Media.ro au declarat că urmează să plece de la București un procuror de la Secția de urmărire penală și criminalistică a Parchetului general alături de doi polițiști de la IGPR.

Update 21:03 – Declarații pompieri: A avut loc o evoluție foarte rapidă a incendiului. Nu am stabilit încă o cauză a incendiului. Nu este exclus ca el să fi pornit de la supraîncălzirea instalației electrice. Parchetul General va prelua ancheta cu privire la ce s-a întâmplat.

Update 20:42 – Autospeciale şi ambulanţe din judeţele Neamţ, Bacău şi Iaşi vor transporta, la Spitalul Judeţean Iaşi, pacienţii răniţi în urma incendiului care a izbucnit la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, potrivit IGSU, care a anunţat că zece persoane au decedat, iar şapte sunt în stare critică, printre care şi medicul de gardă.

Resurse medicale implicate sunt următoarele: de la ISU Neamţ – o autospecială pentru transport victime multiple şi două ambulanţe SMURD cu medic, de la ISU Iaşi – două autospeciale pentru transport victime multiple şi două ambulanţe SMURD cu medic, de la ISU Bacău – o autospecială pentru transport victime multiple, de la SAJ Neamţ – nouă ambulanţe tip B.

Pentru transportul pacienţilor, mijloacele de la ISU Bacău vor fi încadrate cu personal medical de la Spitalul Judeţean Iaşi.

Update: 20:38 – managerul Spitalului județean a declarat la Digi24 că medicul de gardă, rănit și în stare critică, a intrat în flăcări, încercând să-i salveze pe bolnavii din cele două saloane ale secției ATI unde a izbucnit incendiul

Update 20:36 – Printre cei răniți se află și o asistentă medicală

Update 20:34 – Alți doi răniți și-au pierdut viața. Ei fuseseră salvați din incendiu, dar erau în stare critică. Numărul morților a ajuns la zece.

Update 20:25 – Managerul spitalului din Piatra Neamț: Incendiul a fost stins în totalitate. Nu a afectat decât secția ATI, aflată la etajul 2 al spitalului. Există opt decedați. Medicul de gardă a suferit arsuri și va fi transferat la Iași. A fost activat planul roșu. Suntem în contact cu autoritățile centrale. Nu știm încă sursa incendiului, așteptăm raportul oficial al ISU. Cei opt pacienți care au supraviețuit au fost evacuați și se află în unitatea de primiri urgențe, urmând să fie transferați la Iași. Dintr-un moment în altul trebuie sa ajungă ambulanțele de la Iași.

Update 20.22 – Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru anunță că și cel de-al optulea pacient și-a pierdut viața. El se afla în stare critică. ”Avem opt decese. Alți opt pacienți vor fi transferați la Iași”, a anunțat Tătaru, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Update 20.21 – Potrivit MS sunt locuri pentru arsi la Iasi, Timisoara si spitalul Floreasca din Bucuresti.

Update 20:15 – Ministrul Sănătății, Nelu Tataru se va deplasa în această seară la Piatra Neamț pentru evaluarea situației. Din informațiile pe care le detinem pana în prezent un pacient cu arsuri (medicul) va fi transferat la Spitalul Judetan din Iași. Alti pacienti cu COVID 19 vor fi transferați la Letcani, a anunțat Ministerul Sănătății.

Update 20:10 – Prefectul județului, prin telefon la Digi24: Este activat planul roșu, suntem în celulă de criză. urmează să ajungă mai multe ambulanțe de la Iași, sunt deja pe drum. Pacienții decedați erau bolnavi cu coronavirus. Se pare că incendiul ar fi pornit de la un injector. Din datele pe care le avem, alte secții nu au fost afectate de incendiu.

Update: 20:08 – Potrivit surselor G4Media.ro, medicul de gardă, care a suferit arsuri pe 80% di suprafața corpului, a intervenit să îi salveze pe bolnavi, dar echipamentul i-a luat foc.

Update 20:05 – Prima ipoteză luată în calcul de pompieri este că incendiul ar fi izbucnit de la un scurt circuit. ”Echipamentul anti-Covid arată ca o torță”, a explicat o sursă pentru G4Media.ro.

Update 20:00 – O ambulanță SMURD cu medic și 1 autospecială pentru transport victime multiple de la ISU Iași încep deplasarea către Piatra Neamț, pentru transportul victimelor către Spitalul Județean Iași.

”În urma incendiului, 7 persoane au decedat, una prezintă semne vitale slabe și una (medicul de gardă) prezintă arsuri de gradul II și III pe 80% din suprafața corporală. Alți 8 pacienți, internați într-un salon alăturat, care au fost salvați, vor fi transportați la Spitalul Județean Iași”, a anunțat IGSU într-un comunicat de presă.

Potrivit unui alt comunicat, transmis de Spitalul Județean, incendiul a izbucnit în jurul orei 18:30, iar la secția de terapie intensivă erau internate 16 persoane.

”La acest moment șapte dintre pacienți sunt decedați, iar al optulea se află în stare critică. În același timp, un medic care se află în secție se află în stare gravă, suferind răni extinse”, se precizează în comunicat.

”Ceilalți pacienți nu mai pot fi îngrijiți în secția de ATI și urmează să se facă toate demersurile pentru a fi transferați către alte spitale. Incendiu a fost lichidat de către echipele ISU Neamț. Conducerea SJU Piatra Neamț îi asigură pe pacienți că, în continuare, echipa medicală este la muncă și intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalți pacienți internați în celelalte secții ale unității medicale”, se mai arată în sursa citată.

Anterior, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunțase că un incendiu puternic, cu flacără deschisă și degajare mare de fum, a izbucnit sâmbătă seară la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț, pompierii acționând cu cinci autospeciale.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a ISU Neamț, alte secții din cadrul spitalului nu au fost afectate.

Aceasta a mai adăugat că incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră.

Comunicatul integral transmis de IGSU: 

NT/Piatra Neamț – incendiu Secție ATI din incinta spitalului județean, cu flacără deschisă și degajare mare de fum.

Având în vedere numărul de persoane existent internat în secție, pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Pompierii acționează cu 5 autospeciale de stingere și 1 autoscară. Pentru identificarea eventualelor victime s-au constituit echipe de căutare-salvare.

Intervenția este în dinamică.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

173 comentarii

 1. Hai bețivanule pregătește ți demisia că acolo sunt morți la fel ca la maternitatea giulesti sau colectiv auzi Orban Demisa!

 2. Cu siguranta au fost respectate toate normele in vigoare pentru un Spital, altfel nu ar fi fost acreditat sa functioneze, nu-i asa?
  Va dati seama ce jale mai mare era daca supravietuiau cu rani multiple amaratii de intubati?

  • nu inteleg de ce nu se instaleaza detectoare de fum in toate spatiile publice ?????
   nu inteleg cum dupa colectiv nu sa dat o lege sa se instaleze detectoare de fum OBLIGATORIU
   chiar si instalati de stingere de incendiu cu sprinklere ar trebui instalate
   nu ii asa mare cheltuiala decat sa moara oameni nevinovati la fiecare cativa ani
   dar in romania cei responsabili de moartea acestor oameni ajung primari in loc sa ajunga la puscarie
   ce asteptari mai poti avea de la o astfel de tara

  • Baronul PSD Arsene sa-si dea demisia de urgenta

   g4media.ro: prefectul-de-neamt-cere-demiterea-directorului-spitalului-judetean [7.10.2020]

  • @stan: un manager de la stat stie ca imbunatatirile nu se fac in … cladiri vechi, e risipa.
   Asteptau accidentele pentru a renaste din… cenusa.

  • A vent frigul ..si se culeg roadele dezmatzului din lunile trecute .. Pe timp de PANDEMIE GLOBALA cum a venit caldura,au inceput bairamurile,pelerinajele ritualice,paranghelii k la Bollywood,propaganda anti masuri de protectzie minimale (p$d,rtv,a3 & ciracii) .. Romania=stat mistic mafiot,care are prea putzin in comun cu normele,mentalitatzile si civilizatzia europeana. Multa propaganda non europeana,multa prostie si multa mafie institutzionalizata .. asta i Romania,de la guvernul lui Groza (1946) si pana azi.

 3. SĂ fie pedepsit cine-a fost vinovat de această mare neglijență. IAr Dmunezeu să aibe și el grijă de vinovați.

  • Premierul si Ministrul Sanatatii sunt vinovati de aceasta tragedie. Ei trebuie sa-si dea demisia.

  • Fiecare dintre noi este vinovat, fiindcă ne-am ferit de competenți și profesioniști. Noi muncim, nu gândim.

 4. JOS GUVERNUL MEU, JOS GUVERNUL LIBERAL, JOS GUVERNUL CRI-MI-NAL!

 5. Au murit puțini la cate avize false de securitate la incendii emit pompierii romani.

 6. Bai, nu aveau senzori de fum…nimic varza, sectie care functiona total ilegal…desi la ATI e un dute-vino permanent…unde era personalul, stingatoarele pe camera, palier.Tara blestemata!

  • Pai si ce nu pricepi? Astia din PSD si PNL sunt niste gasti de impostori incompetenti. Te astepti de la ei sa stie sa reformeze un sistem? La DSP Bucuresti au trebuit sa mearga privatii, respectiv un ONG numit Geeks For Democracy ca sa-i invete pe functionarii si mai ales managerul de-acolo cum se face un call-center. Pana nu aducem expertiza din privat si din corporatii in sistemul public romanesc, vom muri ca sobolanii arsi in spitale.

  • Cine sunt responsabili? Cineee? Medicii si asistentele? Nu trebuie SA fie un preajma acelor pacienti care erau f bolnavi de covid?
   Cum e posibil ca aceste cladiri publice, mai ales un spital, SA nu aibe obligatia de a avea detectoare de fin Sau extintor de incendii? Unde traim? In jungla? Si mai facem parte de la UE. Mai mare rusinea. Numai corupti tarani cu bani avem. Cei mai Mari analfabeti avem.in frunte. mai furi frate, da mai si faci!!!!!

 7. Este regretabil incidentul , poate să ia foc țara nu contează ficusul de la Cotroceni alegeri.

  • E pacat sa nu adaug urmatoarele:

   Prin solicitarea sa, ca sloganul „O Romanie fara hotie” ar reprezenta o discriminare fata de PSD, PSD Dambovita recunoaste ca PSD este o organizatie de hoti.

   Prin decizia sa, BEJ Dambovita recunoste ca PSD e discriminat prin sloganul respectiv, deci PSD e o organizatie de hoti. Sa nu uitam ca BEJ-ul respectiv contine si cativa judecatori….”onorabili”!

   Asta a uitat Ficusul sa spuna….sa adauge dezideratul 3: curatirea justitiei de corupti si impostori, de incompetenti si indivizi supusi PSD sau PNL!

 8. Conform standardelor de gândire rezist, guvernul ar trebui sa demisioneze.

 9. Ficusul să și ia geaca roșie să iasă în stradă și să și dea JOS GUVERNUL

  • E tardiv si irelevant acum.
   Acest Guvern mainare 3 saptamani de mandat, apoi intra in provizorat.

  • nu te-ai saturat sa tot ataci pnl postacule?!

   apropos… d c „uiti” ca tot judetu ala e condus de psd? aud?!

  • Johanis trebuie sa-l demita pe Orban. Nu exista alta cale. Nu spun sa faca din nou guvern de tehnocrati dar Orban trebuie sa plece. Si-a dovedit din plin incompetenta.

 10. Tataru, cercel, rafila, arafat, demisia de urgenta, derbedeilor! Demisia! Demisia, covizi nenorociti!

 11. Ia ghiciti voi ale cui pile sunt angajate la spital? Boii rag jos guvernul dar oamenii pusi de sosetuta fac nenorocirile astea. Lucian-Ovidiu Micu este pus interimar de jegul ala da Arsene si iaca incompetenta de ce e capabila.

  • La spitalul asta a fost manager un director de pompe funebre, care, dupa ce a plecat de la spital, a vrut sa candideze din partea PSD la deputatie (daca bine-mi amintesc).

  • Gabi ,nu-ți amintești bine! Acel director cu pompele funebre a fost pus de PNL . Actualul director este PSD.- ist.

 12. Mai exista focuri prin spitale?!

 13. TOTI RESPONSABILII TREBUIE TRASI IN TEAPA!!!
  DACA NICI ACUM NU DISP[ARE ARAFAT DIN SISTEM, SA VA IA DRACU PE TOTI AIA CARE IL TINETI!!!!
  CATE CRIME O SA MAI FACETI CA SA INTELEGETI CA SISTEMUL SANITAR TREBUIE REFORMAT SI FACTORUL POLITIC NU ARE CE CAUTA IN MANAGEMENTUL ACESTUIA???!!!!
  SA IASA IOHANNIS SI SA-I CEARA DEMISIA LUI OLRBAN SI TATARU, ARAFAT SI CEPOI SA RASPUNDA PENAL PT. DEZASTRUL DIN SPITALE!!!!!!!!!!!!!!
  SCOATETI DRACULUI ODATA SPITALELE DIN SUBORDINEA AUTORITATILOR LOCALE SI RENUNTATI SA LE MAI TRATATI CA PE NISTE FEUDE CARE VA IMBOGATESC PE VOI SI PE ACOLITII VOSTRI!!!!!!!!!!!!!

 14. Unde #rezistii useristii, de obicei erau in strada-au batut palma cu ciuma galbena, o portie de ciolan gras la urmatoarea guvernare!

 15. Mare minune sa nu fie de vina aparatele ATI achizitionate recent, in procedura de urgenta, de slaba calitate, cine stie de pe unde !!!

  • Mai tragic e ca la ora la care scriem, in multe spitale din Ro se poate intampla acelasi lucru si cu acelasi deznodamant! Ganditi-va ca multe din ele sunt copia fidela a celui din Piatra Neamt cand vorbim de personal insarcinat cu prevenirea si stingerea incendiilor plus sistemele automate de stingere incendiu. Trist si tragic.

  • Si a cui e vina pt achizitiile astea de slaba calitate? Nu guvernul PNL conduce tara asta e dinainte de pandemie? Jos guvernul PNL!!!!

 16. in patria cancerului PSD si a lui ARSENIC

 17. n-ai sa vezi demisii. ăștia sunt atât de proști & pusi pe furat, încât nu fac diferența între capabil și incapabil.

  • Și când te gândești că USR-ul abia apuca sa se asocieze cu ăștia și să se bage cu ei în horă la guwernare… csf, ncsf

  • nu o sa-i accepte. PNL are un plan mai diabolic decât PSD.acum se plâng că nu au majoritate in parlament, dar când au dat jos psd-ul nu s-au gândit la asta? nici după 6dec nu vor avea …USR ar fi bine sa stea in opozitie.

 18. Bă, frate, ăștia n-au senzori de fum, n-au hidrant, n-au nimic, oamenii ăia intubati au fost prinși într-o capcană a morții, oricum erau la granița dintre viață si moarte, vai si amar.
  In afară de amărâtul ăla de medic de gardă, mai era careva pe-acolo?

 19. Supravietuitorii vor putea fi tratați la Barocamera de la Floreasca a lui domnu Banicioiu!

 20. Cel puțin tătaru să își dea demisia

 21. Aici e mana PSD, PSD are pe conștiința pe oamenii ăștia, Piatra Neamț e oraș din județ rosu, incendiul a fost pus de psdisti, PSD 5 la suta la alegeri

  • Serios? Si pe mortii de COVID de la Suceava din primavara unde directorul Vasile Rambu e urmarit penal pt ca i-a chemat pe toti medicii la spital prin SMS indiferent daca aveau simptome de COVID sau nu? Directorul ala de spital a fost pus de baronul PNL de Suceava Gheorghe Flutur. Si stii ce-a facut? A trucat licitatia de renovare a spitalului ca sa dea lucrarea unei firme prietene care i-a mai construit o vila cu domeniu forestier lui Flutur. Nu stiai ca Flutur are cateva domenii (feude) in comune din Bucovina nu? Astia sunt baronii PNL. Exact la fel ca cei de la PSD. Ce mi-i Flutur la Suceava, ce mi-i Oprisan la Vrancea? Macar Oprisan a fost tras pe linie moarta. E timpul sa va tragem pe linie moarta si pe voi cei de la PNL.

 22. https://mesagerulneamt.ro/2020/11/spitalul-judetean-noul-manager-este-optimist-cu-exceptia-covid-totul-este-ok/

  iata aici pila lui sosetel angajata ca director la spital

  „Între timp, secia ATI se extinde cu încă 4 paturi” probabil extinderea s-a facut romaneste fara nici o consultare a specialistilor ca de, asa e cand ex-primar de Roman pupator de cur PSD ajunge director. Si in Neamt asa sunt toate institutiile… toti directorii i-au supt-o macar o data lui shosetzel.

 23. Arsene PSDistul sa își dea demisia, a înscenat moartea acestor oameni pentru câștig electoral. Noi romanii adevărați vedem adevărul și trimitem PSD la coșul de gunoi al istoriei.

 24. Dumnezeu sa-i ierte pe amaratii care au decedat. Nu ii cunosc dar mi-e sincer mila de ei si de familiile lor. Nu acelasi lucru se poate spune despre marii politicieni, de orice culoare. Unii vor incerca sa se disculpe, altii vor incerca sa profite de tragedie, singurul lucru care ii intereseaza e votul aducator de bani.

 25. Demisia Arafat!!!
  Demisia cercel !
  Demisia tataru !
  Demisia rafira!

  Demisia tuturor care au pus la cale acest genocid si judecata lor imediata!

  • Din ce funcție să demisioneze Rafila??
   De membru PSD,medic la Matei Balș sau reprezentatul României la Oms?
   Nu e membru al guvernului

  • Usor, usor, caine de paza Ss! Stai linistit pe labele din fata, nea Ion n-are nici o putere sa-l dea jos pe iubitul tau stapan.

  • Cateva precizari, afara de cuvantul demisie, cred ca ar trebui sa stiti, daca nu cunoasteti desigur, ca spitalul e in SUBORDINEA Consiliului Judetean Neamt.
   Si nu cred ca mai e cazul sa va spun de la ce partid e presedintele CJ Neamt caci puteti cauta pe internet.
   Asa ca puneti- l in capu’ listei cu demisia pe presedintele CJ Neamt. Nu de alta, dar DOAR consiliul judetean avea in grija dotarea si managementul spitalului judetean, NU autoritatile centrale.

 26. Curiozitate

  Ii trece la morti de covid maine?

  Condoleante familiilor.

 27. Cred ca Arafat a carantinat aiurea.

 28. De la Iamandi si pana la conducerea obiectivului toti sunt complici la crimele acestor bombe cu efect intarziat. Neimplementarea elementelor de securitate la incendii aduc sume consistente la profit ce le impart frateste. Unii cer normele de prevenire pentru aviz de securitate la foc, pompierii raspund ca nu sunt obligati de lege sa le emita. Elibereaza avizul iar cand apare dezastrul spun ca nu e aviz. Exact ca la Colectiv.

 29. Au murit de covid

 30. Demisia urgență a lui Orban,Tătaru, Arafat, la botniță cu ei apoi la pușcărie după vinovații !

  • aha..
   nu manageru spitalului de la piatra neamn
   nu prefectu de la piatra neamt… (amandoi psd) si categoric mult mai vinovati decat cei enumerati de tine

   e ca si cand ai avea o agenda politica… mai sa fie!

 31. Esti nebun??? Cum functiona sectia fara senzor semnalizare fum? Este obligatoriu prin lege pt astfel de instituții… nu mai spun de instalațiile automate de stingere! Evul mediu ,dar Arsene se plimba cu S klasse de 100 000 euro,el este in viitor! Criminali in libertate! Medicul erou,mort la datorie probabil lasa o familie in urmă….ceratean de onoare ar trebui facut post mortem….

 32. Votați PNL, votați Iohanis!

 33. Țărișoară blestemată.

  • Popor blestemat, vinovati sunt pompierii criminali care incurajaza firmele sa construiasca obiective cu 5-10-15 etaje fara avize sau cu avize falsificate spunandu-le ca in caz de incendii ei stabilesc vinovatii si cauzele nu victimele.

 34. Si cand te gandesti ca aseara Draga Olteanu Matei fusese internata pe aceasta sectie!Noroc ca a fost transportata la Iasi!Ingerii vegheaza…

 35. Aici PSD este de vină ???? PNL nu mai trebuie lăsat la guvernare , sunt sigur că PNL nu mai prinde parlament ul.

 36. Se observa in comentarii cine e postac spalat pe creier si cine nu. Se vede clar ca cei care au inceput sa spele psd-ul politizeaza si tragedia asta. Vesnicul #muiepsd.

 37. Aici e mana PSD ului, a lui Arsene, PSD 5 la suta după evenimentul asta de la ei din fief

 38. Din proprie experienta, ca am lucrat pe la ceva multinationale. Bai, toate birourile, hale de productie, laboratoare , toate erau dotate cu sprinklare de incediu, sa nu mai zic ca aveau sistem de hidrante cu bazin extern de apa, pompieri privati si masina de pompieri, desi in acele birouri erau niste calculatoare si ceva echipamente. Cum PLM de incompetenti, acolo unde sunt oameni, imobilizati chiar, fiind vorba de ATI, cum se face ca acele saloane nu au sprinklere, nu au extingtoare, nu au personal pregatit pentru asa ceva, nu sunt instruiti pentru situatii de genul. Bai, daca tragi linie, de la profesorii care isi bat joc de copii si cer numa leafa si sporuri (de iratiere chiar, fmmmmm), baniiii, spagarii din tren aia cu cascheta, politisti instalati fara studii de specialitate, medici care ii doare-n c*r de pacienti si se invart numai dupa spaga, colcaie sistemul asta bugetar de incompetenti. Nimeni nu ii evalueaza, nimeni nu ii da afara, nimeni nimic. Fmmm de stat imbecil. De la politicieni la ultima asistenta care se invart numai dupa spagi. FMMMMMM.

 39. Si, avem locuri pentru arsi? Nu pe hartie, in realitate.

 40. Mafia este PSD.
  Ei au pus foc la spital.

 41. Nici bine nu s-a anuntat stirea ….. NU Dumnezeu sa ii odihneasca ! NU….condoleante familiilor…. insa la 2 minute de cand apare stirea troli nenorociti in cautare de bagat zazanie pe principiul Dezbina si Conduci…… dere demisii …. jeguri nenorocite. Cine este de vina sa plateasca. Dumnezeu sa ii odihneasca pe cei napastuiti ….. sa ne rugam pentru cei raniti. Visez la ziua cand toti troliii astia nenorociti vor platii cu sange dezbinarea asta, cand toti politicienii corupti vor fi bagati la puscarie pentru zeci de ani, cand Romanii se vor unii intr o Romanie Mare si Frumoasa…..

 42. Lista directorilor spitalului de la Neamt (din 2019, pana acum), toti numiti politic:
  Până în 18 decembrie 2019 – Codruț Munteanu
  19 decembrie 2019 – 17 martie 2020 – Alexandru Juncu
  17 martie – 3 aprilie – Toader Mocanu
  3 aprilie – 9 aprilie – Florin Ionuț Apostoae
  9 aprilie – 17 mai – Daniela Marcoci
  17 mai – 20 mai – Marius Ghineț
  21 mai – 8 octombrie – Silviu Verzea
  Din 28 octombrie – Lucian Micu, fost primar de Roman și traseist politic, n-a putut candida la locale din partea PSD din cauza unei interdicții ANI, dar a fost numit director de spital.
  Cine-i „tatucu” in Neamt? De la ce partid?
  Demisia Tataru, demisia Orban, demisia toti astia de-acum! De-acord! Si cine vine, in loc la nici o luna de alegeri?
  Da’ ce facem cu Arsene? Ce facem cu USL? Ce facem cu aia din lista de mai sus? Aia nu tre’ sa plateasca?
  Au mai murit 65 la Colectiv si-a ramas tot cum s-a stabilit – ba chiar mai „bine”: Banicioiu, mare deputat/senator; Piedone primar, Ponta recasatorit cu Tariceanu!
  Schimbati placa babaieti, ca vi se vede de la o posta interesu’!!
  Vrei schimbare? Iesi la vot! Ai avut USL pana acum, si uite ce se intampla! Daca dupa 6 decembrie tot USL va ramane la butoane, comentariile ulterioare vor fi de prisos…

 43. Guvern incompetent, demisia. PNL este la putere, PNL este de vina!

  • mda pesedeii atata stiu,,.,
   iau ceva folosit de cei anti-psd, pe care nu l-au inteles si-l aplica intr-o siguatie in care iqu lor de maxim 40 o considera similara!

   nu prea iubesc pnl, dar daca tu compari colectiv cu aceasta situatie esti chiar mai prost decat credeam!

  • PSD e de vină, dar şi PNL e de vină, se vede blatul PNL/PSD când Tătaru alege să dea vina pe întreaga ţară, în loc să dea vina pe PSD.

 44. Fără nicio discuție dezastrul s_a produs din cauza corupției, spitalele covid sunt locuri unde se produc bani grei. Singurul care va plăti va fi habaucul de Tătaru și probabil ceva subalternii. Sica va rămâne la butoane.

  • Toti stiu bine ca pompierii incurajaza firmele sa construiasca imobile de 5-10-15 etaje fara avize sau cu avize falsificate spunandu-le ca incaz de incendii pompierul stabileste cauzele si vinovatii nu victimele.

  • *subalterni

 45. Cel mai probabil instalatia electrica subdimensionata pt numarul aparatelor in functiune .

  • Deci, tot de la ISU e problema…
   Aceași corupție… Sau poate aceași incompetenți, aceași legislație de lemn, făcută de tovarășii comuniști de prin toate părțile/partidele/instituțiile statului.
   PSD-ul a intoxicat timp de 30 de ani toate structurile statului cu incompetenți și proști.
   Nu există antitod la incompetența structurilor cangrenate de la Iliescu încoace, PCR FSN PSD!
   Cine a emigrat din țara asta, a fost inteligent.

  • De obicei proiectul instalatiei electrice din ATI se face cu aparatura RG (regim greu) sau normala iar pompierii verifica inclusiv calibrarea sigurantelor de protectie care declansaza automat la suprasarcina.

  • Corect ! Din dorinta de a suplimenta numarul de paturi ATI au depasit capacitatea initiala a instalatiei electrice. Cum ai pune in casa 2-3 aeroterme la aceeasi priza !!!

 46. Cred ca e mana criminala, altfel nu imi explic! Si la Sankt Petersburg in Rusia au murit 5, tot asa, dar incendiul era de la un ventilator. Acolo era plauzibil.

 47. In toata campania electorala pt. locale, politrucii au inaugurat sectii in spitale care nu au autorizatii de functionare, s-au pozat alaturi de medici obedienti (care nu ar trebui sa participe la astfel de parodii!), autoritatile tac malc si nu iau nicio masura.
  Rezultatul:crime peste crime! Iar IOHANNIS dupa 9 luni de pandemie, haos si impostura, „priveste cu ingrijorare”. Spitalele sunt in continuare capusate de mafia politico-administrativa, astfel de dezastre se pot intampla in fiecare zi, in oricare spital.
  De verificat situatia extrem de grava de la Spitalul Judetean Deva!!!

  „Consiliul Județean Hunedoara și noroiul aruncat pe ventilator! Au administrat Spitalul din Deva până aproape de haos. Acum caută (alți) vinovați
  De către Informatia Vaii Jiului -marți 10 noiembrie 2020
  S-a supărat Consiliul Județean Hunedoara. Nu în ansamblul lui, ci la nivel de conducere (PSD). Și asta pentru că cineva, de data aceasta fostul prefect de Hunedoara Vasilică Potecă, a avut curajul să îi pună în față o oglindă. O oglindă a modului defectuos în care CJ Hunedoara a gestionat situația de la Spitalul Județean de Urgență Deva, unitate medicală aflată în subordinea administrației publice județene, care a ajuns în primăvara acestui an focar COVID – 19. Nu avea nici măcar circuite, nu avea echipamente de protecție, nu avea multe și a fost nevoie de o echipă de medici militari pentru a repune pe linia de plutire situația de aici.
  Dar Consiliul Județean Hunedoara vrea să uite lucruri și fapte și iese la atac, acuzându-l pe Vasilică Potecă de ”cinism”. În contra-partidă laudă acum medicii militari, absolut corect la modul în care acești oameni au gestionat criza sanitară de la SJU Deva, dar uită că în campania electorală mai – mari ai CJ Hunedoara îi criticau cu putere pe aceeași medici (vezi cazul Costel Avram – administrator public al județului).
  Consiliul Județean Hunedoara uită însă că rămâne memoria hârtiei, ca rămân datele și declarațiile consemnate la acel moment și că aruncând cu venin în stânga și în dreapta – de data aceasta în Vasilică Potecă, omul care s-a carantinat la propriu în Prefectura Hunedoara, în această primăvară, pentru a putea coordona mai bine activitatea! – nu înlătură oglinda din fața lor care le arată faptele, declarațiile, atitudinile clientelare și politice!
  Realitatea actelor, a faptelor, nu a vorbelor este că Spitalul Județean de Urgență Deva a devenit spital COVID după ce s-a transformat în focar COVID – 19. A fost, de fapt, și motivul pentru care directorul numit de reprezentanții CJ Hunedoara a fost suspendat la finele lunii martie din ordinul Prefectului de Hunedoara. Spitalul intrase deja în carantină din cauză că situația nu a putut fi gestionată. Prefectul pe atunci în exercițiu, Vasilică Potecă, a declarat la acea vreme că managerul spitalului i-a închis pe medici într-o secţie de oncologie şi nici măcar nu i-a mai răspuns la telefon. Măsurile de carantină forțată au fost instituite în data de 29 martie, iar la un moment dat erau circa 100 de cadre medicale închise în spital. Sunt aspecte pe care șefii PSD ai CJ Hunedoara le-ar vrea uitate, dar nu se poate.
  Prefectul a desemnat atunci un alt manager, dar acesta a demisionat după doar câteva zile, pentru că nu a putut aplica planul pe care îl gândise, din diverse motive. Și atunci au intrat în schemă medicii militari. După o analiză amănunțită a situației de aici.
  ”Am avut o informare de la echipa pe care am trimis-o în urmă cu 4 zile, epidemiologi, infecționiști și ATI-ști. La Spitalul din Deva nu există circuite, iar dacă există nu sunt respectate”, spunea la acel moment ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.
  Credeți că a mirat pe cineva faptul că SJU nu are circuite? Absolut deloc! Nu cu mult timp în urmă rămăsese fără alimente. Prin diverse secții mișunau gândacii. Toate în instituția pe care CJ Hunedoara o administrează și unde numește managerii. Pe criterii politice.
  Medicii militari au reușit să aducă situația pe linie de plutire. La final, toată lumea le-a mulțumit, iar echipa s-a retras. Dar în campania electorală, Costel Avram a găsit de cuviință să arunce cu niște noroi și înspre acești oameni. Și nu i-am văzut sau auzit pe colegii lui din PSD să îl combată.
  Acum a venit rândul lui Potecă, omul care a pus punctul pe ”i”. Fostul prefect de Hunedoara care a coordonat activitatea SJU Deva pe toată perioada stării de urgență, omul care dus greul într-o perioadă în care șefii PSD ai CJ Huneodara nu se gândeau decât la modul în care să își impună din nou o conducere apropiată, chiar dacă și-au dat cu stângul în dreptul și nu doar o dată.
  Situația s-a stins oarecum de la sine, dar asta nu înseamnă că s-a uitat. Doar CJ Hunedoara, prin conducerea PSD, are impresia că oamenii nu mai știu că s-au tot lăudat cu mai multe aparate Real Time PCR, dar că și acum multe analize se fac tot în județele învecinate, că s-au pozat in corpore lângă un aparat RMN (achizționat de Ministerul Sănătății!) pentru care luni de zile nu s-a încheiat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, astfel că nu putea fi folosit în scopul pentru care a fost adus. Sau cum a inaugurat în plină campanie electorală secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Deva, cu pe atunci deputatul Laurențiu Nistor (acum presedintele CJ Hunedoara si al PSD Hubedoara) în prim plan, fără ca secția să aibă avizele legale necesare. Și sunt multe altele de spus. Consemnate ca atare la momentul respectiv.
  Ca atare, șefii CJ Hunedoara ar trebui să șteargă mai bine oglinda în care se uită zi de zi și poate așa nu mai văd realitatea deformată.
  Iar în loc de concluzie, publicăm comunicat emis astăzi de Prefectura Județului Hunedoara în acest sens:
  ”Considerăm că acuzațiile aduse Instituției Prefectului-Județul Hunedoara, transmise printr-un comunicat al conducerii Consiliului Județean Hunedoara, sunt nereale, lipsite de temei și, mai ales, total nepotrivite într-o perioadă complicată din punct de vedere sanitar.
  Încă de la declararea oficială a pandemiei și apariția primelor cazuri de COVID 19 în județul Hunedoara, Instituția Prefectului, prin prefectul aflat atunci în funcție, Vasilică Potecă, a luat măsurile potrivite în contextul epidemiologic din acele zile.
  Spitalul Județean de Urgență Deva, unitate medicală la care se face referire în comunicat, a fost administrat de Consiliul Județean Hunedoara până la declararea Stării de Urgență iar conducerea de atunci a fost asigurată de persoane nominalizate de forul județean.
  După o analiză efectuată împreună cu medicii și administrația, fostul prefect al județului, Vasilică Potecă, a constatat că, de mai mult timp, existau numeroase probleme atât în activitatea medicală cât și în cea administrativă: colectiv medical divizat, aparatură și tehnică medicală nefuncțională, stocuri insuficiente de hrană pentru bolnavi, inexistența unor circuite care să asigure protecția pacienților și a cadrelor medicale precum și o lipsă totală de soluții ale conducerii pentru adaptarea la noile condiții.
  Toate acestea au fost eliminate prin deciziile luate de fostul prefect, ca reprezentant al guvernului în județul Hunedoara, inclusiv prin solicitarea ulterioară de a fi instalată o conducere militară la S.J.U.
  Practic, Instituția Prefectului a dezorganizat haosul administrativ existent la cel mai important spital din județ.
  De asemenea, după declararea S.J.U. Deva -„Spital COVID”, chiar cu problemele inerente create celorlalți pacienți, situația se stabilizase din punct de vedere medical: de pe poziția a 2-a pe care se clasase, la nivel de țară, ca număr de îmbolnăviri, județul Hunedoara ajunsese pe locul 24, după aplicarea măsurilor luate de Instituția Prefectului.
  Mai mult, în perioada Stării de Urgență, Instituția Prefectului, prin fostul prefect a solicitat și obținut de la Guvernul României, materiale medicale și de protecție sanitară precum, fonduri pentru achizițiile de urgență precum și sumele necesare finalizării unor investiții în secțiile medicale.
  Implicarea instituției noastre în rezolvarea problemelor de la Spitalul Județean de Urgență Deva a fost sprijinită și apreciată de echipa de medici militari care a asigurat managementul în acea perioadă de 30 de zile.
  Așadar, considerăm nereale și rău intenționate acuzațiile aduse Instituției Prefectului Județul Hunedoara prin comunicatul dat publicității în data de 9 noiembrie.
  Așteptăm de la conducerea Consiliului Județean Hunedoara, în calitate de administrator al Spitalului Județean de Urgență, să ia măsuri pentru funcționarea în bune condiții a spitalului și pentru ca personalul medical și auxiliar să-și poată desfășura activitatea în cele mai bune condiții, toate acestea pentru ca pacienții să beneficieze de servicii medicale de cea mai bună calitate”.
  Știți cum e cu noroiul aruncat pe ventilator? Te stropește tot pe tine înainte să realizezi ce ai făcut. Așa e și cu șefii PSD ai CJ Huneoara.”

 48. Dumnezeu sa-i odihnească pe morti si sa le dea sănătate la cei răniți sa scape cu viața. Doctorul ala saracu e un erou. Sper sa scape viu. In tara asta daca ajungi in spital ai toate sansele daca scapi de boala sa te omoare spitalul.

 49. Oameni buni, e regretabil si s-a mai intamplat si la Giulesti, dar a avut loc recent si-n Coreea de Sud! Unde au fost 37 de victime, cel putin jumatate morti.

 50. Cum se activeaza trollii, instant: pnl e de vina, guvernul e de vina 😅

  E de vina cine a guvernat tara asta de la revolutie incoace, cine a angajat mii si sute de mii de oameni incompetenti in functii de decizie, care mai apoi la randul lor au luat spaga pe orice nivel in sus. E de vina romanul care inca tolereaza un asa sistem mizerabil.

  • @minimus: au condus toți tara asta iar când au ajuns la putere au furat pe rupte ,PSD, PDL, PNL, CDR, USL, PnȚcd, UDMR etc toți niște hoți.

  • 1) da, guvernul e de vina, in lumea civilizata se lasă cu demisii politice.
   2) sunt vinovați toți cei care au promovat corupția și sărăcirea României in ultimii 30 de ani.
   3)penalii din acest caz trebuie dudi la pușcărie. nu va fi găsit nimeni ca penal.

  • +securistii acoperiti si neacoperiti, stiuti si nestiuti, vazuti si nevazuti-iar, acum schimbarea, venirea progeniturilor cu alte sloganului, esalanul III, -progresul!!!

  • Cei trei de la răsărit!
   Ți-au răspuns…
   No coment….
   Ăștia și-ar sodomiza și mama pentru o rublă în plus.
   Au murit oameni și ei dau cu … lături.
   Cât de jos se poate ajunge ca om???
   De fapt, oricât de jos ar fi dolarul, tot te apleci să-l iei….

 51. Baronul PSD Arsene sa-si dea demisia de urgenta

  g4media.ro: prefectul-de-neamt-cere-demiterea-directorului-spitalului-judetean [7.10.2020]

 52. nu o sa-i accepte. PNL are un plan mai diabolic decât PSD.acum se plâng că nu au majoritate in parlament, dar când au dat jos psd-ul nu s-au gândit la asta? nici după 6dec nu vor avea …USR ar fi bine sa stea in opozitie.

 53. Doamne ferește ce e în sistemul public!
  Dacă Ponta și-a dat demisia în 2015 din cauza tragediei de la Colectiv, logic e ca și Orban să-și dea demisia acum tot din cauza unei tragedie similare.
  Așa ar fi corect!

  • Ponta a spus nonsalant ca „avem de toate”
   Orban stie ce are de facut.
   Nu vrea nimeni sa fie in locul lui. Creca nici Dancila.

  • Dacă mă gândesc mai bine, cinstit ar fi ca Președintele KWI să-și depună mandatul pentru că s-a confirmat că a fost cu „GHINION”!!!

 54. asta se intampla cand dupa giuelsti ai bagat la puscarie doar o asistenta
  si dupa colectiv nu ai bagat pe nimeni (pana acum)

  si am un mesaj pt psihopatii din psd : daca voi acum aveti chef doar sa atacasi pnl mai bine impuscati-va! efectiv sunt putine lucruri mai josnice decat sa te folosesti politic de un asemenea eveniment! felicitari pesedeilor, dovediti ca sunteti exact la fel de scarbe cum va credeam!

  • Exact același lucru a făcut și opoziția la Colectiv cu PSD ce face opoziția acum cu PNL. A căzut guvernul și premierul atunci.Asta- i politica! Dar politicul nu ar avea ce căuta în sănătate, ar trebui sa primeze meritocrația, într-o țară normală. Dar sunt multe interese și banii de hăcuit ..Nici PNL nu vrea depolitizarea ….poate in usr sa fie speranța.

  • Ce sensibil ești la PNL.La Colectiv au ieșit oamenii în stradă, a picat guvernul,premierul a demisionat.Toti se folosesc politic, și opoziția și puterea. Cineva mai trebuie sa și asume niste responsabilități
   .

  • Bun comentariu. Hai sa ne gandim cum ar fi daca de fiecare data dupa alegeri partidul castigator ar schimba generalii de armata care conduc diverse garnizoane de prin tara ca sa-si puna oamenii lor. Si nu spun ca sa aduca non-militari ca aia ar fi prea de tot, dar asa cum ne-au obisnuit partidele romanesti, sa-l inlocuiasca pe generalul de la Cluj cu un maior membru in partidul lor, pe generalul de la Timisoara cu un capitan membru in partidul lor samd. Sau in fine, prieteni cu partidul lor ca militarii nu pot fi membrii ai partidelor politice. Ce s-ar alege de armata romana daca s-ar intampla asa.

   Si atunci daca in armata nu facem asa de ce in Sanatate facem asa? De ce in Invatamant facem asa? De ce politizam functiile de conducere si de decizie si plasam acolo impostori incompetenti si repetenti cu diploma?

 55. Sunt curios cam cât timp vom mai culege „roadele” descentralizării (scăpării și pasării răspunderii MS la nivel local) făcute fără cap în sistemul medical!

 56. Dacă mă gândesc mai bine, cinstit ar fi ca Președintele KWI să-și depună mandatul pentru că s-a confirmat că a fost cu „GHINION”!!!

  • mda… chiar eram curios… acum sunt sigur: esti psdist!

   ma voi sunteti asa „inteligenti” ca pur si simplu copiati ce fac altii.

   presedintele m-a dezamagit profund, la fel si pnl, dar nu prea vad cu ce au gresit acum! sigur daca o sa inceapa sa se laude la tv cu interventia „perfecta” si NU o sa trimita bolnavii in strainatate (Daca se poate) cum a facut psd, atunci lucrurile se pot schimba.
   dar momentan nu inteleg cum e vina guvernului pnl si presedintelui intr-o zona in care domneste PSD …

  • Greșești, nu sunt pic de pesedist, dar am ajuns să nu mai suport PNL în aceeași măsură ca pe PSD, înțelegi?!

 57. Piatra Neamt nu este o insula.Cauza principala este coruptia legalizata de C.C.R.si de ultimile legi ale justitiei.Acestea au incurajat foarte mult impostura si spaga.Pana mai ieri peste tot se auzea despre „tarifele” la angajare in sistemul sanitar.In primavara,am ramas socat cand o persoana pe care o cunosteam mai de mult,mi-a spus ca are baiatul la munca in strainatate sa faca bani pentru a da spaga(1000 de euro sau mai mult)pentru a se angajeze la spital,pe post de infirmier,ceva de genul asta,findca ii recupereaza el de la pacienti.Imaginati-va cat de disciplinata poate sa fie o asemenea persoana la locul de munca.Acum incep sa explodeze aceste bombe ale coruptiei,in vreme de criza.Sa speram ca eu exagerez! Cunosc persoane cu scoli sanitare absolvite,care fie au luat drumul strainatatii,fie au renuntat la diploma,pentru ca nu au acceptat sa dea spaga.Coruptia a fost si este in continuare o problema de siguranta nationala,findca iata pune in pericol functionarea structurilor vitale in acest moment,de exemplu.Cine a considerat ca nu mai este o problema de siguranta nationala a comis o eroare,ca sa nu-i zic altfel,grosolana.
  Dar poate nu stiu eu,democratia presupune si haos si inca de care,unul organizat.Se tot vorbeste despre balanta aceasta dintre economie si pandemie.Dar nimeni nu vorbeste despre posibilul dezastru spectral,daca mortii vor fii intr-un numar foarte mare in stare sa ingrozeasca chiar si pe cei care protesteaza fata de restrictii.Teama de moarte schimba atitudinea oamenilor, intr-o clipa.Aici e invers ca la razboi.Inainte de a incepe,in forta,multi viteji se arata.Iar ei sunt de rea credinta,de regula, in ambele cazuri. La noi majoritatea care a instigat la neconformare,a influentat si pe naivii ,care nu sunt putini si care au decis in mod usuratec,ca e mai bine sa fie de partea instigatorilor,fiindca este mai comod.Si uite asa virusul s-a raspandit la un numar mult mai mare de persoane,fata de cum s-ar fi extins daca se respectau regulile,iar presiunea pe spitale nu ar mai fi fost atat de mare,fiindca si aceasta este o cauza a dezastrului de la Piatra Neamt.

 58. Dormiți liniștiți, Gaulei_erul klauSS veghează. Sică mandolină execută ordinele de la Cotroceni. SĂ TRĂIȚI BINE! Încă o dată mă felicit, că în 2010 mi-am luat tălpasița, din colonia Romanica.

 59. Ponta a avut bunul simț să facă un pas înapoi și să își dea demisia, sică mandolină bețivul țării care face numai gafe are bun simț???? Sigur nu are ca il ia la palme Ficusul de la Cotroceni . Huoooooooooo.

  • Ponta si bun simt??? Pe bune? Ponta si-a depus demisia de frica strazii si la recomandarea „prieteneasca” a lui Dragnea. A spune ca Ponta are bun simt este un nonsens, prietene.

 60. Prin solicitarea sa, ca sloganul „O Romanie fara hotie” ar reprezenta o discriminare fata de PSD, PSD Dambovita recunoaste ca PSD este o organizatie de hoti.

  Prin decizia sa, BEJ Dambovita recunoste ca PSD e discriminat prin sloganul respectiv, deci PSD e o organizatie de hoti. Sa nu uitam ca BEJ-ul respectiv contine si cativa judecatori….”onorabili”!

  Asta a uitat Ficusul sa spuna….sa adauge dezideratul 3: curatirea justitiei de corupti si impostori, de incompetenti si indivizi supusi PSD sau PNL!

 61. Cetățenii din Neamț l-au ales președint3 la Consiliul Județean pe Ionel Arsene, un lingău de-al lui Dragnea, iar ăla a pus un manager la spitalul județean potrivit gustului lor, adică corupt și incompetent.
  România e plină de oameni proști sau care sunt prostiți să voteze jeguri, care în mod normal ar fi la pușcărie.
  Asta nu putem schimba, decât votându-i pe cei mai cinstiți dintre politicieni: USR Plus.
  Tuturoe celorlalți, din garda veche de mafioți, le e teamă ca USR să nu ajungă la putere, pentru că nu vor mai putra fura ca înainte; de asta dau toți, concertat în useriști.

  • Ai dreptat. USR+ s-au dovedit singurii care au adus in politica oameni competenti cu scoli si cariere facute pe bune, nu cu liceu terminat dupa 30 de ani, facultate facuta la privat (fabrica de diploma) si doctorat plagiat.

 62. Hai Rezist fiti impartiali iesiti in strada!
  Demisia!…

 63. La Colectiv nu „au iesit”, au fost scosi in strada!!!
  Si oricum, nimic bun nu se poate intampla atat timp cat aceasta clasa politica va exista!

  • Astept sa vad cine se va dovedi „Olguta” PNL-ului si va iesi sa spuna ca e mana serviciilor, ca agentii au pus foc acolo ca sa faca rau PNL-ului. 🙂

 64. Ultimul control la acest spital a avut loc acum 5 ani. Adica noi acreditam aceste spitale o data la 5 ani. Nici un control in acest interval de timp. Revoltator! Controlul respectiv a semnalat nereguli grave, prelungitoare improvizate pe jos, tot felul de alte tampenii. Nu s-a remediat nimic in 5 ani, nimanui nu i-a pasat, cei care trebuiau sa supravegheze implementarea masurilor corective (DSP) si-au luat in toti acesti ani lefurile aproape degeaba… asa e cand te faci ca auditezi si semnezi documente de forma… lucrez intr-o multinationala si asa ceva nu ar fi posibil nici la nivel ESH, nici la nivel de proiecte…

 65. PNL=PSD=corupție și incompetenta. Ei sunt la guvernare de aproximativ 1 an. Este timpul sa își asume tot ce se întâmplă în țară și să nu mai dea vina pe alții. Câtă vreme a fost PSD toți îi arătau cu degetul ca hoți și corupți. Și așa sunt cei din PSD. Acum la guvernare este PNL. Un fel de PSD dar galben!

 66. Pt toti sustinatorii PNL-ului:

  Va aduceti aminte de Vasile Rambu – managerul spitalului Judetean Suceava plasat acolo de baronul local PNL Gheorghe Flutur? Ala care in primavara la debutul pandemiei i-a chemat pe toti medicii la spital prin SMS de s-au infectat toti de COVID. E bine tipul ala, Rambu a avut ca principala sarcina sa se asiguura ca da lucrarea de renovare a spitalului firmei care trebuie, o firma prietena a PNL si apropiata de Gheorghe Flutur. Ce a mai construit firma aia intre timp? O viloaca cu domeniu forestier pt baronul Flutur in una din comunele de munte ale Bucovinei. Bineinteles ca vila nu e pe numele baronului ci a unei rude, ca doar nu e prost sa se bage in gura DNA. De fapt care DNA? Ce vorbesc eu aici? Ca DNA-ul lui Johanis a ajuns ca DNA-ul lui Nastase. Aresteaza chelneri si controlori.

 67. Spitalul Județean Neamț, aflat în subordinea Consiliului Județean condus de Ionel Arsene, este la al optulea manager în ultimul an. Actualul director e fostul primar din Roman, declarat incompatibil de ANI / Șirul numirilor făcute de PSD și PNL la conducerea spitalului de la începutul pandemiei

 68. Greșești, nu sunt pic de pesedist, dar am ajuns să nu mai suport PNL în aceeași măsură ca pe PSD, înțelegi?!

 69. Votați peste 3 săptămâni aceeași clasă politică din ultimii 30 de ani că o să vedeți schimbarea statului la Paștele cailor!

  • Problema este lipsa de incredere intre USR si celelalte partide si chiar si institutii in afara de ***. Si sa nu mai cereti demisia presedintelui ca e foarte razbunator si nu prea uita! ; Ce puteti face voi este sa ingustati piramida taind din oligarhie si impartind mijlocul intre voi si populatie. Apoi sa faceti lobby la Wahington ca Dan Barna sa fi succesorul actualului presedinte. Si stabiliti increderea inte partid si popor revizuind cumva si adaptand ideologia neomarxista obiceiurilor locale. Ca este aceeasi idee buna care a fost implementata gresit dar voi o sa o implemntati bine cu ajutorul AI, ca dati din gura cu lgbt dar nu o sa faceti, dar o sa faceti numai dupa ce va voteaza lumea, si nu in ultimul rand o prezenta locala constanta care sa stabileasca o relatie de incredere cu populatia locala. Audiente la biroul de parlamentari, rezolvati lucruri mici gen joburi locuinte sociale, faceti campanii pe chestiile evidente cum ar fi spitalele judetene, primariile, etc. Si nu in ultimul rand va trebuie un Trump/Base/Iliescu/DD/Vadim ochelarist de stanga noua.

 70. Hai sa nu ne mai mintim unii pe altii. Spaga consistenta face doctori eroi nationali. Cand fac ”modernizari” si extinderi in spitale, justitie, pompierii, ISC, DSP, sunt mituiti sa nu vada nerespectarea legilor si normelor, medicul intreaba ”care e partea doctorului” si asa toti devin eroi. Firma ce executa lucrarile face portie la toti din materiale si aparatura contrafacuta cu dedicatie direct de producator, falsifica proiectele si avizele, Din aceste motive eroul cel mare ramane tot presedintele Iohannis pentru linsajul sefei DNA si faptul ca in Romania ”statul de drept nu mai e o problema” de cand este conducatorul acestui popor.

 71. PSD tace chitic…
  Vreti sa vedeti ce au in Programul de guvernare 2021-2024 la capitolul SANATATE?!
  Cateva povesti frumoase, care tin la votantii PSD, desi Romanii continua sa moara in Spitalele patriei…
  PSD ne „trateaza” cu povesti in schite si grafice colorate, la capitolul SANATATE…
  https://www.digi24.ro/alegeri-parlamentare-2020/promisiunile-din-noul-program-de-guvernare-al-psd-cresterea-pensiilor-cu-inca-32-si-a-salariului-minim-cu-57-1380460

  Sa fiti sanatosi!!

 72. Si PNL ne duce GRIJA Sanatatii, pe hartie, in Programul de guvernare de pe Site-ul guvernului, de la pagina 22 la Pagina 23, fara Termene, o insiruire de povesti frumoase, ca la PSD:
  https://www.digi24.ro/alegeri-parlamentare-2020/promisiunile-din-noul-program-de-guvernare-al-psd-cresterea-pensiilor-cu-inca-32-si-a-salariului-minim-cu-57-1380460

  Sa fiti sanatosi, sa nu ajungeti in Spitalele publice din Romania!

 73. Ce se-ntampla? Tragic sa mori in foc si fum bolnav fiind si neputincios. de tristete o sau dau pe gat trei, patru shot-uri din acel bourbon vechi, double oaked, nu ca sa uit..Nu trebuie uitati cei de ieri, bolnavii, medicul erou. Se plateste pretul incompetentei crase instalata peste tot de coruptia de lunga durata.Chiar si in pandemie, unii profita, vezi cazul unifarm. incredibil cum sute de milioane de euro sunt risipiti aiurea, criminal. Ce ar trebui facut? Reset total, o noua constitutie, legi mai putine dar clare si corecte, atente la cetatean si nu intereselor de grup, partid, clan, casta, etc. si apoi evident respectarea legilor si o disciplina impusa daca nu asumata in domeniile critice. Sa fiti sanatosi!

 74. Închisoare pe viață pentru cei care au fost factori decizionali esențiali ai gestionării sistemului de sănătate din România în ultimii treizeci de ani : președinți, premieri, miniștri, directori de spitale. Iliescu închis într-un spital din provincie, cu gândaci și șobolani, pentru că doar măiestria lui diabolică a dat startul calamității care este azi România. Este inadmisibil ca, într-o țară în care impozitele aduc sume colosale la bugetul de stat, TVA – ul este 12%,fondurile europene au curs șuvoi, oamenii să ardă în spitale pentru că nu s-a mai investit un leu, de la Ceaușescu încoace, în instalațiile electrice, să moară de bacterii nosocomiale pentru că nu sunt dezinfectate spitalele, să moară de COVID că nu sunt locuri la ATI. Unde sunt miliardele de euro destinate sistemului de sănătate? De ce am plătit pentru sănătate dacă trebuie să mor acasă? În ce buzunare, vile, vacanțe, plaje, amante a intrat munca noastră ? În plus, cât de indolenta, abrutizata să fii ca nație să votezi, ani la rând, aceiași inchizitori? Cazul Giulești a fost acum 10 ani în timpul guvernării PSD și la alegerile parlamentare tot PSD a ieșit, cazul Colectiv a fost acum 5 ani și la parlamentare tot PSD a ieșit. Dincolo de viermii parazitari alias politicienii, mai există acest segment de populație, îngrozitor de limitat, pe care nu – l dezmeticeste nimic. Redus la subzistență minimală, refractar la orice fel de schimbare, deși vechiul îl omoară cu zilele, se adâncește în ură, frustrare, își urăște de moarte vecinul care are mai mult, dar îi votează pe cei care îl condamnă la mizerie și neputință. Nu îți trebuie școală ca să descifrezi realitatea, simțul comun este suficient.

 75. Îngrijorare mare la PSD. Îți dai seama și după ce citești toate comentariile. Încă nu se știe pana unde vor ajunge cu inculparile procurorii în acest caz de ucidere colectiva din culpa. Oare cel mai guraliv și neispravit pesedist, l-am numit pe celebrul Arsene va da cu subsemnatul? Și va lua cu suspendare, sau… Dumnezeu nu doarme!

  • Nu cred ca au vreo grija PSdeii… procurorii au dovedit la Colectiv ca se pricep de minune s-o lalaie, NU sa gaseasca RESPONSABILII pentru moartea unor oameni NEVINOVATI!
   PSD nu isi face nici o grija, lalaiala pe model Dosarul Revolutiei, Dosarele Mineriadei, Dosarul 10 August va continua, li se va alatura Dosarul Piatra Neamt….in TOATE aceste Dosare RESPONSABILII au fost de la PSD.

 76. Pesedistii, n-o mai dați cotita! Ați fost loviți în moalele capului. În acest caz răspunderea este totala la PSD locl. Nu aveți absolut nici o scuza. Aici nu mai tine cu”hotul striga hotii”. Au murit totuși 10 oameni nevinovați. Guralivul Arsene, atotștiutor unde a dispărut?

 77. Iar BOR o sa se roage si vor mai construi inca cateva zeci de mii de biserici.

 78. La Spitalul Județean Piatra Neamț au ars pacienții în secția ATI. La Deva, șefii CJ Hunedoara au inaugurat Secția Cardiologie fără avizele ISU! În țara lui ”las’ că merge și așa!”
  De către Informatia Vaii Jiului -duminică 15 noiembrie 2020
  Situația tragică de la Spitalul Județean Piatra Neamț, instituție sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț condus de Ionel Arsene (PSD) se poate repeta, din păcate, și în alte zone din țară, inclusiv în județul Hunedoara. Din cauză că unii trăiesc în continuare în țara lui “las’ că merge și așa!”.
  Să luăm exemplul Spitalului Județean de Urgență Deva, instituție sanitară administrată, inclusiv în ceea ce privește numirea managerilor, de Consiliul Județean Hunedoara, condus de Laurențiu Nistor (președintele PSD Huneodara). Există similitudini între cele două spitale, cel din Piatra Neamț și cel din Deva și nu numai în ceea ce privește numărul mare de manageri numiți într-un timp scurt de administratorii spitalului.
  La Piatra Neamț se vorbeste, inclusiv la nivel oficial, de ”probleme de securitate la incendii”. Si nu de ieri – de azi. De doi ani problema era si ”asumata”. S-au alocat bani pentru mutarea sectiei, dar acest lucru nu s-a întâmplat.
  La Deva, social – democrații, colegii lui Ionel Arsene de la Neamț, au inaugurat în plină campanie electorală secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Deva, cu (pe atunci) deputatul Laurențiu Nistor (acum președinte al CJ Hunedoara) în prim plan, fără ca secția să aibă avizul absolut necesar al ISU Hunedoara. De dragul imaginii electorale, au pus în pericol siguranța și chiar viața pacienților și a personalului medical. Cine răspunde totuși? Pentru că nu, nu ”merge și așa”!
  Situația de la Deva este extrem de gravă, mai ales privită în oglindă cu ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamț.”

 79. Sunt mulți care zic că s-au săturat de țara asta până peste cap, și își iau lumea în cap. In cazul de față, cum să nu-i înțelegi? Am aștepta niște demisii, dar… cu ce ne ajută? 🙂

 80. „Moda“ LIPSEI Autorizaţiei ISU la spitalele din România.
  NU o are nici Spitalul unde este titular ministrul Sănătăţii.
  Tragedia petrecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ readuce în actualitate una dintre problemele cu care se confruntă spitalele din România: LIPSA Autorizaţilor pentru securitatea la incendii.
  În judeţul Vaslui, toate cele 3 Spitale funcţionează FARA Autorizaţia ISU.
  Şi asta în condiţiile în care două dintre ele, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui şi Spitalul Municipal Huşi, au beneficiat de ample proiecte de reabilitare şi modernizare.
  Investiţiile, ce s-au ridicat la zeci de milioane de lei, s-au realizat fără a fi adaptate la noile normative privind securitatea la incendiu.
  Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui au efectuat constat controale la unităţile sanitare şi de fiecare dată verificările au fost urmate cu sancţiuni.
  Pentru că au solicitat respectarea legii, nu de puţine ori funcţionarii ISU Vaslui au fost acuzaţi de rea credinţă, ori că sunt prea exigenţi şi infexibili.
  Şi asta în condiţiile în care ISU Vaslui îşi anunţa disponibilitatea în mod public pentru a oferi consultanţă tehnică de specialitate.
  Incendiile care au fost la un pas să mistuie spitalul ministrului Sănătăţii.
  Un alt spital modernizat, care nu deţine autorizaţie ISU este Spitalul Municipal Huşi, acolo unde este medic chirurg titular ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, care, în trecut, a şi condus unitatea medicală.
  În urma controalelor efectuate, pompierii au sancţionat de 14 ori unitatea medicală pentru nerespectarea normelor privind securitatea la incendiu.
  Şi aici una dintre principalele probleme este legată de lăţimea holurilor.
  Primarul Huşului, Ioan Ciupilan, acuza ISU de exigenţă extremă şi rea credinţă, înaintând nemeroase memorii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, însă fără efect. Exigenţa pompierilor era una justificată de neîndeplinirea condiţiilor legale de autorizare, mai mult, la spitalul din Huşi, s-au înregistrat 2 incendii grave, într-unul dintre ele fiind înregistrat 1 deces.
  Situaţia cu care se confruntă spitalele din Vaslui nu este un singulară.
  Majoritatea unităţilor sanitare din România funcţionează FARA Autorizaţii pentru securitatea la incendii.
  Clădirile vechi, construite după legislaţia de dinainte de 1989, reabilitările făcute fără a se ţine cont de noile norme ISU au determinat perpetuarea acestei probleme, autorităţile ignorând pericolul la care sunt supuşi pacienţii, dar şi cadrele medicale.

 81. Vinovat e Ponta!

  Demisia Victor Ponta, urgent!

 82. Vedetzi ca spitalul din Piatra Neamtz este in subordinea CJ Neamtz,condus de p$distul Arsene …. au ce au votat,din nefericire.

 83. Inseamna ca sunt mai scoliti decat specialistii in domeniu.

 84. Asa e cand votezi Arsenie te arzi.
  Cei din Piatra Neamţ vati ars data viitore cascati bine ochi ca va arde Arsenie.

 85. G4media, spitalul nu este în Astrid cum ați scris mai sus , este in Bruxelles și se numește Spitalul Militar Regina Astrid (Hôpital Militaire Reine Astrid). În altă parte ați scris Maria Astrid… Nu există așa ceva.

 86. Privind pozele din interior te ingrozesti si seamana cu cele de la Maternitatea Giulesti. Acolo erau nou nascuti in incubatoare, lasati fara supraveghere. Usa era incuiata. La Piatra Neamt erau oameni intubati si sedati. Care nu se puteau deplasa sau tipa. Chiar era cineva cu ei? Sau scenariul s-a repetat?

 87. Greu de gasit cauza fara o expertiza calificata in domeniu.

 88. 22 decembrie 2019, Spitalul Floreasca, Bucuresti. Incidentul de atunci a fost la un pas sa declanseze acolo ceea ce am vazut acum 2 zile la Piatra Neamt. Daca medicul anestezist nu ar fi avut atunci inspiratia sa ii tina pacientei (cu mana) pe fata masca de oxigen in timp ce o mutau de pe masa de operatie, iesea cu bum-bum….
  15 iulie 2020, Sinaia. Un incident aproape identic celui din Neamt. Au evitat la limita dezastrul, poate si pt ca s-a petrecut totul pe timp de zi.
  Neregulile din spitalele romanesti sunt rezultatul unui lung sir de amatorisme, incompetenta, parvenitism… Atata timp cat lantul asta NU se rupe o sa avem Colective fara numar, si uite ca nu invatam nimic!

  • Sa iti pui pilele in posturi bine platite este in adn-ul romanilor, nu o sa se schimbe nimic.
   Nu avem ce invata, stim foarte bine ca totul e pe pile relatii, asta e obiceiul.