G4Media.ro

LIVE Orban, declarație despre pandemie: Suntem într-un moment de cumpănă. Dacă va…

sursa foto: Guvernul României

LIVE Orban, declarație despre pandemie: Suntem într-un moment de cumpănă. Dacă va fi nevoie vom lua orice măsura se va impune

Premierul Ludovic Orban a făcut miercuri declarații după ziua cu cele mai multe infectări cu Covid-19 de la debutul pandemiei. El a spus că România trece printr-un ”moment de cumpănă” și a spus că, deși guvernul nu vrea să ia noi măsuri restrictive, ”dacă va fi nevoie vom lua orice măsura se va impune”.

El a mai spus că are încredere că Parlamentul va adopta rapid proiectul de lege care să permită guvernului să ia măsuri precum carantinarea și izolarea bolnavilor.

Cele mai importante declarații ale premierului Orban:

Astăzi am avut cele mai multe cazuri de infectare cu Covid-19, 555. Am asistat la o creștere a numărului de cazuri de la săptămână la săptămână

Cauza principala e nerespectarea regulilor de protecție sanitară: portul măștii, distanțarea fizică, spălatul mâinilor

Suntem într-un moment de cumpănă

Guvernul este la datorie, alături de celelalte autorități. De fiecare dată când a fost necesar, am luat toate măsurile pentru a proteja sănătatea românilor

Transmit un mesaj de încredere că Parlamentul înțelege situația și va adopta legea care ne va da posibilitatea de instituire a carantinei, izolării la domiciliu, tratarea pacienților sub controlul medicilor. Sunt lucruri fundamentale de care avem nevoie pentru a rămâne eficienți

Avem nevoie de implicarea tuturor celorlalte instituții, de un comportament responsabil al liderilor politici, al reprezentanțilro acestora în instituții. Avem nevoie de implicare responsabilă a tuturor companiilor, pentru că ele sunt responsabile de respectarea regulilor

Avem nevoie de fiecare cetățean să fie alături de noi în bătălia contra unei epidemii fără precedent

Au fost campanii de dezinformare în această perioadă.

Guvernul nu vrea să reinstituie nici o restricție, nu dorește să ia nici o măsură care să afecteze negativ economia, pentru că și așa economia a fost afectată grav de epidemie. Dimpotrivă, am pus la punct un plan economic care să asigure o revenire cât mai rapidă a economiei la normalitate. Obiectivul nostru e să apărăm companiile și angajații. Nu ne dorim să luăm nici o măsură care să afecteze negativ viața românilor. Pe de altă parte, spun clar că dacă va fi nevoie vom lua orice măsura se va impune, pentru că punem pe primul plan sănătatea și viața românilor

Virusul nu iartă pe nimeni. Dacă cineva ignoră regulile și se expune îmbolnăvirii, când se îmbolnăvește îi pune în pericol și pe cei dragi

Dacă nu vă pasă de sănătatea dvs, vă rog să vă pese de părinții dvs, de copiii dvs, de prieteni, frați, colegi

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

25 comentarii

  1. da ma , da ti-au intrat 3 de 5 ! nu era noroc la pacanele ?

    • Economia nu a fost afectata de pandemie…economia a fost pusa pe butuci de politicieni care ne-au băgat în războiul contra guvidului la fel cum ne-au băgat și în restul războaielor, fără nicio strategie de ieșire.

  2. „[…] va adopta legea care ne va da posibilitatea de instituire a carantinei, izolării la domiciliu, tratarea pacienților sub controlul medicilor.”
    Adica ce trebuie sa faca Parlamentul pentru tratarea pacientilor sub controlul medicilor? A, cred ca vorbesti despre internarea fortata in spital…

  3. daca va uitati atent vedeti ca are masca pusa pe dos , cu susu in jos !:)

    • :))))) superb. nu poti sa te superi, orban e doar o marioneta care ma mir ca a terminat liceul

    • Chiar ca. Foarte tare. Pe lângă asta, a uitat ca a stat la baute fără masca

  4. va lua orice masura electorala se va impune

  5. Virusul circulă si nu poate fi oprit, poate doar încetinit.
    Luati însă exemplu de la suedezi in abordarea „pandemiei”, si nu de la chinezi. Noi nu suntem nici suedezi si nici chinezi. Însă un lucru e sigur, românii iubesc libertatea, chiar dacă trebuie să plătească cu viața pentru asta.
    Frică de moarte nu prea ne caracterizează, încă de pe vremea dacilor. Asa ca reacții ca in Belgrad sau Hong Kong sunt posibile si la noi.

    https://www.9news.com.au/world/conronavirus-sweden-justifies-classic-pandemic-model-it-followed/5ee9cf87-f72f-4560-b558-518cec814bde

    https://www.9news.com.au/world/sweden-coronavirus-chief-epidemiologist-admits-could-improve-after-highest-deaths-in-world/b205be36-5663-4dcd-9dcd-2f5d7c87f520

    • Camus, vezi ca de la daci la romanul de azi e cale lunga … Erau tracii pomeniti de Herodot, nici macar ‘daci’. Dar hai sa-ti dau un exercitiu : De-a lungul istoriei vitejii au plecat la razboi si au lasat leprele acasa, dintre care multi nu s-au mai intors, ‘gena’ ‘viteaza’ ducanduse drq, usor, usor, dovada ca astazi suntem un popor de lasi & all inclusive. Da, romanii iubesc libertatea, dar sunt extrem de putini care si-ar sacrifica viata prosteste, in ciuda aparentelor. Ca beau si fumeaza fara sa constientizeze ca-si rup ficatul, plamanii si creierul, e alta poveste … Asta are legatura cu multe altele. Am mai recomandat niste carti pe aici dar sigur n-ai vazut… Cauta Steven Pinker – „The Blank Slate — The Modern Denial of Human Nature „, daca-ti place, iti mai ‘dau’ .

    • John, nu asa functioneaza genetica populationala. In primul rand, curajul nu are „o gena”; nu poate fi contra-selectionat asa cum ai descris tu.
      Pinker este un tip destept, dar nu intelege biologie oricat s-ar stradui el sa convinga de contrariul. Este prea mecanicist, iar systemele naturale sunt complexe (non-lineare, etc). Unele lucruri sunt corecte, dar spune si multe prostii. De exemplu, relatia dintre computation learning theory and children a abordat-o exact pe dos – se vede ca nu intelege stiinta, nu gandeste ca un stiintific ci mai degraba ca un inginer.

    • @Ioan, cu ultima aberatie chiar m-ai convins. Am citit „The Systems view of Life”, stiu despre ce vorbesti. Lasa unde greseste Pinker, ca nu despre copii vorbeam. Dar sa spui ca gandirea inginereasca este in antiteza cu cea stiintifica si sa zici ca nu intelege biologia cand a muncit atat de mult … Vorbeste si Ioan dupa un pai … Cred ca mai mult de Youtube n-ai citit nimic … + ca tot ce spune se bazeaza pe munca altora, probabil cei mai buni. Sunt foarte multi ce-i drept … Si curajul chiar are o gena, nu stiu care e dar e sigur. (evident, nu doar una). Oricum, tracii din actuala Dobrogea de s-au luptat cu Persii n-au nici-o treaba cu poporul actual, care a fost ‘babilonizat’ de-a lungul a mii de ani … Doar cate popoare si-au facut calea pe aici … Nu exista ‘rasa pura’ dar exista lipsa de caracter, sistem de valori si intr-un final, stil de viata. Romanul din ziua de azi nu mai are nici-o treaba cu ce insemna viata alta data pt. ca-i extrem de rasfatat, are totul la nas. Alta data manca dulciuri doar de sarbatori, acum o face de cateva ori pe zi si le mai si scalda in alte sute de grame de cico, cu acid fosforic, pt. digestie …

    • John, tocmai acolo este diferenta: faptul ca nu este una singura bucata de gena. De aceea nu poate fi contraselectat. Curajul este un aspect extrem de complex al comportamentului, si nu este determinat nici macar numai de biologie – depinde de context, in toate aspectele lui.

      Nu conteaza cat de mult a muncit Pinker. Si boii muncesc mult. (Nu la insulta ma refer, ci la travaliul fizic).

      NU am spus ca inginerii sunt in ANTITEZA cu stiinta. Am spus ca inginerii nu inteleg cum functioneaza si ce este stiinta. Inginerii doar folosesc produsele stiintei – exact asa cum oamenii folosesc un smartphone fara sa trebuiasca sa stie de ce functioneaza asa cum functioneaza.

      Nici tu nu intelegi stiinta, dupa cate vad. In stiinta (la frontiera cunoasterii) exista o diversitate de abordari si ipoteze, metode etc (fara asta, stiinta n-ar functiona). Pinker are si el contributiile lui, dar el are un anumit mod de gandire care este incompatibil cu intelegerea caracterului complex al sistemelor biologice si nu numai (in sensul de complexity sciences, nu in sensul de complicat; complex si complicat sunt doua lucruri diferite in stiinta). La concret, in realitate A.I. cauta sa inteleaga cum functioneaza procesul de invatare la copii, iar Pinker spune invers – de fapt spune incurcat (de aceea spun ca nu intelege). Mintea unui copil deja (si a ta, si a mea; oricarui adult sanatos) este mult mai complexa si mai eficienta decat oricare supercomputer actual. Brute force in computing nu este echivalent cu sofisticare si eficienta sistemica. Dar altceva este interesant: fenomenele de auto-organizare la nivelul functionarii creierului. (Dar nu mai intru in detalii, cauta singur daca nu stii asta deja).

      N-am citit Pinker, pentru ca eu nu citesc autori, citesc articole stiintifice (procese, fenomene, metode). Dar l-am vazut vorbind, inclusiv in conversatii, de aceea stiu ca nu gandeste ca un stiintific (scientist), si stiu unde greseste.

    • Ioane, n-ai citit. N-ai voie sa vorbesti. Prezinta varianta stiintifica numita ‘conectivism’, n-o pune pe-un piedestal, fiind una dintre metodele prin care creierul acapareaza si stocheaza informatia, evident, negresit dar incomplet. Abordarea genetica/mediul este oarecum gresita pt. ca exista un ‘feedback loop’ intre cele doua, iar daca vrei sa pui pauza si sa tragi linie, e o porcarie. Da, este extrem de complex, dar cum se explica ca unii-s lasi cronic, n-au pic de barbatie -n ei ? Fara suparare, dar mor pe astia care comenteaza fara sa aiba habar ce a scris exact autorul. Sa facem pe semidoctii aici… nu-i cel mai inteligent loc. Mi-e clar ca esti un semidoct, dar unul cat de cat inteligent. Pune mana si citeste, lasa frecangeala. (Deleteaza-ti retelele de desocializare, ca sigur ai, sa vezi ce mult timp iti ramane …

    • P.S. : Inginerii n-au cum sa ajunga ‘ingineri’ daca nu gandesc stiintific. Daca citeai macar primele pagini, intelegeai abordarea, chiar vorbeste de ‘mecanicismul’ lui Desartes, destul de nociv pt. multe abordari, inclusiv atatea animale chinuite datorita ‘faptului’ ca n-au ‘suflet’. Dar, na, pune mana si citeste. Mai mult te faci de ras cand zici prostioare de genul si e pacat, ca nu pari prost.

    • John, nu-i asa. Eu am spus deja ca sunt de acord cu unele lucruri pe care le spune. Este inutil sa-mi dai exemple, pentru ca poti nimeri unele cu care sunt de acord sau altele cu care nu sunt de acord – care este rostul?
      Eu m-am ferit la modul de gandire.
      Legat de semi-doctism, te ambalezi – te grabesti fara rost in afirmatii. Nu am nevoie sa citesc tot ce se scrie, nici n-as putea (nimai n-ar putea). Nu asa lucreaza stiinta. Ti-am spus, am inteles modul cum gandeste (pe urma, pot sa ma insel, da, ca oricine; dar este alta discutie). Nu am nevoie sa citesc tot ca sa am deja anumite opinii valide (si justificate) despre ceva – intelegi? Altfel spus, nu ma ocup de lucruri irelevante sau neprioritare. Asta nu inseamna ca ceea ce fac eu nu este justificat – din contra, prioritizarea imi este necesara (deci cum as fi semi-doct???).
      Legat de ingineri si stiinta, nu am cum sa fiu de acord cu afirmatia „Inginerii n-au cum sa ajunga ‘ingineri’ daca nu gandesc stiintific.”. Inginerii ajung ingineri pentru ca gandesc (din ce in ce mai mult – positive feedback, etc) INGINERESTE. Diferenta este aceea ca inginerii lasa deoparte lucrurile care nu functioneaza in mod predictibil (mecanistic sau stocastic dar predictibil), pentru ca nu sunt utile pentru meseria lor – aceea ce a crea si optimiza solutii care functioneaza la sigur (sau macar acceptabil de aproape, in cazul aspectelor stocastice // etc). De frontiera stiintei se ocupa cei care gandesc STIINTIFIC. Evident, inginerii se lovesc frecvent de frontiera respectiva, si unii pot decide sa devina (si reusesc eventual) si stiintifici. Dar altfel, raman ingineri – ceea ce este perfect ok. Avem nevoie si de ingineri si de stiintifici.

      Despre curaj, prea complex subiectul; nu-l putem lamuri aici. Dar sunt de acord cu observatia ta ca unii sunt lasi total. Doar un hint: game theory (social dilemas), desi asta nu explica fenomenul, este doar o deschidere (parcurs intelectual) pe care il consider util pentru explorarea subiectului.

  6. „Se va impune” –> Se ia masura singura. Ba, tare ai drq. -s astia. Puneti mana si IMPUNETI ca intrarea in orice spatiu inchis sa oblige SPALAREA mainilor cu SAPUN de CALITATE, c-am ajuns sa scriu ca unii handicapati de p’aici.

    Aia e, tara arde, baba se piaptana. Se cer masuri de genul. Pomposii sa stea in casa daca nu le convine. Chiar asa e greu sa iasa Iohannis si sa zica : „Romani, spalati-va-n mortii vostrii pe maini de fiecare data cand puneti mana pe ceva jegos. ” ?

    Asta-i realitatea. Daca suntem popor de prosti trebuie luate masuri destepte. Spalati strazile cu cele mai bune dezinfectante non-invazive. Faceti treaba ori s-ar putea sa nu mai aiba cine sa va voteze …

  7. O măsură care se impunea de vreo 4 luni este asigurarea măștilor pentru persoanele care nu își permit să le cumpere, marea majoritate fiind in categoria cea mai supusă riscului. De dat din gura e usor…

  8. Asta vrea sa iesim cu pietre ca la Sarbi.

  9. Se impun urmatoarele trei masuri:
    1. Creerea in regim de super-urgenta a unei baza de data nationala (compunsa din informatiile existente la nivelul spitalelor) cu toti cei care au co-morbiditati observate la COVID-19: diabet, boli cardio-vasculare si restul (stiu medicii care).
    2. Creerea in regim de super-urgenta a unei liste de actiuni (recomandari si ce mai intra dpdv legal) adecvate pentru fiecare categorie si sub-categorie identificata in baza de date: actiuni din partea sistemului medical, si actiuni din partea pacientilor identificati. Comunicarea cu ambele categorii trebuie sa tine cont de faptul ca sunt oameni liberi si trebuie sa respectam democratia si drepturile omului.
    3. Creerea in regim de super-urgenta a unei liste de actiuni care sa stimuleze sistemul imunitar al tuturor cetatenilor (inclusiv inlaturarea factorilor care pot slabi sau compromite sistemul imunitar).

    Si un lucru de fond: identificarea acelor experti care sunt capabili ca construiasca rapid (in echipa) o viziune de ansamblu – inclusiv prin review-ul literaturii. (Evident ca se pate daca se vrea, si nu este nevoie de heirupism, ci de inteligenta).

    Asta. Veti lua aceste masuri?

  10. Miroase a stare de urgență iar sau mi pare doar mie ?

  11. CURTEA DE CONTURI 35 MILIOANE DE EURO ANUAL.
    PENTRU CE ? CE FOLOS AU CETATENII ?
    CIORDITORUL BADALAU VICEPRESEDINTE!
    ESTE romania CONDUSA DE INFRACTORI PROTEJATI DE CCR, AVOCATUL POPORULUI, POLITIE, JANDARMI, MAGISTRATI ?

  12. Kise leff!!!Subiectul este Orban si manipularea continuată a stării de alertă!!!Curtea de conturi,Badalau,psd-ul….nu-si au locul în acest comentariu deci,să nu schimbăm subiectul!!!

  13. Asta merită BĂȘTINAȘII, din colonia Romanica.