G4Media.ro

Ligia Deca, consilier prezidențial: Orice strategie în educație trebuie întâi să aibă…

Foto: Captură presidency.ro

Ligia Deca, consilier prezidențial: Orice strategie în educație trebuie întâi să aibă un larg suport social. În ultimii ani au fost consultați peste 10.000 de oameni

“Orice viziune și strategie în educație trebuie întâi să aibă un larg suport social. Toți cei implicați direct în educație, dar și toți cetățenii României trebuie să aibă în minte destinația la care vrem să ajungem cu toții”, a declarat consilierul prezidențial pe educație, Ligia Deca. Invitată la o conferință organizată de Digi 24, aceasta a vorbit despre proiectul “România educată” lansat în urmă cu 6 ani de președintele Klaus Iohannis.

“Trebuie să existe această susținere socială a educației, pentru că odată ce există susținerea unei viziuni din partea celor implicați și a mediului privat și asociativ vom vedea educația și prioritate politică și, evident, o finanțare adecvată“, a susținut Ligia Deca.

Consilierul prezidențial a anunțat că “în ultimii ani au fost consultați peste 10.000 de oameni, prin diferite mijloace (…). În România educată am încercat să și învățăm din lecțiile trecutului și să includem toate acele lucruri realizate cu succes.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. 10000 de specialisti!
    Parca am mai vazut filmul asta!

    • Da, populismul conduce politicul cam in toată lumea. E cum zicea Socrate, mergi cu vaporul pe mare și în caz de furtună pui pasagerii să voteze ce să faci, nu apelezi la echipajul de specialiști.

  2. asta cu consultarile si cu ROMANICA-NORMALA-EDUCATA am mai vazut si la referendum, TOTAL FAIL:
    – consultarile sa fie (adica soc civila vorbea, media urla de idei, emisiuni intregi care au dezbatut ce se paote face, si robotica se prefacea ca asculta) – sa vedem pe educatie ce zice
    – tarziu organizat (la ~2 ani de la OUG13) – in cazul educatieiapare subiectul strategi inainte de alegeri (asa a fost si la prezidentiale, acum la parlamentare)
    – fara finalitate, refderendumul domnului ficus, NU ARE NICI O FINALITATE, la ~6 ani de mandat de ROMANICA-EDUCATA, nici cu educatia nu pare sa fie vreo directie
    – implicare ZERO a presedintelui la referendum, cu educatia , pare un pic mai multa agitatie

  3. Vorbarie goala, cucoana draga… nu ati FACUT nimic din 2014 de cand Presedintele Johannis a PROMIS Romania Educata iar dvs sunteti Consilier cu salariu urias primit DEGEABA!!!!
    De curiozitate, ce FACETI doamna, zi de zi de 6 ANI, in cele 8 ORE de serviciu?!
    Sincer va intreb!!!

    • Probabil madam a fost înghițită de birocrația din sistem și de aici și absența rezultatelor notabile. Invârtitul hârtiilor și învârtitul în jurul cozii sunt activități specifice „sistemului”.

  4. Avem de-aface c-un paradox : Pt. o Reforma Corecta e nevoie de-un ‘suport social’ educat.

    V-am zis, faceti Amfiteatre inca din Gimnaziu, se eficientizeaza multe … + ca-i pregateste social, ii maturizeaza. Examene lunare. Va mai zic daca sunteti cuminti …

    • Tataie, din securist atoateștiutor te transformi în moș Crăciun acum? Cu ce cadouri îi vei ferici pe cei cuminți, ia zi-ne?

  5. …. Romania educată, normală, a fost dezbătută de către 10000 de conaționali in 6 ȘASE ani!!!
    Ce păcat că este mandat doar pentru 10!
    Va dați seama: în 12 ani poate aveați sansa de 0,08% să vă întrebe onor instituția preș și pe unul din voi ce părere aveți!!
    Că mai apoi, să introducă un „pilot” pentru încă o generație, că să vedem…
    Pai de aia zic: trebuia ales pe minim 25 de ani.
    Sau ar trebui sa ne așteptăm….?
    Hai siktir cu subiectul.