G4Media.ro

Licitația pentru legătura directă dintre Uzina Ford și Drumul Expres Craiova –…

Sursa: Facebook / Cătălin Drulă

Licitația pentru legătura directă dintre Uzina Ford și Drumul Expres Craiova – Pitești, reluată după un an / Ofertele din februarie 2021 au fost considerate inacceptabile sau neconforme 

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA caută un proiectant care să elaboreze studiul de fezabilitate (SF) al drumului de legătură, la pachet cu proiectul tehnic de execuţie, detaliile de execuţie şi asistenţa tehnică pe parcursul lucrărilor şi în perioada de garanţie a acestora, anunță Gazeta de Sud.

Procedura de achiziţie a acestor servicii a fost lansată în data de 16 iunie în sistemul electronic şi are ca termen limită de primire a ofertelor 25 iulie. CNAIR vrea drumul care să lege DN6 (zona Ford) de tronsonul I al DEx12 în maxim trei ani de la stabilirea proiectantului, stabilind termene clare pentru fiecare etapă.

Valoarea totală estimată a contractului de proiectare este de 1,5 milioane de lei cu TVA (300.000 de euro).

Drumul trebuie să se lege de tronsonul I al DEx12 Craiova – Piteşti, care pleacă din Centura de Nord a Craiovei (Gherceşti) şi ţine până la limita cu judeţul Olt. Este vorba de cei 17 km la care lucrează firma italiană Tirrena Scavi, constructorul fiind însă în mare întârziere.

Licitația pentru proiectarea unui drum de legatura intre Uzina Ford (Craiova) și drumul expres Craiova-Pitești a fost lansată în august 2021. In septembrie 2021 a fost depuse 2 oferte, însă CNAIR le-a considerat neconforme și a anulat licitația în ianuarie 2022. In martie 2022 a fost relansată aceeași licitație (cu aceeași valoare estimată), în aprilie s-au depus 2 oferte, în mai CNAIR a zis din nou că nu sunt conforme și a anulat pentru a doua oară licitația. Zilele trecute CNAIR a lansat pentru a 3-a oară licitația, evident, cu aceeași valoare estimată.

Fostul ministru al transporturilor, Cătălin Drulă anunța în vara anului trecut că durata de execuție a șoselei este de 24 de luni.

Sursa: Facebook / Cătălin Drulă

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. I…. nu sunt in stare de nimic asta e romanika, pana fac ei soseaua se inchide fabrica… oricum Ford SUA a plecat, acum e investitor strategic turcalete…

  2. adio, s-a terminat imprimanta cu bani de unde platesc americanii partenerii lor de „mari idei de afaceri”

  3. Evident ca CNAIR nu e în stare sa copieze un caiet de sarcini dintr-o tara unde se construiesc drumuri pe bune.

  4. 17 km in 3 ani, haha, ca si drumul national, incet, prost, dar pe multi bani, sa nu uitati sa iesiti la vot!!!!! Ca mor saracii de foame