G4Media.ro

Kuleba spune că Lavrov ar trebui să-și ceară scuze public față de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Kuleba spune că Lavrov ar trebui să-și ceară scuze public față de evreii din întreaga lume: „Antisemitismul în rândul elitelor rusești are o istorie îndelungată. Suntem indignați de declarațiile antisemite”

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a declarat joi că omologul său rus, Serghei Lavrov, ar trebui să își ceară scuze public tuturor evreilor din întreaga lume pentru comentariile sale despre evrei, nazism și Adolf Hitler, relatează CNN.

„Atât eu, cât și ministrul israelian de externe Yair Lapid suntem indignați de declarațiile antisemite ale ministrului rus. Am subliniat că antisemitismul în rândul elitelor rusești are o istorie îndelungată. Singura cale de ieșire pentru Lavrov este să își ceară scuze public față de toți evreii. Antisemitismul nu poate fi tolerat”, a scris Kuleba în tweet-ul său.

Duminica trecută, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a făcut comentarii la televiziunea italiană, repetând afirmația Rusiei potrivit căreia invazia sa în Ucraina are ca scop „denazificarea” țării. Când intervievatorul a subliniat că președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, este evreu, Lavrov a spus: „Poate că mă înșel, dar și Hitler avea sânge evreiesc. Asta nu înseamnă absolut nimic. Înțelepții evrei spun că cei mai înfocați antisemiți sunt de obicei evrei”.

Oficialii israelieni au condamnat comentariile lui Lavrov, iar ambasadorul Rusiei în Israel a fost convocat la Ministerul de Externe al Israelului pentru discuții. Premierul Naftali Bennett a calificat afirmațiile drept „minciuni”, iar Lapid le-a descris ca fiind „impardonabile și scandaloase”, avertizând că Israelul a „încercat să mențină relații bune cu Rusia, dar există o limită, iar de data aceasta limita a fost depășită”.

„Evreii nu s-au sinucis în Holocaust. Cel mai josnic nivel de rasism împotriva evreilor este să îi acuzi pe evrei înșiși de antisemitism”, a adăugat Lapid.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. De ce folosești pluralul, sa ne mai…? În numele cui vorbești? Sau faci ca iepurașul, cureți pușca și vorbești prostii?

  2. Nevinovați mititeii

  3. Ești doar un 💩 rusesc

  4. Da, asa este 💩 rusesc! Tu ju observi ca nju va merge propaganda in Romania, vi s-a dus și AUR-ul pe p…. Ă!

  5. Dar despre azovii inocenți ce spune culeba ? Trebuie să-ți ceară scuze ?

  6. La ce sa te astepti Dela LAVROV ⁉️ a inbatranit degeaba ‼️ s-a sclerozat de tot 💯%, DEMENTIA este la el FOARTE avansata ‼️👎🤮