G4Media.ro

Kremlinul confirmă că Valentin Iumașev, ginerele fostului președinte rus Boris Elțîn, a…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Cucushka12

Kremlinul confirmă că Valentin Iumașev, ginerele fostului președinte rus Boris Elțîn, a demisionat din funcția de consilier al lui Vladimir Putin

Kremlinul a confirmat că Valentin Iumașev, ginerele fostului lider rus Boris Elțîn, a renunțat la rolul de consilier al lui Vladimir Putin.

Iumașev era un consilier neplătit, cu o influență limitată asupra procesului decizional al lui Putin, relatează Reuters, citată de The Guardian. Dar el a reprezentat una dintre ultimele legături din interiorul administrației Putin cu guvernarea Elțîn, o perioadă de reforme liberale și de deschidere a Rusiei către Occident.

În timpul lui Elțîn, care a fost președinte al Rusiei între 1991 și 1999, Iumașev a fost consilier la Kremlin și mai târziu șef de cabinet al Kremlinului. El este căsătorit cu fiica lui Elțîn, Tatiana. În ciuda unei divergențe de valori între cei doi lideri ruși, Putin a păstrat legăturile cu fosta familie prezidențială.

În martie, o altă figură de rang înalt din epoca Elțîn, Anatoli Chubais, și-a părăsit rolul de trimis special la Kremlin.

Referindu-se la Iumașev, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat astăzi reporterilor: „Pot confirma că în urmă cu aproximativ o lună a încetat să mai fie consilier în mod voluntar”.

Sursa foto: Wikimedia Commons / Cucushka12

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter