G4Media.ro

Judecătorii au respins cererea Primăriei Sectorului 4 de evacuare, prin ordonanţă preşedinţială,…

Sursa foto: Facebook Cristi Dimitriu

Judecătorii au respins cererea Primăriei Sectorului 4 de evacuare, prin ordonanţă preşedinţială, a Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai”

Judecătorii au respins miercuri cererea Primăriei Sectorului 4 de evacuare, prin ordonanţă preşedinţială, a Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai”, pentru a permite demararea lucrărilor de consolidare a imobilului unde funcţionează liceul. Decizia nu este definitivă.

„Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active. Admite excepţia lipsei de interes. Respinge cererea de chemare în judecată, astfel cum a fost precizată, formulată de către reclamantul Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti, în contradictoriu cu pârâtul Colegiul Naţional ‘Gheorghe Şincai’, ca lipsită de interes. Admite cererea de intervenţie voluntară accesorie în sprijinul pârâtului, formulată de intervenienţii Petrişor Ştefan Alexandru, Petrişor Nela, Mocanu Vlad Damian şi Mocanu George Damian. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi, 17.02.2021″, se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 4, potrivit Agerpres. Decizia instanței nu este definitivă.

Primăria Sectorului 4 a demarat un proiect privind consolidarea şi reabilitarea clădirii în care funcţionează Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, fiind încheiat în acest sens un contract cu o firmă de construcţii, în valoare de 17,6 milioane lei. Conform administraţiei locale, liceul funcţionează într-o clădire de patrimoniu, încadrată în clasa II de risc seismic, fiind necesare lucrări urgente de consolidare.

„Clădirea, monument istoric, a fost expertizată şi încadrată în clasa de risc seismic II, ceea ce înseamnă că fiecare zi în plus petrecută de elevi şi de personalul didactic şi nedidactic în interiorul acesteia reprezintă un risc la adresa securităţii şi integrităţii fizice a persoanelor”, susţinea Primăria condusă de Daniel Băluţă.

Elevii și profesorii au protestat în stradă

Administraţia locală a propus ca, pe durata lucrărilor (22 de luni), activitatea didactică să se desfăşoare temporar în altă parte, însă elevii şi profesorii au refuzat și chiar au protestat în stradă.

În septembrie 2020, Consiliul de administraţie al liceului a respins relocarea în altă clădire, iar Primăria a reacţionat prin deschiderea unui proces la Judecătoria Sectorului 4, în care solicita evacuarea de urgenţă şi predarea amplasamentului.

Pe 21 septembrie 2020, Primăria Sectorului 4 a obţinut de la Primăria Generală autorizaţia de construire pentru modernizarea, reabilitarea liceului şi obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. În acest caz, Colegiul „Gheorghe Şincai” a deschis pe 10 februarie 2021 un proces la Tribunalul Bucureşti, care are ca obiect „anulare act administrativ ac nr. 501/1875441/21.09.2020”.

Situaţia s-a complicat după ce directoarea liceului şi-a dat demisia, iar Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a numit un director. Săptămâna trecută, aproximativ 70 de elevi şi 20 de profesori au protestat în curtea liceului faţă de schimbarea conducerii şi intenţia Primăriei Sectorului 4 de a muta cursurile în altă parte.

La începutul acestei săptămâni, Ministerul Educaţiei a anunţat că Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Primăria Sectorului 4 au semnat un protocol prin care îşi asumă în mod explicit obligaţia de a nu perturba în niciun fel procesul didactic aferent semestrului al II-lea în Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, relataza Digi24.

Sursa foto: Facebook/Cristi Dimitriu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Vreți sa va cadă pereții mergeți la școală

  2. Și dacă totuși o sa avem un cutremur ? Cine va răspunde pt viețile elevilor ? In mod normal instanta de judecata , care s-au implicat fără a deține cunoștințe tehnice. Daca se întâmplă ceva , judecătorul este implicat penal și poate fi cu ușurință tras la răspundere . Dar părinții , chiar nu au nici o vina ? Oare nu devin călăii propriilor copii? Ei sunt fara minte , dar ei… .

    • @ Nik, esti un postac din clanul Baluta. Liceul Sincai a cazut prada intereselor de partid. Daca ai sa dai un mic search pe google, firma ce a facut evaluarea si a spus ca liceul este in clasa 2 de risc seismic este o firma de casa a politicienilor. S.C. CONCRETE & DESIGN SOLUTIONS S.R.L si-a umflat conturile de bani din tot felul de contracte cu iz penal pentru anveloparea blocurilor din mai multe sectoare.
      Daca tu ai impresia ca judecatorul a decis in necunostinta de cauza te inseli amarnic.

    • Nik o fi unul din olimpicii cu studii la Şcoala Veții colț cu Big Berceni care au venit sa-l sustina pe Baluta. Sau cum zicea Berbeceanu: un seralist. :)))

      Toata treaba e foarte suspecta si pute: autorizatia de construire e pentru zugraveala, dar cu grafic de executie cat pentru o reconstructie totala, iar expertiza e facuta pe ochi frumosi de o firma abonata, fara a fi integistrata in registrul cladirilor cu bulina, in conditiile in care s-a facut deja o consolidare in ’94. Baluta, fii macar o data cinstit si marturiseste: cata spaga ti-a dat Erbasu?

    • @Gigi, pe langa expertiza facuta de un srl al politicienilor, observatia ta scoate la iveala metoda clasica al mafiotilor din sectorul 4: ceri autorizatie pentru ceva cu un termen suprarealist in care o lalai pe bani publici , iar la final facturezi umflat pentru o asa-zisa si deja existenta consolidare unde tu doar ai spoit peretii cu var .

  3. #titlegore