G4Media.ro

ISW: Comentariile lui Putin despre ilegitimitatea lui Zelenski vizează publicul occidental

Sursa foto: Kremlin.ru

ISW: Comentariile lui Putin despre ilegitimitatea lui Zelenski vizează publicul occidental

Afirmațiile Rusiei potrivit cărora președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a pierdut legitimitatea sunt o binecunoscută operațiune de informare a Kremlinului, scriu experții de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în cel mai recent raport al lor, citat de BBC.

Afirmațiile președintelui rus Vladimir Putin, potrivit cărora singura guvernare legitimă din Ucraina este Rada Verhovna, conțin jargon juridic specific și referiri – în cea mai mare parte incorecte sau scoase din contextul juridic – la textul Constituției și legilor ucrainene, scrie ISW.

Este probabil ca Putin să își încarce în mod deliberat declarațiile cu astfel de termeni juridici pentru a crea impresia că este bine versat în legislația ucraineană și că este un expert autorizat.

Utilizarea unui astfel de limbaj este, de asemenea, probabil, menită să îi facă pe oameni să creadă declarațiile false ale lui Putin fără a verifica faptele. Cu toate acestea, Constituția Ucrainei și legea privind legea marțială nu sunt atât de opace încât cititorul obișnuit să nu le poată înțelege.

Faptul că oficialii Kremlinului au promovat recent aceste narațiuni în detaliu la evenimente din țări străine și în publicații occidentale importante sugerează că această operațiune de informare a Kremlinului vizează în mare parte publicul occidental, concluzionează experții.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ar trebui ca discutia sa inceapa de la lipsa legitimitatii lui Putin de a critica alte democratii pentru cum isi aplica Constitutia.

  2. Asta e bolnav rau.nu stiu de ce presa si TV mai vorbesc de el.ar trebui ignorat total