G4Media.ro

Israelul a revendicat loviturile aeriene împotriva armatei siriene

Israelul a revendicat loviturile aeriene împotriva armatei siriene

Israelul a revendicat luni seară loviturile aeriene asupra Quneitra, ca represalii pentru ”tentativele” de a plasa bombe artizanale de-a lungul frontierei sale contestate cu Siria, relatează marţi France Presse, citată de Agerpres.

„Ca răspuns (la această tentativă), avioanele de luptă, elicoptere de atac şi avioane ale forţelor armate israeliene au lovit ţinte militare din sudul Siriei aparţinând forţelor armate siriene”, a anunţat armata israeliană într-un comunicat revendicând acţiunea, un fapt rar.

„Printre ţintele lovite se numără posturi de observaţie şi sisteme de colectare a informaţiilor, instalaţii antiaeriene şi sisteme de control în bazele forţelor armate siriene”, a adăugat armata israeliană în această rară admitere a loviturilor aeriene în Siria.

„Forţele armate israeliene consideră guvernul sirian responsabil pentru toate activităţile de pe teritoriul sirian şi vor continua să acţioneze decisiv împotriva tuturor violărilor suveranităţii israeliene”, a mai declarat armata, fără a elabora asupra acestor atacuri aeriene.

De la începutul conflictului în Siria în 2011, Israelul a efectuat numeroase raiduri împotriva forţelor regimului, dar şi împotriva aliaţilor acestuia, Iranul şi Hezbollahul libanez, duşmani ai săi.

Israelul, care rareori îşi confirmă operaţiunile în Siria, insistă în mod regulat că nu va lăsa Siria să devină capul de pod al Teheranului.

Loviturile imputate Israelului sau revendicate de armata israeliană vizează în mod regulat poziţiile din Siria unde sunt staţionate forţele iraniene sau combatanţi ai Hezbollah, uneori făcând morţi.

La 20 iulie, cinci combatanţi pro-Iran, inclusiv un membru al Hezbollahului libanez, au fost ucişi în lovituri aeriene israeliene la sud de Damasc, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care a raportat de asemenea 11 răniţi, inclusiv şapte soldaţi sirieni.

Duminică seară, armata israeliană a ucis patru „terorişti”, despre care a spus că plasau explozibili în apropierea unui gard de securitate de-a lungul părţii ocupate de Israel în Golanul sirian.

Bărbaţii neidentificaţi „se aflau pe teritoriul israelian, dar dincolo de barieră” şi au fost atacaţi de o unitate israeliană, sub acoperirea lunetiştilor şi a raidurilor aeriene, a declarat locotenent-colonelul Jonathan Conricus.

Responsabili militari israelieni s-au referit recent la un „al doilea front” al Hezbollah, mişcarea şiită libaneză aliată a Teheranului, în Golanul sirian.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. “Israelul a revendicat luni seară loviturile aeriene asupra Quneitra“. Sa înțelegem ca voi, in redacție considerați Israelul o organizație terorista care “revendica” lovituri. Ba “jurnaliștilor”, un stat nu “revendica” lovituri. Poate a “anunțat”. Scoateți antisemiții din redacție sau v-a venit articolul scris gata de la “palestinianul” care conduce romania azi?

  2. Bravo. Mult succes, Israel. O tara de admirat. Inconjurata de dusmani, cu exceptia Iordaniei, rezista cu eroism tuturor incercarilor. Spor la treaba, puneti-i pe toti cu botul pe labe.

  3. Asa se intampla cand rusii pleaca in permisie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.