G4Media.ro

Ion Iliescu, plângere la Secția specială pentru magistrați pentru modul în care…

sursa foto: Agerpres.ro

Ion Iliescu, plângere la Secția specială pentru magistrați pentru modul în care a fost trimis în judecată dosarul Revoluției 

Avocatul fostului președinte Ion Iliescu, Adrian Georgescu, a declarat miercuri pentru G4Media.ro că a depus marți o plângere la Secția specială pentru investigarea magistraților. Fără să nominalizeze vreun procuror sau să indice o posibilă faptă, avocatul reproșează că în timp ce parchetul anunța trimiterea cazului la Instanța Supremă, polițiștii delegați de procurori continuau să audieze părți din dosar.

În opinia avocatului lui Ion Iliescu, ar putea fi vorba de fapte de abuz în serviciu și chiar represiune nedreaptă.

Procurorul general Augustin Lazăr a anunţat, în 8 aprilie, că Secţia militară din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a trimis în instanţă „Dosarul Revoluţiei”. Ulterior, Parchetul a transmis, printr-un comunicat, că în dosar sunt trimişi în judecată pentru infracţiuni contra umanităţii Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu şi generalul Iosif Rus, fostul şef al Aviaţiei Militare.

Cauza a fost clasată în cazul celorlalte nume din dosar, printre care şi fostul premier Petre Roman, care anul trecut fusese învinuit în Dosarul Revoluţiei.

Rechizitoriul întocmit de Secția Parchetelor Militare, constând din 12 volume, a fost trimis Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – instanţa competentă să judece cauza în fond, însoţit de trei copii certificate şi de dosarul cauzei (3330 de volume, dintre care 2030 de volume au fost administrate după data de 13.06.2016).

După ani întregi de cercetări, reluate de o nouă echipă de procurori, cercetările au dus la concluzia că în timpul Revoluţiei, întreaga forţă militară a României, adică Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne – Departamentul Securităţii Statului, precum și Gărzile Patriotice, s-a pus la dispoziţia noii conduceri politice reunită în Consiliului Frontului Salvării Naţionale începând cu data de 22.12.1989.

Grupul de decizie politico-militară al Consiliului Frontului Salvării Naționale ( C.F.S.N.), era format din Ion Iliescu, Silviu Brucan, generalul locotenent Victor Atanasie Stănculescu, generalul maior(r) Nicolae Militaru (reactivat ulterior, înaintat în grad militar și numit ministru al apărării) și Gelu Voican Voiculescu.

Iar toţi aceşti noi lideri au lansat cu bună ştiinţă o amplă campanile de diversiuni şi dezinformări, generând o psihoză generalizată a terorismului, arată anchetatorii.

Astfel, ar fi fost create numeroase situaţii de foc fratricid, trageri haotice, ordine militare contradictorii etc.. În acest context, în intervalul 22-30.12.1989 au fost trase aproximativ 12.600.000 de cartuşe. Aşa se face că numai după 22.12.1989, au murit 862 de oameni, iar 2150 au fost răniţi.

Totodată, aceste diversiuni şi dezinformări ar fi creat condiţiile condamnării şi execuţiei cuplului prezidenţial Ceauşescu printr-un proces penal simulat.

Foto: Ion Iliescu in platoul Televiziunii Romane la Revolutia Romana din decembrie 1989 (Agerpres)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. Am ajuns să îl judecăm pe Iliescu pt că ne-a scăpat de Ceaușescu…

  • Poate nu ar fi fost cazul daca el nu era la fel de hain ca si Ceaușescu

  • @Spawn,
   De ce noi, cei născuți în colțul acesta de lume, gândim mai mereu în felul acesta:”…ne-a scăpat de…; „…ne-a dat…” ; „…ne-a îndrumat…”; etc?
   Ai vreo explicație logică? Crezi că e ceva genetic, adică o avea legătură cu „selecția” ne-naturală făcuta cu sabia de atatea veacuri ?

  • nu pentru asta il judecam, il judecam ca a omorat nejustificat oameni, si daca dovezile ne arata ca a ordonat si a stiut exact ceea ce face, atunci trebuie sa plateasca

  • Relax, e vorba de postacul analfabet Spawn, care servește mafia PSD-ALDE. El ” se repetă”. Poate pune cineva bază pe spusele cuiva care n-a terminat 8 clase pentru că a rămas repetent?

 2. Bestia cu mâinile pătate de sângele martirilor are un tupeu fantastic, specific seminției din care se trage!
  Măcar acum se înțelege de ce acea duminică de lună mai a fost numită atât de sugestiv: „Duminica Orbului”…?
  PS. Culmea e că unii nici măcar acum nu-și recunosc greșeala si se tot „ascund” in spatele lipsei de informație specifica acelor vremuri și in spatele „moștenirii grele”…!

 3. Ce speranta mai are Romania cand scapa toti, chiar si cei ca Iliescu, cei care au comis tradare in fata intregii tari?

  Eu merg la vot. Dupa aceea, nu stiu.

 4. Cu sau fara acordul americanilor, Iliescu ne-a preluat dupa fuga lui Ceausescu si constituirea guvernului Verdet. A promis romanilor un ”comunism cu faţa umana” daca nu cadea perestroika lui Gorbaciov.
  https://adevarul.ro/news/eveniment/ce-spus-nicolae-ceausescu-despre-ion-iliescu-spionul-sovietict-nu-m-ai-lasat-sa-l-termin-termine-noi-1_5cd001a3445219c57e4cd7f4/index.html

 5. comunistii sunt cei mai mari hoti si cei mai mari criminali din istorie.

 6. Tot poporul roman a generat barbarii, capitalistii, legionarii, comunistii, mafia actuala, etc. Diferenta e doar de logistica si tehnica executiei atrocitatilor si crimelor.

  • @Emil:
   Spurcaciune mai mare ca tine nu am vazut ! Tii un echilibru scarbos si inventat intre regimul comunist atroce si criminal si regimul capitalist (te referi, evident la cel antebelic, care nu poate fi acuzat de astfel de fapte !
   PS. In continuare iti place sa fii jegos !

 7. sigur ca a facut plangere, e dreptul lui … ce mai conteaza sangele nevinovatilor .. ce mai conteaza adevarul
  daca se simte nevinovat, sa iasa sa spuna adevarul lui, sa contracareze cele zise de procurori

 8. Oricine se asociază cu secția specială îi clar că e vinovat. Până acum ea a fost creată cu dedicație pentru infractori.