G4Media.ro

Iohannis: Reintrarea în starea de urgență e o ultimă soluție, când nu…

Sursa foto: captură video

Iohannis: Reintrarea în starea de urgență e o ultimă soluție, când nu mai avem nicio altă posibilitate să reintrăm în zona de control a pandemiei / O creștere de 40% a pensiilor nu este posibilă, pur și simplu nu sunt bani

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă, la Palatul Cotroceni. Președintele a anunțat că joi va avea o întâlnire cu ministrul de Interne și șeful DSU, pentru că situația epidemiei este extrem de gravă și trebuie ținută sub control. În privința alegerilor locale, Iohannis a spus că se va lua o decizie până la mijlocul lunii august.

Klaus Iohannis a spus că, în timpul stării de urgență, situația a fost bine gestionată, însă apoi au intervenit o serie de decizii ale CCR și modificări legislative care au făcut gestiunea fenomenului epidemiologic mai dificilă. „O etapă notabil de negativă a fost disputa din Parlament pe legea carantinei și izolării”, a precizat președintele, acuzând PSD că a tergiversat legea carantinei și izolării „cu un cinism inimaginabil”.

Iohannis a declarat că școala nu va începe în condiții normale, pentru că pandemia nu dispare până în septembrie și ne îndreptăm spre „un scenariu mixt, unde în funcție de specificul local vom avea mai multă școală online sau cu prezență fizică”. El a spus că un anunț mai clar va putea fi făcut săptămâna viitoare.

Președintele a vorbit și despre creșterea pensiilor și a alocațiilor:

„Nu sunt bani pentru toate. Totuși, am rugat guvernul să vină cu propuneri de majorări cât ne permitem anul acesta. PNL a propus anul trecut dublarea alocațiilor, PSD a vrut să copieze măsura și a venit cu o altă dublare, care nu va fi posibilă de azi pe mâine. Dar toți ne dorim să devină posibilă, poate în etape, sau – cum spun cineva – pas cu pas. Primul pas va putea fi făcut destul de repede și așteptăm guvernul să vină cu un calcul”

„La fel și despre pensii: e evident că o creștere de 40% nu este posibilă, pur și simplu nu sunt bani. Dar este rezonabil să ne gândim la o creștere a pensiilor. Nu putem lăsa pensionarii să plătească integral costul contracției economice. Dar și aici justa măsură e importantă. Vă spun clar: pensiile vor crește. Guvernul va calcula cu cât.”

G4Media.ro a transmis LIVE declarațiile președintelui.

Klaus Iohannis:

Am avut întâlnire cu premierul și mai mulți miniștri, am discutat despre modalitățile de accesare a celor 80 miliarde de euro, bani pe care i-am obținut la negocierile de la Bruxelles.

Am stabilit domeniile prioritare în care vom investi masiv. Prioritatea zero e infrastructura.

Avem bani să construim autostrăzi, căi ferate, să modernizăm infrastructura energetică și de mediu, să implementăm programe de digitalizare, să investim în infrastructura de educație și sănătate.

Avem o șansă extraordinară prin aceste 80 de miliarde de euro și împreună cu guvernul Orban suntem hotărâți să o valorificăm la maximum.

Mâine voi avea o întâlnire cu ministrul de Interne și șeful DSU pentru o analiză la zi a situației. E un moment critic, iar măsurile de protejare a populației sunt extrem de importante acum. Situația e extrem de gravă și trebuie să fim conștienți de necesitatea imperativă a ținerii sub control a epidemiei.

Întrebări și răspunsuri:

Antena 3: Care e părerea dvs. legată de amânarea alegerilor locale?

Iohannis: E o discuție legitimă despre alegerile din 27 septembrie. Dar vreau să despărțim discuția politicianistă de cea pe fapte. OMS a făcut multe afirmații și anunțuri, iar unul dintre anunțuri, care mă îngrijorează foarte mult, spune că această pandemie nu are mai multe valuri, ci un singur val mare, pentru că virusul nu are ciclicitate.

Avem două chestiuni: e nevoie de alegeri, pe de altă parte suntem în mijlocul unei pandemii. Ce obținem dacă amânăm acum alegerile? Poate intrăm în octombrie, decembrie, ianuarie, când se pot suprapune peste pandemie și o iarnă grea, și gripa.

Cred că trebuie să evaluăm situația. Personal sunt convins că, dacă pandemia nu se agravează și se iau măsuri foarte stricte, se pot organiza alegerile. Actul de votare se poate organiza în condiții bune. Nu e mai complicat să votezi decât decât să mergi la magazin, se pot institui măsuri. Va fi însă greu de organizat campania electorală.

Până la mijlocul lunii august se va lua o decizie.

Epoch Times: Mike Pompeo a invitat statele lumii la o coaliție împotriva regimului de la Beijing. Cum vedeți alăturarea României la o asemenea coaliție?

Iohannis: Este evident că balanța geopolitică de putere se schimbă, ca și cea economică. Aceste lucruri ne afectează și pe noi, poate nu direct ca pe alții. Am luat act de această declarație, vom face propria evaluare, și diplomația română are capacitatea să dea un răspuns pe măsură la aceste schimbări geopolitice.

Realitatea Plus: Majorarea alocațiilor – sunteți de acord cu creșterea de 20%?

Iohannis: Suntem într-o situație foarte complicată din punct de vedere economic, bugetar și electoral. Noi ne dorim sincer să creștem și alocațiile și pensiile. Dar de la dorință la putință e o cale mai lungă. În condițiile în care economia românească se contractă, ca și celelalte, veniturile la buget s-au diminuat semnificativ.

În loc de 3% deficit, vom avea probabil un deficit considerabil mai mare, deja am depășit deficitul calculat pentru întregul an. În aceste condiții, când ne luptăm să revigorăm economia, nu cred că se așteaptă cineva ca toate cheltuielile planificate inițial să poată fi făcute. Nu sunt bani pentru toate. Totuși, am rugat guvernul să vină cu propuneri de majorări cât ne permitem anul acesta. PNL a propus anul trecut dublarea alocațiilor, PSD a vrut să copieze măsura și a venit cu o altă dublare, care nu va fi posibilă de azi pe mâine. Dar toți ne dorim să devină posibilă, poate în etape, sau – cum spun cineva – pas cu pas. Primul pas va putea fi făcut destul de repede și așteptăm guvernul să vină cu un calcul.

La fel și despre pensii: e evident că o creștere de 40% nu este posibilă, pur și simplu nu sunt bani. Dar este rezonabil să ne gândim la o creștere a pensiilor. Nu putem lăsa pensionarii să plătească integral costul contracției economice. Dar și aici justa măsură e importantată. Vă spun clar: pensiile vor crește. Guvernul va calcula cu cât.

Digi24.ro: Sunteți de acord cu măsurile guvernului, și mă refer la prevederile legate de plajă, unde nu pot sta împreună decât soții?

Iohannis: Sunt convins că guvernul va veni cu explicațiile aferente. Noi am ajuns de la câteva sute la 1.200 de cazuri noi zilnic. Și e clar că trebuie făcut ceva. Le voi spune din nou. Primul e masca. Cealaltă măsură e distanțarea fizică. Până la urmă, trebuie să fim realiști: vrem să dăm frâu liber bolii ca să ajungem o națiune bolnavă sau vrem să îngrădim pandemia?

Agerpres: Parlamentul a adoptat în timp record legea alegerilor parlamentare, credeți că trebuie să aibă loc în acest an?

Iohannis: Legea abia a ajuns la mine. În ultimii 30 de ani, guvernele au stabilit datele alegerilor, acum e prima oară când Parlamentul vrea să își ia acest atribut prin lege. Cum va fi asta, că Parlamentul stabilește singur când se alege Parlamentul? Să ne imaginăm că un număr mare de parlamentari nu vor să plece, nu e cumva un conflict acolo? Toate acestea trebuie foarte bine judecate și să ținem cont de Constituție, care spune că mandatul de parlamentar are 4 ani, punct, nu poate fi prelungit. Toate ne duc clar spre o dată a alegerilor la începutul lui decembrie. Dar dacă Parlamentul pur și simplu nu face nimic, ce facem? Vom da un răspuns public foarte clar.

Libertatea: Aveți în intenție achiziția unui vaccin când va apărea pe piață, un acord cu o companie care lucrează la dezvoltarea unui vaccin? Dar pentru medicamentul Remdesivir?

Iohannis: Vrem să achiziționăm și vaccinul și medicamentele. De aceste chestiuni se ocupă Ministerul Sănătății, care a întreprins pașii pentru a fi – alături de alte state membre UE – țară care vrea să cumpere. Deci suntem prinși în procedură.

Mediafax: Care sunt câteva din greșelile care au dus la aproape 1.200 de cazuri pe zi? Are guvernul partea lui de vină?

Iohannis: Datele arată ceva destul de clar. În timpul stării de urgență, situația a fost bine gestionată. Intrând în starea de alertă, au intervenit o serie de decizii ale CCR și modificări legislative care au făcut gestiunea fenomenului epidemiologic mai dificilă. O etapă notabil de negativă a fost disputa din Parlament pe legea carantinei și izolării.

Legea a fost elaborată în regim de urgență de guvern, trimisă în Parlament, unde PSD a tras de timp într-un mod cinic inimaginabil pe care nu l-a bănuit nimeni. Au ținut proiectul săptămâni întregi în Parlament, au apărut politicieni care deschis au incitat la nesupunere – să nu mai purtăm mască etc, inducând în public impresia că situația nu e gravă. În acele săptămâni, foarte multe persoane au ieșit din spitale. Deci PSD, cu un cinism inimaginabil, a tergiversat adoptarea legislației.

Mulți politicieni au creat impresia că situația nu e gravă, așa am ajuns la cele 1.200 de cazuri zilnice și, din păcate, această evoluție va mai dura, chiar dacă măsurile luate acum de guvern sunt cele corecte.

Radio România: Credeți că se poate deschide noul an școlar în siguranță?

Iohannis: Mă preocupă foarte mult. Am avut numeroase discuții cu ministerul Educației, specialiști, alți miniștri. S-au făcut progrese importante în conturarea unor strategii și scenarii. Am invitat pe premier, ministrul Educației la o discuție săptămâna viitoare, când sper că vom putea contura niște scenarii ce vor putea fi comunicate public.

Școala nu va începe în condiții normale, pentru că pandemia nu dispare până în septembrie. Ar fi foarte complicat să avem doar școală online. Și atunci ne îndreptăm spre un scenariu mixt, unde în funcție de specificul local vom avea mai multă școală online sau cu prezență fizică.

Măsurile pe care le vom lua sunt gândite în primul rând pentru siguranța copiilor, a profesorilor. Mai multe răspunsuri vom avea săptămâna viitoare.

România TV: Aveți în vedere revenirea la starea de urgență dacă crește numărul de cazuri?

Iohannis: Decizia reintrării în starea de urgență se poate lua doar dacă specialiștii îmi spun că nu există altă soluție. Vreau să cred că există altă soluție. Vreau să cred că românii vor respecta normele și nu vom ajunge să nu putem controla răspândirea bolii. Sunt încrezător că împreună vom reuși să stăpânim rezonabil evoluția. Reintrarea în starea de urgență e o ultimă soluție, când nu mai avem nici o altă posibilitate să reintrăm în zona de control a pandemiei.

Hotnews: Cum comentați soluția DIICOT în dosarul 10 august?

Iohannis: Am spus atunci că măsurile jandarmeriei au fost exagerate. S-a constituit apoi un dosar penal. Eu am foarte mare încredere în sistemul de justiție și, împreună cu dvs și multe milioane de români, ne-am luptat pentru independența justiției. Nu pot să vă spun decât unele opinii personale și să îmi exprim convingerea că justiția va face dreptate și cei vinovați vor fi trași la răspundere. Eu personal, ca mulți alți români, suntem de părere că e de dorit să se găsească o clarificare mai profundă în această speță.

Antena 1: Am scăpat situația de sub control?

Iohannis: Nu consider că există o situație scăpată de sub control, dar sunt focare unde numărul de pacienți e foarte mare. Sistemul național face față, pacienții sunt transferați în alte unități. Pentru a verifica și eu care e situația pe zone am convocat pentru mâine o ședință.

Pro TV: Moțiunea de cenzură a PSD.

Iohannis: Moțiunea e un instrument al opoziției. Acest guvern Orban nu poate fi acuzat de management defectuos. S-a descurcat foarte bine, e un guvern puternic minoritar, care gestionează multele treburi publice în timp de pandemie. Argumente obiective pentru a acuza guvernul nu există. Dar PSD a dat dovadă vie că acționează în Parlament cu un cinism inimaginabil pentru câteva voturi.

Prima TV: Ce a făcut statul român în 4 luni pentru pregătirea spitalelor?

Iohannis: S-au luat multe măsuri și am făcut față pandemiei până în acest punct. Orice sistem public are limite, am văzut acest lucru în alte țări din Europa, unde pandemia răsturnase calculele. Îmi exprim toată admirația pentru cei din prima linie, medicii, personal medical. De luni de zile ei au ținut practic epidemia sub control și sunt convins că în cotninuare ei au disponibilitate și știința să facă la fel. Dar, dacă vrem ca lucrurile să fie bine gestionate, haideți să îi ajutăm: să purtăm mască, să păstrăm distanța, să prevenim astfel supraaglomerarea.

Defense Romania: O parte din militarii americani retrași din Germania ar putea veni în România?

Iohannis: Am urmărit declarațiile secretarului Mark Esper și am constatat că e vorba de o mișcare globală, care întărește postura NATO – foarte important pentru noi, să sprijine alianții de pe flancul estic. Am aflat de intenția de a muta prin rotație o parte din aceste efective și în zona Mării Negre. În continuare, aceste chestiuni vor fi discutate în formate NATO și în măsura în care vor fi luate decizii concrete, le vom comunica. Dar România a atras atenția de ani de zile că e nevoie de mai mulți militari în Zona Mării Negre. Dacă acum se întâmplă acest lucru, e foarte bine. Soldații americani sunt întotdeauna bine-veniți în România.

Stiripesurse: Ați făcut apel insistent să respectăm regulile de prevenție. Acest guvern mai are autoritatea morală să dea astfel de sfaturi, când a apărut raportul Curții de Conturi care arată achiziții de la Unifarm? Sau când a apărut fotografia cu premierul care nu prea respecta regulile? Ați vorbit cu ei măcar în particular?

Iohannis: Aveți perfectă dreptate. E nevoie de respectarea regulilor de către toată lumea. Guvernul în ansamblu și-a făcut treaba, își face treaba. Pe de altă parte, în starea de urgență, a existat un regim special de achiziții publice, dar am spus și o spun și acum: cine a încercat fraudulos să se îmbogășească din necazul oamenilor va plăti.

Digi24: Acum o zi PSD a prezentat scrisori către dvs. de la copii. Ați primit originalul acestor scrisori?

Iohannis: Sincer cred că acele afirmații trebuie citite în cheie electorală. Astfel de scrisori nu au ajuns la noi la administrație. PSD încearcă iar să facă o acțiune electorală, care logistic a fost defectuoasă.

B1 TV: Tot mai mulți reprezentanți DSP se plâng că sunt extenuați, nu mai fac față. Cum veți rezolva situația?

Iohannis: În gestionarea unei crize sunt determinante procedurile birocratice și resursa umană. Peste noapte nu apare nici un medic sau specialist la DSP și trebuie să facem față cu oamenii pe care îi avem. Dar la Ministerul Sănătății se caută soluții. Procedurile birocratice trebuie simplificate.

G4Media.ro: Revenim la dosarul 10 August. Ordonanța de clasare conține soluții contradictorii: dublu standard. Putea fi invalidată de procurorul-șef DIICOT. S-ar impune demisia sau revocarea Georgianei Hosu?

Iohannis: Câtă vreme suntem într-o procedură în derulare, chestiunile pot fi lămurite de la cei care le derulează. Nu cred că vă așteptați de la președinte să lămurească detalii de procedură. Dacă cineva a greșit în detalii de procedură, atunci CSM sau Ministerul Justiției va face verificări. Aceste chestiuni sunt în altă fază procedurală: e la procurorul general, care studiază speța și probabil în câteva zile vom primi un răspuns. Am toată încrederea că deciziile în final vor fi cele corecte și vom avea o justiție dreaptă.

TRV: Zilnic vedem oameni care sfidează regulile, se îndoiesc de existența virusului. Aveți informații că sunt alimentate din anumite zone, cercuri din afara țării?

Iohannis: Am văzut toți politicieni care încearcă să spună populației că pandemia e exagerată și cred că au greșit profund. Cred că și ei s-au speriat când au văzut ce au făcut. Putem la fel de bine să observăm că există o categorie de persoane care neagă existența bolii. Psihiatrii ne spun că e fie din necunoaștere, fie de frică. Fapt e că din păcate virusul există, se răspândește cu viteză în populație și din fericire avem soluții: masca, distanța, și depinde de fiecare dintre noi să respectăm măsurile.

Conferința de presă are loc în contextul agravării epidemiei de COVID-19 în România.

De asemenea, președintele a avut miercuri o ședință pe tema fondurilor europene cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri.

Sursa foto: captură video

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

40 comentarii

  1. Nu-i ma-i deranjati degeaba, in Romania epidemia si coruptia cunosc o evolutie ascendenta continua de la inceput si pana in prezent.

  2. hai sa nu mai facem alegeri ca oricum sunt degeaba, avem primari buni, sa ii lasam pana mor.

    Fac pariu ca o sa prefere sa amane decat sa puna 2-3 zile de vot ca deh, nu este „referendumul familiei”

    • Din pacate chiar daca se fac alegeri Ramine tot acelasi primar ,pentru ca se stie deja ca in România este mafia voturilor la comune si sate. Primarul dintr-o comuna maramureseana este liberal, intr-o problema care priveste lucrari de sapare a unei vai ,in loc sa mearga la fata locului sa vada daca sunt posibilitati de utilizare a anumitor utilaje care pot provoca daune materiale la locuinte, domnia sa ameninta o persoana de 80 de ani cu mascatii, daca se opune folosiri utilajelor de groasa cilindrata care poate sa-i provoace daune locuintei .

  3. „acuzând PSD că a tergiversat legea carantinei și izolării „cu un cinism inimaginabil”.„
    Pai te uiti cum cineva pune foc la o casa si declari ca piromanii sunt `de un cinism inimaginabil`?
    Ori esti pe mana cu ei, ori esti mai piroman ca ei!
    Pune mana la treaba, sau, daca nu poti, cheama pe altii care pot!
    Dizolva parlamentul, dizolva acea formatiune politica, trimite armata sa-i aresteze, daca esti constient ca acei indivizi fac rau acestei tari, si mai ales daca esti convins ca ce declari este adevarat….

  4. Nu spuneți nimic din promisiunile făcute și neonorarea. Nimic.
    Repet: anticipate, secție specială desființată, pensii speciale desființate, fara traseiști in PNL, fara amante, neamuri numiți în funcții publice, fara penali în funcții publice, dreptate pt 10 august, etc etc

    • 👍

      Asta ar trebui intrebati toti, de la prima intrebare, pana cand fie rezolva, fie interzic presa si n7 mai fqc conferinte: „Cum a ramas cu neonorarea promisiunii privind … ?”

      Dar si ziaristii sunt slabuti de tot.

    • Presa a fost plătită regește de-asta întrebările sunt mingi întinse la fileu.

  5. „guvernul Orban s-a descurcat f bine”
    K.Iohannis

  6. Iohannis, esti o dezamagire ptr noi, cei care te-am votat.
    Stiam ca PNL e praf, de aia am votat USR+, dar aveam pretentii de la tine.
    Starea de urgenta o viseaza securistii aia care te ghideaza din umbra, dar iti garantez ca, daca o impui din nou, o sa simti pe pielea ta si a partidului tau parerea oamenilor despre guvernarea asta din criza alegeri.

    Mai ai tupeu sa vb de 10 august? Cine e ministrul justitiei acum? Dar al internelor?

  7. un guvern de incompetenti. au relaxat masurile prea repede iar acum se gandesc cum sa opreasca pandemia. sa dansam sau nu pe terase panalaurma ca nu s au hotarat inca. in apa trebuie sa intram cu masca sau nu s au hotarat inca.

  8. Iar au intrat sputnikarii in depresie 🙂

    Imediat o sa apara Ciolacu sa anunte ca PSD va dubla si alocatiile si pensiile si salariile.

    • Pe ce te bazezi cand numesti sputnikari orice comentariu critic la adresa lui Iohannis?
      Pe faptul ca primesti salar’ de la PNL?
      Cu asemenea reprezentanti, nu-i de mirare ca PNL se prezinta cum se prezinta de cand e la guvernare. Sau, opiniile critice sunt OK doar cand sunt aruncate in directia PSD?
      Sunteti la fel de inutili acestei tari, voi, ca partide. Nu-i de mirare ca exista traseismul politic

    • latte cinta prin imprejurimi

    • @Latte, bla, bla

      Eu n-am dat niciun nume, n-am facut aluzie la niciun comentariu.
      Esti cumva in depresie?
      Esti sputnikar?

      Daca nu, vezi-ti de drum, nu mai incerca sa pari inteligent pt ca te automutilezi!

    • @Laura
      Ai facut aluzie la toate comentariile critice pt Iohannis. Mai sunt si oameni care critica pe oricine, indiferent de partid. Asta inseamna sa fii integru, sa ai principii si sa-ti doresti eradicarea coruptiei si a incompetentei la orice nivel, pas cu pas.
      Primul pas e PSD, apoi ce a mai ramas din USL. Partidele pot ramane, coruptii trebuie sa plece la Rahova pe 30 de ani, cel putin.

  9. Bai ficusule, te ai trezit? Pai și ce făcuși după somn, te adresa și ciumei Europei? Mama ta de idiot, și cu liberalii tai bețivi și incompetenți.

  10. Un discurs echilibrat , in care presedintele a arata si limitele decizei functiei prezidentiale, cu punctarea sincera a obligativitatii cetatenesti de respectare a regulilor , cu aducerea in fata natiei a responsabilitatii PSD (si nu numai ) fata de perioda de 10 zile ce nu a avut corespondent juridic , si care a generat ,ulterior , multiplele cazuri de infectare cu coronavirus .Un singur neajuns am identificat (doar ca perceptie personala )si asta referitor la marirea alocatiilor si pensiilor propusa ca etapizate si de catre presedinte . Un nonsens politic zic eu .Daca PNL nu mareste integral pensiile , ele vor fi automat marite de catre PSD actiune ce va permite cistiga alegerile de catre PSD, datorita acestor spuse deja publice . Actiunea in sine, de marire a pensiilor , nu este oprita de PNL, ea va fi facuta de PSD si colac peste pupaza PNL pierde si alegerile . In tot acest joc PNL nu cistiga nimic ,ba mai mult ,favorizeza indirect cistigul electoral al PSD-ului . Mie asa imi pare – un nonsens politic ,este ca si cum ai zice sau- ai da pe tava- cistigarea alegerilor , altora .

  11. PSD…
    partid super-descurcăreț fiind, așa cum a dovedit-o întotdeauna,

    „poate” face „rost” de bani – ca să crească cu 40 la sută pensiile (eventual speciale!!)..
    Că ei se pricep; nu doar la rocade de acest gen, ba mai mult: cum ar fi, să golească de pildă închisorile (sau să-i bage „la domiciliu”) ori să aducă aurul în țară.. Și nu numai.. Sunt „inventivi”.

    Deci psd, s-ar descurca de minune. vânzându-i pe copiii noștri; și pe copiii copiilor noștri – adică, prin împrumut.
    Iar (mulți) români(i) – nefiind mai prejos, nici ei – pur și simplu, ar fi de acord..
    Că doar ei îi votează, constant la fiecare 4 ani, pe acești „descurcăreți”..

    (Asta, pentru că ei întotdeauna sunt vocali, din Opoziție și zic: „NOI – am rezolva această problemă!” – cu alte cuvinte „am găsi bani, dacă am fi la guvernare”.)

    Iar mulți români – cum e vorba aia, în popor (cam dură, dar atât de realistă) – „pun botul”.

  12. Guvernul lui performeaza!

  13. Doar mariti pensiile cu 40 de procente , dupa ce cistigati alegerile aveti timp destul sa reechilibrati situatia economica, prin masuri noi de dreapta ce vor corecta vechile masuri PSD . Daca nu mariti pensiile si pierdeti alegerile totul va deveni o farsa sinistra si nimeni nu isi va mai aminiti ca a existat un PNL-Orban .O lupta a presedintelui timp de 6 ani zadarnica .

  14. Iohannis, inalt amagitorul tarii. Boss, esti la fel de praf ca guvernul pe care tu l-ai pus. Cand te vad pe tine si pe prostul ala de Orban, am impresia ca ma uit la filme cu Don Quixote si Sancho Panza. Cascadorii rasului si ai umorului involuntar sunteti, inutililor.

  15. Dar ce dracu or fi făcut „pur și simplu” cu banii împrumutați în 5 luni pentru tot deficitul anului 2020 de la rectificarea bugetara?!

    • Au platit oalele sparte de borfasii PSD!
      Documenteaza-te si o sa afli totul.
      Dar nu cred ca ai voie!

    • Laura Coman sau Scaraotchi cum te-oi numi, voi chiar credeti ca mai prostiti pe cineva cu Guvernul PNL de ingeri, acest partid Robin Hood al Romaniei? Macar PSD s-a imprumutat ca sa creasca salarii, pensii, alocatii. PNL s-a imprumutat si au „fugit” cu banii. Probabil sunt pe bancheta din spate al autoturismului lui Blaga, DNA-ul stie 😉

  16. Deci prapaditii astia – Iohannis, Orban, Grupul strategic al pizdii etc – au avut jumate de an la dispozitie sa ia masuri impotriva epidemiei si acum o dau pe alea cateva zile de ‘vid legislativ’.

    Hahahahaha

  17. „Alo, John Connor? Poti sa-i faci un upgrade la Terminator 2.1, ca s-au cam inmultit negationistii platiti de rusi si a sosit momentul sa faca (,) curatenie…?
    PS. Sa stii ca ”bisturiul” inca il are bine ascutit, chit ca a gravat cu el nenumarate placute suedeze…!

  18. Laura Coman – chiar esti fiinta umana? Normala la cap nu pari, de aici nedumerirea. Si sa stii, troll sputnik sau psd sa pnl sau ce fel de troll esti tu, este la fel de penibil.

    • Ioane?
      Ti-ai luat temperatura? Nu-i asa ca termometrul arata 38 si-un pic? E temperatura preferata de Covid si de aici si halucinatiile care te cuprind…

    • S-a dat de gol Scara, Laura Coman este tot nick-ul lui. Mor ceilalti postaci ca Scara e platit dublu 😉

    • Nu am temperatura. Nu halucinez, nu sunt beat. Asa ca- real sunteti?ca normal..,,
      Si nu am noroc sa fiu troll, adica sa dau din degete, sa jignesc si sa fac bani. Doar socat de atitudine si lumbajul tau.

  19. PNL mai trebuie sa stabileasca o bagatela: Incepand cu 1 iulie 2022, data de la care se va fi incheiat ultima etapa de majorare a alocatiilor , astfel cum a fost conceputa de PNL (deci se cheama ca dublarea alocatiilor s-a incheiat), in cat timp se platesc sumele amanate la plata de guvern, in asa fel incat beneficiarii alocatiilor sa nu fie lipsiti de niciun leut din drepturile lor banesti ?

    PS. Despre acest lucru nici dl. Iohannis, nici dl Orban nu au scos un cuvintel, de parca acesti bani vor fi facuti cadou guvernului !

    PPS. NU DE ALTA DAR IN LEGE ALOCATIILE TREBUIE SA SE PLATEASCA DUBLATE DIN PRIMA ZI, NEEXISTAND NICIUN FEL DE ETAPIZARE ! Deci…

  20. Dle Presedinte, spuneti-ne si CE e posibil, ca din astea care NU sunt posibile suntem satui!
    De peste 8 luni la guvernare, NU ati schimbat NIMIC din relele facute de PSD, NIMIC!!!!
    Colvaie INCOMPETENTA in continuare in toate Institutile publice(cu astia veti aduce cele 80 Miliarde Euro de la Brussels? NICI vorba, dle Presedinte, tineti minte!!), bugetarii jumate analfabeti functional se calca-n picioare pe salarii uriase, Pensiile speciale sunt bine mersi, clientelismul in Functiile banoase continua pe model PSD, ce naiba a facut PNL altfel decat PSD?!
    NIMIC!!!
    Vom face si vom drege, dar de ce NU FACETI?!
    Cum e posibil sa auzim atatea laude depsre Digitalizarea in Institutiile publice, dar nici UN bugetar NU a fost concediat, ca sareau sindicalistii in sus DACA era cazul, daca v-ati fi atins de ei!!

  21. Exista aici doua tipuri de abordari posibile:una logica,obiectiva si alta electorala.Ultima e specifica tuturor fortelor politice.Presedintele vrea sa le impace pe amandoua.Scenariile avansate in perioada starii de urgenta cu depasirea numarului de pacienti la terapie intensiva dincolo de limitele suportabile pentru sistemul sanitar romanesc sunt cele care care vor dicta masurile care trebuie luate si cum trendul se arata ascendent sunt de parere ca in cadrul legislativ actual,pentru activitatile ce implica aglomerare umana trebuiesc elaborate masuri stricte de desfasurare a lor.In acelasi timp trebuie intervenit mai ferm pentru respectarea acestor masuri,prin controale si sanctiuni adecvate,chiar daca sunt foarte aspre,mergand pana la inchiderea temporara a activitatii celor care nu respecta regulile sau alte tipuri de sanctiuni.Pe aceasta linie cred ca guvernul nu s-a implicat suficient.Pe mine ma tulbura ideea de pilda ca in contextul actual CFR da bilete in trenuri pentru calatori unul langa altul si circula trenuri arhipline in aceste conditii fara nicio respectare a regulilor de distantare sociala.
    Iar cu marirea pensiilor si a alocatiilor mi se pare clar ca se vine cu o solutie de compromis pentru ca este an electoral.Ma intreb si eu daca nu ar fi fost aceste cicluri electorale s-ar mai fi adoptat astfel de legi fara indicarea surselor de finantare si s-ar mai fi cerut punerea lor in practica?
    Dar de ce nimeni nu e preocupat in egala masura sa intrebe cand si cu cat va creste volumul de investitii, cate santiere de lucru pentru infrastructura vor putea fi finantate pentru a putea creste numarul locurilor de munca, pentru ca de aici vin bani la bugetul de stat pentru a se putea asigura o crestere realista a pensiilor,alocatiilor si altor cheltuieli sociale?
    O societate se dezvolta prin cunoastere,educatie,bun simt si responsabilitate politica mai mult decat prin orice lege.Opinez ca aici trebuie lucrat pentru ca stam foarte prost.

  22. S-a săturat lumea de gargară, asta e!
    Dar, se va vedea în curând….

    • Asa este , pina in 15 august isi dau arama pe fata , nu mai pot pacali oamenii ., nici unii nici altii , partea mai proasta este ca nici noi nu avem solutii , chiar daca nu mergem la vot se vor gasi ciitiva aiuriti sentimentali sa se duca si nici organizatiile civice nu propun vreun indemn la vreo greva generalizata ce sa cuprinda pe toata lumea (desigur o utopie ). Cei mai loviti vor fi tot presedintele si partidul PNL, asta daca nu risca marirea de pensii .

    • Sa faci altor partide un cadou nesperat in alegeri si sa nu maresti pensiile , este chiar ceva de nemaiauzit in politica de oriunde in lume .

  23. „În condițiile în care economia se contractă”…
    Bine, bine, dar dacă economia se contractă numai pensiile obișnuite se pot comprima? Pensiile special-nesimțite nu pot suferi comprimari? Dar salariile bugetarilor?
    Ne luați pe toți de proști, dle Președinte.

    • Domnul presedinte pare usor evaziv de aceasta data , usor neimplicat , ca si cind in caz de nereusita a actualului guvern , sa poata face o schimbare guvernamentala .