G4Media.ro

BREAKING Iohannis: Rotația guvernamentală trebuie să se desfășoare „sticlă”. În varianta optimală…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

BREAKING Iohannis: Rotația guvernamentală trebuie să se desfășoare „sticlă”. În varianta optimală s-ar încheia pe 30 mai / Imediat ce premierul își depune mandatul, voi iniția următorii pași. Nu am niciun interes să trag de timp

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că rotația guvernamentală se poate realiza conform calendarului stabilit prin protocol, până la 1 iunie. Președintele a confirmat că a avut o discuție cu liberalii, în care le-a cerut „să trateze negocierile din coaliție și cu greviștii cu toată seriozitatea”.

Calendarul inițial al rotației sau al rocadei poate fi respectat. Vineri ar începe procedura și în varianta optimală ea s-ar putea încheia pe 30 mai. Aceste chestiuni le-am spus și celor din PNL. Le-am solicitat să trateze negocierile din coaliție și cu greviștii cu toată seriozitatea. (…) Numai de instabilitate și de certuri politice nu avem nevoie”, a declarat președintele Iohannis, răspunzând unei întrebări într-o conferință de presă cu președintele Germaniei, la Cotroceni.

„În esență, toate aceste chestiuni pot fi rezolvate cu înțelepciune”, a susținut Iohannis.

Imediat ce premierul își depune mandatul, voi iniția următorii pași. Nu am niciun interes să trag de timp și să apară sincope și incertitudini. Această rotație trebuie să se desfășoare rapid, corect, cum se zice «sticlă». Oamenii trebuie să vadă că aici nu e rost de negocieri, de tras sfori, ci de o chestiune pe care coaliția și-a însușit-o de la început și se respectă”, a subliniat Klaus Iohannis.

Context. Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marți seara, la Vila Lac, cu liderii PNL, au declarat pentru G4Media surse politice. Nu este clar care a fost subiectul discuțiilor, însă potrivit unor surse Digi24, șeful statului le-ar fi cerut liberalilor să urgenteze negocierile pentru noul guvern, astfel încât Marcel Ciolacu să fie instalat premier până pe data de 1 iunie. Detalii aici.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

  • Rugăm coaliția să se grăbească! Președintele are programată o nouă vacanță iar aeronavele de lux sunt deja programate.

 1. La vreo 8 ani de la preluarea puterii de Presedinte de catre un profesor care a promis un proiect de tara reformator pe parte de educatie, tara asta e mai pr0asta si profesorii mai demobilizati ca niciodata ( pe criterii masurabile, nu pe pareri ). bravo bo$$.

 2. Asta este ordinul pe unitate: junta militaro-mafiota reprezentata de ma_ciuca trebuie pusa rapid la adapost prin sacrificarea ciolacului.

 3. Trist a ajuns Băsescu, dar măcar poate fi mândru că n-a ajuns asa de jos ca scursura asta de Haos Ciolanis.

  • Da, ăla deși a scindat societatea încât nu puteai decât sa îl admiri sau sa il urăști (nu exista cale de mijloc) Iohannis a ajuns sa fie urât de toată societatea. E si asta un fel de dezbinare, la Maxx

 4. Iohannis a ucis PNL, l-a făcut o anexă a PSD fiindcă a vrut liniște cu orice preț.

  • Partide mai sunt, nu mai plânge. Plus ca PNL-ul asta nu are nicio treaba cu Parisul istoric. E timpul sa ajungă și el la groapa de gunoi a istoriei precum PNȚCD

 5. Cel mai puternic presedinte ever, cel mai lucid si asumat. Bine Ioha ! Ma bucur ca te-am votat de 2 ori.

  • Sunteți toți penibili în PNL.

  • Pana la asumat sa zicem ca puteam sa ne contrazicem. Dar asumat? Daca era asumat, nu aveam replica „Ghinion”. Ce va mai place sa lustruiti relicve…

  • Nu sint ruda cu el, nu ma intereseaza o cariera politica, nu sint membru de partid. Constat doar ca este de departe presedintele care a linistit viata politica din Ro. Si singurul nominalizat pentru top job in NATO sau UE. Fapte nu gargara !

 6. „sticla”? Vacaroiu, tudose, ciolacu… clar sticla

 7. Este indubitabil ca 3 lucruri vor ramane legate de numele Iohannis in istorie. Premierul de la Grivco, 6 case si omul care a adus peeeseeedeee la guvernare. In rest nimic.

 8. TRADATORUL PSDNLUDMR, sluga santajabila GRIVCO