G4Media.ro

Învățământul bucureștean nu e pregătit pentru școala exclusiv online, dacă aceasta va…

sursa foto: Salvati Copiii Romania

Învățământul bucureștean nu e pregătit pentru școala exclusiv online, dacă aceasta va deveni necesară – Consiliul Municipal al Elevilor

Capitala nu este pregătită pentru a trece la predarea exclusiv online, ce ar putea fi determinată de creșterea rapidă a numărului de cazuri de coronavirus, arată într-un comunicat de presă Consiliul Municipal al Elevilor București (CMEB), organizație locală a elevilor. Aceasta a publicat o sinteză a unei consultări în rândul elevilor, referitoare la prima lună de școală. Participanții, marea majoritate elevi de liceu, se plâng de nerespectarea condițiilor de distanțare și igienă și de condițiile materiale pentru predarea la distanță.

Potrivit Biroului executiv al CMEB:

  • ”În ultimele trei zile, conform datelor oficiale, nivelul de infectare cu virusul SARS-COV-2 s-a ridicat la aproximativ 3000 de cazuri noi pe zi, aspect ce ne obligă în mod garantat să fim conștienți de faptul că ne pregătim să atingem pragul celui de-al doilea val al pandemiei. În aceste condiții, este imoral și iresponsabil ca autoritățile competente din sfera educației să nu ia în calcul intrarea tuturor unităților de învățământ sub scenariul roșu, scenariu ce implică mutarea exclusivă în mediul online a actului de predare. De altfel, în acest punct, evaluăm situația teritorială ca fiind nepregătită pentru acest pas, întrucât multe dintre cadrele didactice nu dispun de baza materială și pregătirea tehnică necesare, fiind nevoite să aplice la resursele personale. (…)”.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Si cine in lumea (institutie, regiune, tara) este pregatita pentru COVID?

  2. Tot felul de comitete și comiții ale elevilor și părinților au devenit mari experți în învățământ. \de fapt toți cam fac politică și încă politică psd.

  3. A fost un interval de mai bine de jumătate de an în care am știut că meteoritul biologic ne va lovi. Situația prezentă la nivel e rezultatul incompetenței și a lipsei de empatie, soluțiile exista dar abordarea politica foarte hands off. Incompetenta și lipsa de empatie e ce simt majoritatea părinților din clasa I până când își dau și ei odraslele prima oară la școală, și e cumva o noțiune acceptată tacit. E vina și a noastră în egală măsură că refuzăm să educăm alte persoane, pentru că noi nu am fost educați în argumente constructive; ci mai mult lanțul de comandă. Se observă în prezent efectele acestei mentalități toxice

  4. Primariile au tocat toata vara banii pe schimbat borduri si asfaltari inainte de alegeri. In scoli nu au investit nimic desi era aproape sigur ca vom avea un nou val al pandemiei . Pe de alta parte aceste dotari erau necesare cu sau fara pandemie. Laptopurile le-am cumparat noi parintii pentru cadrele didactice. Camere web pentru transmise online de la o tabla fie ea improvizata acasa de profesor, ioc din partea primariilor sau ministerului, abonamente internet pentru cadrele didactice lipsa, atat in scoala cat si la nivel individual (un model intern sau extern care sa poata fi atasat laptopului); servere de aplicatii ce s amai discutam (fiecare se descurca cum poate si pe ce aplicatie reuseste sa faca lectia cat de cat ); licente pentru acces Teams, Zoom, sau alte platforme dedicate nici vorba, instruirea cadrelor didactice ce sa mai vorbim. Toti cei responsabili din ministere si primarii au dormit in izmene toata vara iar acum dau din colt in colt. Ce sa mai vorbim de faptul ca scolile nu au fost pregatite nici pentru a primi elevii in formatul de prezenta fizica (35 de copii inghesuiti in continuare in aceleasi clase cu aceleasi grupuri sanitare ) .

  5. Spui bine, stimata beizadea.

  6. Ce predare online…. Noi din18 manuale avem 1. Si nici o sansa sa primim. Trebuie să le cumpărăm. Si sunt in jur de 30 lei manualul. Daca as avea salariul celor din ISB ar fi bine. Dar invatamantul este gratuit.