G4Media.ro

Institutul Wiesel lansează concursul internațional de soluții pentru viitorul Muzeu Național de…

Institutul Wiesel lansează concursul internațional de soluții pentru viitorul Muzeu Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a lansat concursul internațional de soluții pentru amenajarea expoziției permanente și a spațiilor conexe a Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România, potrivit unui comunicat de presă.

Muzeul va funcționa în clădirea Banloc-Goodrich, situată pe Calea Victoriei nr. 218, în centrul Capitalei, care a fost transferată prin Legea 174 / 2019 în administrarea Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, în vederea realizării viitorului muzeu.

Arhitecți din România și din străinătate sunt invitați să participe la competiția prin care se dorește identificarea celui mai bun proiect de arhitectură pentru imobil și design al expoziției permanente.

Anunțul detaliat privind organizarea concursului de soluții cu etapele și documentația de concurs se regăsește pe website-ul Institutului, la adresa: http://www.inshr-ew.ro/concursmuzeu-2020/ , în română și în engleză.

Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România are drept scop prezentarea și promovarea istoriei, a culturii și a tradițiilor comunităților evreiești în contextul proceselor de modernizare a României.

Institutul Wiesel precizează că muzeul va fi realizat din fonduri europene, naționale și din donații private și va fi inaugurat, probabil, în cursul anului 2024.

Sursa foto: Tudor Chira blog

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. sa-l faca in ambasada lui dragnea din ierusalim

  2. Adevărul e că asta mă preocupă în primul rând!!!

  3. Nici în Germania nu se studiază holocaustul precum la noi.

  4. Muzeul National al Luptei Anticomuniste, cu toti conducatorii de la Pantiusa, Pauker, etc si eroii nostri cand il infiintati-pe banii nostri ca europenii doar holocaustul il recunosc-pe cand???????????????

  5. Sa îl faca la Fashion House Outlet Centre https://media.iqads.ro/2017/07/20031600-1406941536064863-6613682328109785025-n1-full-1-full.jpg
    Acolo se poate comemora în cel mai potrivit mod.

  6. În România nu a existat Holocaust. Nici în lume nu a fost prea mare lucru, nemții s_au comportat exemplar. Crucea roșie din Elveția a făcut sute de raportate, niciunde nu se vorbește despre poveștile cu zmei. HOLOCAUSTUL a apărut în 1948,pana atunci nu a fost cunoscut acest fenomen. Va rog nu mai transmiteți știri despre Wisel. Nu ne interesează.

  7. Nu e momentul constructiei uni muzeu cu victimele barbarilor de tirani romani tocmai in patria lor.

  8. Muzeul National al Comunismului cu toti conducatorii de la Ana Pauker pana la Ceasca .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.