G4Media.ro

Instanţa dispune demolarea unui bloc construit ilegal pe spaţiu verde pe Şoseaua…

sursa foto: Pixabay

Instanţa dispune demolarea unui bloc construit ilegal pe spaţiu verde pe Şoseaua Giurgiului din Capitală

Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv demolarea unui bloc construit ilegal pe un spaţiu verde de pe Șoseaua Giurgiului din Sectorul 4, în urma admiterii unei acţiuni introduse de o asociaţie de proprietari şi Fundaţia Eco Civica.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

- articolul continuă mai jos -

Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul declarat de compania care a construit imobilul respectiv, fiind menţinută decizia de demolare luată în iulie 2019 de Tribunalul Bucureşti.

Potrivit Fundaţiei Eco Civica, este vorba despre un al doilea bloc construit de firma în cauză pe un teren situat la adresat Şos. Giurgiului nr. 164.

Conform deciziei instanţei, blocul trebuie demolat, iar terenul trebuie adus la starea iniţială de spaţiu verde.

„Obligă pârâtul SC Codrea Company Imob SRL să aducă terenul situat în Şos. Giurgiului nr. 164, sector 4, Bucureşti, pentru care a fost emisă autorizaţia de construire nr. 20-G/11.02.2016, la starea anterioară demarării lucrărilor de construcţie. (…) Obligă pe fiecare dintre pârâţii Codrea Company Imob SRL, Primăria Sectorului 5 Bucureşti şi Primarul Sectorului 5 Bucureşti la plata către reclamanta Asociaţia de Proprietari a Blocului 5 a sumei de câte 999 lei cu titlu de cheltuieli de judecată din suma totală de 2.997 lei reprezentând taxă de timbru şi onorariu avocat aferente primului ciclu procesual. Lămureşte dispozitivul sentinţei civile nr. 2.984/19.04.2019 în sensul că adresa imobilului-teren cu privire la care s-a dispus aducerea la starea anterioară demarării lucrărilor de construcţie este Intrarea Giurgiului nr. 8A, sector 4, Bucureşti (fosta Şos. Giurgiului nr. 164, Sector 5), teren care, în cuprinsul Autorizaţiei de construire nr. 20-G din 11.02.2016, figurează cu adresa str. Intrarea Giurgiului nr. 8A, sector 5, Bucureşti”, se arăta în decizia tribunalului, rămasă definitivă prin hotărârea Curţii de Apel Bucureşti, relatează Agerpres.

Aproximativ un hectar de spaţiu verde aflat între blocurile de pe Şoseaua Giurgiului nr. 164 a fost retrocedat în anul 2001 de către Prefectura Municipiului Bucureşti, iar noul proprietar a împărţit terenul în mai multe loturi, pe care le-a vândut unor investitori imobiliari. Aceştia au început să construiască blocuri noi pe spaţiul verde situat între blocurile vechi.

Locuitorii din blocurile vechi au dat în judecată compania care ridica blocurile noi, reclamând faptul că imobilele noi erau construite pe spaţiu verde şi prea aproape de locuinţele lor.

De asemenea, oamenii au reclamat faptul că Primăria Sectorului 5 a dat ilegal autorizaţie de construire pentru imobilele noi, deoarece terenul este intabulat în Sectorul 4.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. +1 S-a mai aprins o stea …

  2. Pai de ce vorbom despre o firma care a construit un bloc DETINAND autorizatie de constructie si nu despre primaria care a dat in mod ilegal o autorizatie? Acea firma este acum indreptatita sa dea in judecata primaria si sa primeasca daune de unde? Exact, tot din banii amaratilor care au trebuit sa indure santierul. Cel mai probabil firma va primi daune de la primarie si le va lasa locatarilor din zona o mica ruina cadou.

    Ceva raspundere penala de la primarie???

    • Asa zisul dezvoltator e mana in mana cu coruptii din primarie, raspunderea pentru ilegalitate e in solidar. Deci despre ce vorbim?

  3. si ce daca dispune…
    au dispus multe si degeaba… angela merge mai departe…

  4. „noul proprietar a împărţit terenul în mai multe loturi, pe care le-a vândut unor investitori imobiliari. Aceştia au început să construiască blocuri noi pe spaţiul verde situat între blocurile vechi.”

    Pai si se prezuma aici o buna credinta a investitorului/ilor imobiliar, care a/au cumparat terenul. Cam cum ar fi putut ei sti ca totu e obtinut ilegal cat timp actele sunt in regula, doar nu ai cum sa visezi ca au facut ei parandaraturi?!? Chiar si sa zicem ca aveai un semnal de alarma ca se opun vecinii (asta daca ai fi aflat dinainte sa cumperi terenul, evident, ceea ce ar fi fost un pic mai greu), tot nu e concludent, in Popesti e o practica de ex ca vecinii sa se opuna (chiar si fara temei), ca sa taraganeze un proces si sa isi ia bani sa renunte la proces.

    Probabil firma care a vandut va intra in insolventa; ia-i de unde nu-s banii! Ar trebui in acest caz primaria sa despagubeasca pe toti pe lant (inclusiv amaratii care or fi platit deja apartamente sau or fi dat avansuri), caci acolo a originat ilegalitatea! Si aici e iar problema, ca-s banii contribuabililor….

    • Simplul fapt că ai cumpărat un teren nu îți garantează, în țările cu apă caldă, că poți construi un bloc cu nșpe etaje.

  5. Păi doamna de la urbanism de la sect 4 de unde credeți că are suv de jdemii de eoro?