G4Media.ro

Inscripții antisemite pe pereții sinagogii Fabric din Timișoara

sursa foto: Primăria Timișoara

Inscripții antisemite pe pereții sinagogii Fabric din Timișoara

Pe pereții sinagogii Fabric din Timișoara au fost desenate mai multe zvastici, alături de antisemite, scrie tion.ro. Incidentul a fost semnalat poliției de președintele Comunității Evreilor din Timișoara, Luciana Friedmann.

„Vom șterge de pe Sinagoga Fabric! Nu cred că e reprezentativ pentru Timișoara. După părerea mea, reprezentativ este publicul care a fost aseară la spectacolul-lectură „Sidy Thal”. Impresionanta dramaturgie care te invita să reflectezi la natura circulară a istoriei. Vom șterge și vom spera să nu se repete”, a scris Luciana Friedmann pe pagina ei de Facebook.

Poliția a deschis un dosar penal.

„Azi, 22.09.2023, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale-I.P.J Timiș, au fost sesizați cu privire la faptul că la o sinagogă ce aparține cultului evereiesc, de la intersecția străzilor Episcop Joseph Lonovici și Ion Luca Caragiale, ar fi fost înscris simbolul svastica pe ușa de acces și pe peretele frontal al acesteia.

Polițiștii au întocmit un dosar penal conform OUG 31/2002 privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii și Codului Penal efectuând verificări pentru stabilirea întregii situații de fapt”, potrivit tion.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Din câte îmi amintesc, partidul extremist rusofil AUR are drept model o organizație antisemită și pe fostii lideri de tristă amintire ai acesteia.

    …Însă nimeni nu îndrăznește să-l condamne pentru asta. Ba, chiar ambasadorul statului Israel s-a întâlnit amical cu reprezentanții lui.

  2. Opera AUR……un partid rusofil si antieuropean.