G4Media.ro

Iniţiativă legislativă USR PLUS: Judecătorii să îşi motiveze decizia odată cu pronunţarea…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. Hai lăsați vrăjeala ca aveți tone de bani si pensie de lux.

    • Adevarat, dar nu a fost inventat sistemul judiciar bazat pe inteligenta artificială, doamna deputat, inițiator al ghidusiei ăsteia e paralelă cu realitatea …din păcate, unele intiative parlamentare, bune la prima vedere, mai mult încurcă, în cazul asta blochează instanțele.. si cine suferă? Justitiabilul…e plină legislația noastră de prostii comise în parlament, dreptul de initiativa ar trebui cumva restrâns, eventual un aviz obligatoriu de la Consiliul legislativ

    • E CLAR UNDE BATE. VREA DUBLAREA PRIVILEGIILOR LA O JUMATATE DE AN, NU LA UN AN CA PANA ACUM.

  2. Nu prea înțeleg cu ce ar întârzia… necesarul de timp pt a scrie motivația aia e același și cu și fără regula asta. Ar întârzia toate dosarele in curs odată și apoi s-ar reveni la ritmul curent, după cum se vede de la mine.

    Sau judecătorii spun ca amâna redactarea motivațiilor pentru ca in unele cazuri nu mai e nevoie de ele?

    • Exact! Volumul de munca total rămâne acelasi, ba chiar as indrazni sa cred ca scade, pentru ca la momentul sentintei informatiile sunt proaspete in memoria judecatorului. Pe când o motivation scris după 3 luni mai necesita și o improspatare a memoriei.

  3. hai, la munca, parazitilor! luni intregi de concediu pe an, normal ca nu aveti timp :)) toti bugetarii sunt extenuati cand in sfarsit trebuie sa munceasca ca toti ceilalti :)) covidul i-a extenuat pe medicinisti, de parca ei sunt singurii de pe planeta care stau intr-un combinezon toata tura :))

    • De unde până unde luni întregi de concediu pe an? Confunzi (voit) vacanță judecătorească cu concediul.
      Ai putea eventual înțelege că și la stat și la privat sunt oameni și oameni. Generalizările nu sunt bune.
      Există instanțe unde sunt 1, 2, 3 judecători care încearcă să reziste cu 2000 sau chiar 3000 de dosare pe an. Poți să înțelegi ce înseamnă asta?
      Doamna Murariu sigur nu poate, ea trebuie să pună carul înaintea boilor. Rezolvați, doamnă, criza de personal, și după aia veniți cu astfel de măsuri.

  4. Deja nu mai ține manevra cu lipsa de personal…lor le convine că au găsit scuze..poliție…lipsă de personal… justiție la fel…dar ce fac concret pentru a acoperi lipsa de personal? Nimic pentru că le convine situația…au o scuza…dacă ar vrea ar rezolva situația cu greva generală…restul sunt povesti și scuze…și vrăjeală de bugetar posesor de pensie specială…

  5. Imposibil sa motivezi un verdict mincinos fara o negociere de acoperire.

    • Sa iasă la pensie la aceeași vasta cu muncitorii din privat, ca sa nu mai fie lipsa de personal….
      Ah, încă ceva! Nu e mai ușor sa faci motivarea împreuna cu sentința, cu informațiile proaspete in memorie, decât sa o dai după nu știu câte luni, gândindu-te oare de ce ai dat sentința aceea?!

  6. Știe cineva pe unde e Vîlcov?

  7. pluSECUricilor, acum il suspectați si pe Cristi Danileț ?!
    Recunoașteți ca propunerea voastră e un joc de imagine fara legătură cu realitatea de la firul ierbii.
    Hai inapoi pe Facebook !
    Sau in Piață, la țopăit ca pinguinii pe langa Șoșoacă si AURari (daca va primesc) !😂

    • Doar nu credeai ca o sa acorde puteri sporite mediatorilor pentru a incerca sa opreasca procesul sa ajunga in instanta ca si cauza civilă.
      Judecatorilor le convine sa para super ocupati in lipsa unui soft care sa le optimizeze treaba.

  8. Este un prim pas catre normalitate. Exemple concrete gasiti la toate instantele. De exemplu, Inalta Curte – Sectia a II-a Civila. Dosarul sta de la inregistrare pana intra pe fond 12 – 14 luni. Apoi motivarea vine in 6 – 14 luni. Inadmisibil ca o instanta sa dureze peste 2 ani. La Tribunalul Bucuresti este si mai grav, dosarul sta parcat de aproape 1 an si jumatate, in asteptarea motivarii, desi codul de procedura civila este clar in privinta termenelor. Adica magistratul ala nu si-a putut forma o parere proprie pe parcursul cercetarii judecatoresti? De ce dureaza ani pana intri in posesia motivarii ca sa o pui in executare silita? Au niste salarii enorme, privilegii precum diurna, casa, masina, etc. Nu mai spun de pensii, cei pensionati la CA Bucuresti au iesit cu 22.000 lei pe luna pensie, cred ca cea mai mica pensie de magistrat este undeva la 15.000 lei pentru o judecatorie sau tribunal. Cea mai privilegiata casta bugetara, ies la pensii pana in 50 de ani si apoi traiesc ca nababii pe spatele altora.

  9. Cred că judecătorii ar putea scrie o motivare mai pe scurt. Citisem mai demult la Cristi Danileț că motivările ajung uneori să fie foarte stufoase. Să recunoaștem, judecătorii au deja foarte mult de lucru, de ce să mai ia de-a fir-a-păr dosarul ca să scrie motivarea?

    Să facă un rezumat, cât consideră fiecare, eventual cu un număr minim de paragrafe acceptat, și cine vrea detalii să citească dosarul.

  10. Deci ala judeca si se termina procesul si el nu mai stie ce a auzit /ce a citit sa dea o decizie dupa 24 de ore? dar oare cat googlit are nevoie un judecator care stie legislatia si cazul ca sa scrie ceva mazgalit pe o coala de hartia pardon word/excel? ca vrem sa salvam planeta de la poluare…
    Tablete/scanere si proces maxim o saptamana …ori asa ori precum in Cambodgia…ce atata oameni cu studii impotenti in a rezolva stufarisul coruptie din justitie.
    Ce e in Romania e bataie de joc la adresa romanului de rand si al democratiei.
    e tras de timp pur si simplu circoteca asta cu procese lungite ca in basmele cu zmei.

  11. 1. Salarii si pensii mai mici si angajati personal
    2. Varsta de pensionare mai mare
    3. Aveti dosare multe pentru ca sentintele voastre incurajeaza, nu descurajeaza infractiunile

    Pai, daca dai sentinta azi (7 ani inchisoare, ca in cazul lui Valcov) si motivarea peste doi-trei ani (parca tot la Valcov), nu ai facut nimic. In răstimp, Valcov a mai furat 2-3 metri cubi de tablouri si bijuterii.